Bacalaureat in vreme de coronavirus

Observ ca multa lume se cam vaita… ca e rau, ca e coronavirus, ca nu stiu mai ce, scapand din vedere sau mai bine zis omitand cu buna stiinta niste aspecte. Cred ca ne place mult sa ne vaicarim 🙂

Realitatea este ca acest bacalaureat este cel mai usor din ultimii 20-30 de ani. De ce? Pentru ca:

-materia din semestrul 2 nu o primesti la examen;

-probele orale nu se mai sustin;

-vreo 3 luni de zile elevii au stat acasa, timp in care oricine se putea organiza cu invatatul si sa ia note de trecere.

Acestea sunt si resorturile pentru care s-au inscris la examene foarte multe persoane din generatiile anterioare.

Cat priveste masurile de protectie… acestea sunt deosebit de serioase; in contextul in care vedem ca prin tot felul de locuri (magazine, mijloace de transport in comun etc) sunt foarte multi care nu au nicio treaba cu acest coronavirus. Nici nu poti insista prea mult pentru ca s-ar putea sa descoperi ca faci parte din aceia care nu au prins inca „gluma”, inscenarea 🙂

Deci, accesul in scoli si in salile de clasa se face pe trasee bine stabilite. La intrare ti se ia temperatura, te dezinfectezi, arunci masca ta, ti se da alta. Esti in clasa cu maxim 9 colegi, distanta intre banci este de minim 2 metri, numelui tau ii corespunde un nr, nr. il gasesti lipit pe banca… La plecare, la fel, dezinfectare, arunci masca, ti se da alta…

Azi a fost proba la Matematica… supravegheata de profesori de alte materii, fara legatura cu materia 🙂 Cei pe Istorie-Geografie si Limbi Straine ca exemplu, au fost trimisi in centre unde matematica e proba obligatorie. Evident ca acolo unde Istoria era proba de examen au fost profesori ce predau alte materii… matematica, chimie…

Pe mine ma interesa in special ce s-a dat la Istorie:

Ce mai incolo si incoace… cine a mai prins niste ore de Istorie pe la scoala nu are cum sa nu ia acest examen. In unele cazuri, parca insasi cerintele sunt realizate de asemenea natura incat sa scrii ceva :)) Ca simplu exemplu… la subiectul II, cele 4 cerinte le scrii in 2 minute si mai iei si 16 puncte :))

Alte aspecte, ca organizare… pana la ora 8:30 elevii trebuie sa fie in salile de examen. In vreo 20 minute trebuie sa le explici regulile, sa le faci instructajul, ei semneaza ca au fost informati, apoi mai semneaza ca primesc subiectul, semneaza si cand predau lucrarea. Nici ei si nici profesorii nu au voie cu telefoane… De emotie, mai gresesc prima pagina si trebuie schimbata foaia, pe care o anulezi… Stiu sau nu stiu, niciun elev nu poate parasi clasa in primele 90 de minute. La Evaluare era dupa o ora.

Maine mai au proba la Biologie si gata si Bac-ul 🙂

6 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. un.bolovan spune:

  Am vazut si eu proba de istorie de azi, e de ras, daca ai un pix care scrie si nu esti tampit puteai sa iei 6 minim, asta fara sa stii ceva istorie.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Fain spus :)) Cerintele sunt de nivel primar 🙂 Cine cade la Istorie chiar nu le are cu scoala…

   Apreciat de 1 persoană

   1. Pare mai mult un subiect de logica si perspicacitate decat de istorie. In ce abis a cazut invatamantul romanesc …

    Apreciat de 1 persoană

    1. La Geografie parca a fost cu o treapta in plus 🙂
     Subiectele, in general, sunt de nivel mediu. Ce le-a cazut lor e cam departe de atat.
     Acestea sunt timpurile pe care le traim.

     Apreciază

 2. Daniel Georgescu spune:

  Adriane, cred ca totusi nu trebuie sa uitam ca acest virus chinezesc a creat in mintea tinerilor o foarte puternica impresie,:cand esti tanar te crezi invincibil iar boala asta, chiar daca nu a afectat pana acum foarte mult pe cei tineri asta nu inseamna ca nu va incepe sa-i afecteze si pe ei, vezi ce se intampla in SUA,si in Canada unde varsta celor afectati este din ce in ce mai mica.
  Sunt sigur (chiar daca nu sunt psiholog de profesie) ca acest .”mememeto mori” soc are si va avea multe consecinte mai ales asupra celor tineri.
  Cineva ar trebui sa scrie o carte : „Bacalaureatul in vremea holerei”

  Apreciat de 1 persoană

  1. Asta e adevarat, cand esti tanar te crezi nemuritor, de neatins 🙂
   Din ce se spune… astazi s-au depasit 400 de cazuri, cine stie ce va mai fi… Probabil unii cred ca daca nu se vede, nu exista sau nu-i afecteaza.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.