Primaria din Sinaia vrea sa cumpere vila Carola; Primarul din Busteni vrea sa transmita live sedintele Consiliului Local

Stiri care sunt de interes si pe care le-am prins din zbor, mai tarziu dar le-am prins 🙂

Primaria din Sinaia, Consiliul Local, Primarul etc au pus pe masa ideea cumpararii celei ce a fost la un moment dat cea mai mare vila din Sinaia. Adica vila Carola. O vor cumpara de la o casa de licitatii… acum suma este de 525.000 de euro. Dar cine stie, poate mai negociaza.

Vila e monument istoric de importanta locala.

Vila Carola. Foto: Florin Rotaru, Wikipedia

Este o vila imensa, sa vedem dupa restaurare ce destinatie va primi. Nu ar fi prima constructie de acest gen salvata de administratia orasului. Poate cine stie, urmeaza vila lui Take Ionescu.

La Busteni, noul primar tot incearca sa arate ca misca lucrurile, ca vor incepe alte vremuri si pentru aceasta statiune. Apreciez toate incercarile sale indiferent cum sunt acestea, sunt convins ca este bine intentionat.

Apropo de acest subiect, destul de recent am semnalat Primariei si unor institutii de mediu ca datorita noilor imprejmuiri din lemn si metal, anti-urs cum li se mai spune, nu se mai realizeaza colectarea selectiva. Aceasta deoarece cetatenii nu mai vad culoarea pubelei si arunca deseurile care unde nimereste. Intelegandu-se problema, s-au semnalizat corespunzator toate spatiile. Ma deranja teribil sa vad ca educatia de acest tip, de a colecta selectiv, abia sadita in constiintele multora, se pierduse atat de usor.

Maine, este sedinta de Consiliu Local la Busteni. Pe ordinea de zi ar fi si proiectul de transmitere live a sedintelor de Consiliu Local. Din punctul meu de vedere, consilierii sunt trimisi acolo ca sa reprezinte interesul orasului deci totul trebuie sa fie transparent. Absolut tot ce se intampla in Consiliu trebuie stiut de oameni. Pentru ca nu este un consiliu militar sau de alta natura.

Dupa mintea mea as fi facut sedinta in parcul orasului, cu banci, mese, sonorizare. Na, o alta interpretare a termenului „public”. Cetatenii sa treaca pe bulevard si sa comenteze: ” Uite-i si pe astia la treaba!”, „Pai, de aia i-am trimis acolo!”

Nu vad de ce sa te ascunzi cand esti in slujba orasului si decizi in interesul tuturor! Azi in parc, luna urmatoare la Cruce, alta luna in curtea Bisericii Domnesti, in august prin parcul din Poiana Tapului, in septembrie pe marginea Prahovei, octombrie in peisaj de toamna pe la marginea padurii de la Silva… Ce este asta cu usi inchise, ca daca ne da voie de la paza nu stiu cine..? Orice leu si orice centimetru de pamant pleaca din avutul orasului, nu din buzunarul cuiva.

Acum, indiferent daca trece proiectul cu transmiterea live sau nu trece, apreciez curajul primarului de a-l pune pe lista. Aspectele legale, date personale ce ar fi in acte, tin de juristii primariei, de cei cu protectia datelor, care ar trebui sa blureze datele respective. In rest, tot ce se intampla intr-o sedinta de Consiliu Local trebuie cunoscut de cetatenii orasului.

Toti alesii au venit la primarie cu mainile in buzunare, nu a venit nimeni cu nimic de acasa. Sunt imputerniciti pentru 4 ani sa gestioneze interesele orasului.

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Dorian Apostol spune:

    Ce poti sa imi spui despre incercarile monografiei de Sinaia? Merita?

    Apreciază

    1. Buna ziua! V-am mai raspuns de cateva ori si in particular. Dar reiau, merita apreciata orice incercare de a scoate o carte in astfel de vremuri. Sunt discutii, cunosc 2 initiative care se pot concretiza, ale unor persoane care pot demara un astfel de proiect. Sunt convins ca si dvs. le cunoasteti. Dar nu, inca nu s-a plecat in directia realizarii unei carti serioase despre Sinaia. Carti serioase care fac referire la Sinaia sunt cele scrise de pr. protos.dr. Mihail Harbuzaru, mai sunt diferite episoade din cartea „100 de pasi in timp”, au mai tratat cate ceva ici-colo si cei de la muzeul Peles cateva aspecte, a mai fost si albumul „Sinaia 365″al Mariei Floricica… dar o carte serioasa, strict pe Sinaia, care sa acopere mai multe domenii inca nu s-a scris. O mai tin cate unii cu regalitatea desi acesta nu este singurul subiect major.
      Probabil ca asta va intereseaza cel mai mult, cat dureaza 🙂 La aprecierea mea, o astfel de carte se scrie in cel putin 3 ani, de mai multi autori evident. Sunt mii si mii de dosare de cercetat. Poate ca v-am lamurit in sfarsit 🙂

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.