Dani, alergatorul montan din Busteni, deja cunoscut in mediile competitionale, a mai dus pana la capat un proiect. Alaturi de alti mari sportivi a traversat Carpatii Meridionali cu plecare din Baile Herculane si cu sosire la Busteni. Fara galagie, fara spectacol, asa cum stiu ei mai bine: cu seriozitate, modestie si perseverenta.
Scriu periodic de acest baiat deoarece indiferent ce face, ramane un baiat la locul lui, fara figuri, matur, politicos, mereu cu gandul la inca un proiect de realizat. E ceva asemanator cu Lucian Clinciu, marele om al muntilor Romaniei. Lucian Clinciu ramane forever unul dintre cei mai mari romani de dupa Revolutie. Iar baiatul din Busteni, Dani, incet-incet devine si el un reper pentru generatia tanara si nu numai.
Iata informatiile culese in urma dialogului online cu campionul nostru de la Busteni:
„…Traversarea Meridionalilor: Primul gând a fost, daca voi putea! Și am putut! Am plecat la București pentru a mă întâlni cu ceilalți colegi și pentru a încălzi „motoarele”. Înainte de această aventură montană am alergat prin Delta Văcărești!
În primele zile am fost suport pentru ceilalți, deoarece accesul se putea face doar pe jos! Startul s-a dat de la Statuia lui Hercule din Băile Herculane! O stațiune care la prima vedere îți lasă impresia de wow, e ca in Elveția! Dar ce sa vezi putea fi mai tare decat Elveția, Austria etc. Doar că nimeni nu investește!
În prima zi am abordat Munții Cernei, niște munți care sunt neîngrijiți din punct de vedere al marcajelor, m-am tot rătăcit pe acolo fiind vegetație multă și neumblat! Am avut parte de rătăcire și când am urcat și când am coborât! A fost un moment greu de gestionat, psihic vorbind! Dar am trecut cu brio! Asta a fost singura tura obositoare pentru mine, in rest, pe celelalte grupe montane ne-am descurcat, doar ultimele două zile au fost cu ploaie mai serioasa (fulgere, tunete, grindină)!
Am alergat pe creste unde nu am calcat până acum, cel mai bun exemplu fiind Munții Cernei, Munții Lotrului și Munții Parâng! În Făgăraș am atins Vârful Negoiu și Viștea Mare! Trebuia să mergem și pe Moldoveanu dar vremea nu mi-a permis niciun minut de abatere! Creasta Făgărașului a fost făcută în două etape (2 zile)! Per total am adunat 200km de alergare, și am câștigat experiență!
Îi felicit și pe ceilalți colegi ai mei și pe oamenii care s-au implicat cu sufletul, cu nervii și fizic! Finish-ul a fost la Căminul Alpin fără prea mare tam-tam dar cu bucuria/reușita că am terminat, suntem întregi și ne putem bucura toti de acestă super aventură!”
Felicitări! Aștept un articol mai larg cu ruta urmată, timpii și alte stări.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Exact, Marius 🙂
Dani, daca esti pe „receptie” asteptam si detalii mai tehnice 🙂
ApreciazăApreciază
Lauda lui! Merita toate felicitările.
ApreciazăApreciază
Da, serios baiatul 🙂
ApreciazăApreciază