Pe ploaie, prin paduri si pajisti montane

Ieri si azi a fost nu stiu ce cod si a plouat destul de bine in Valea Prahovei. Mai ales la Predeal 🙂 Sau asa mi s-a parut. Desi nu prea cred ca mi s-a parut. Ploua si mai mult, este si mai frig la Predeal comparativ cu Busteniul.

Si cum eram prins in ore si diverse activitati didactice, mai observam si vremea pe geam, primesc un mesaj… despre o iesire prin padure dupa ore, ca e ceata si ploua marunt, poate si un mic foc :))

Zis si facut! Dupa ce parasesc aria curriculara „Om si Societate” (care cuprinde si alte chestii formidabile nu doar Istorie, Geografie…cum ar fi: Gandire Critica, Educatie Democratica, Educatie Interculturala care ma prind foarte bine, zic eu :))) avand in vedere experienta mea de vreo 20 de ani pana sa intru in Invatamant), doar traversez soseaua si luam calea Busteniului spre munti si paduri.

Intai o trecere pe acasa ca sa ma echipez de o astfel de mini-excursie. Nu aveam cum sa fiu obosit, pe mine chiar ma bucura ca pot face ceva pentru societate. E chiar o placere si o mandrie ca faci altceva mult mai bun decat bani, adica faci ceva pentru ceilalti, pentru viitor.

Dar nici de la ce mai imi place nu renunt. Si uite asa, prin ploaie, cu un echipament sumar, ca aia e, oricum mergem pentru 5-6 ore si un foc il poti face daca e nevoie, intram in padure.

Planul a fost simplu: urcam printr-o padure din Baiului, ajungem la golul alpin, la o fosta constructie, facem acolo un mic gratar si ne intoarcem prin alta padure. Ma achit de promisiunea de a posta cel mai mic carnacior, sa nu facem pofte…

Cateva surcele ratacite si gata focul….

Cel mai mic… dar a trebuit taiat ca sa fie ridicol…

Altfel, e de „neamprost” :))) Bine, pana data viitoare.

Undeva, mai departe, statea un animal… ne uitam mai bine, parea o cerboaica.

Apropiem cu telefonul… animalul statea asa, ne privea…

Toamna… anotimpul culorilor. Poate prindem vreo zi frumoasa… sa plecam din Predeal peste Diham la Busteni… sau din Predeal peste Clabucet la Azuga.

Pe seara, fiindca gasisem si vreo 40 de rosiori, ne-am intrecut in imagini cu rosiori prajiti… un fumu’ naibii prin bucatarie de gata, de acum ii facem si pe astia prin padure… :))

5 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Crisa spune:

  Mmm, mai zic ??😀 tare mult mi-a placut aceasta postare😋… imi place cromatica 🙂

  Apreciază

  1. Am plecat de nebun de la scoala pe ploaie :)))

   Apreciat de 1 persoană

 2. Crisa spune:

  Nu e nebunie 🙂… este pura placere 😛, iar ploaia uneori are un farmec special 😏.

  Apreciază

  1. Imediat mi se aprinde beculetul la chestii din acestea :)) Bine, sa fie persoane care le cunosc, nu asa pe strada neavand ce face. Adica sunt niste marje de siguranta pentru ca pe o astfel de vreme pe munte, nu prea e in regula sa pleci nepregatit.

   Apreciat de 1 persoană

   1. Crisa spune:

    🤣🤣🤣 mi se pare normal sa iei in calcul niste marje de siguranta 🙂 mai ales pe vreme schimbatoare 🙂. Cei drept, pe la munte si eu as sta numai cu beculetul aprins 😏

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.