Motto: „Din grup mai faceau si altii poze la biserica si prin curte. Am facut si eu, patruns de veridicitatea observatiei ca maimutele copiaza. Na, oleaca de giboneala nu strica niciodata. Mai ales prin astfel de locuri.”
Despre propriile defecte as putea scrie tot felul de articole. Insa, nimeni nu ar fi curios 🙂 iar acestea se stiu demult. Am trecut insa la o faza superioara, ca mereu evoluam, poate pe nestiute dar mergem ori la stanga, ori la dreapta sau inainte. Ca e bine sau nu, constatam fiecare. Pentru ca fiecare vedem lumea asa cum am fost educati ori cum ne-am educat, sau dupa cum copiem de la altii.
Simt ca ma recomanda pe acest blog… multitudinea ideilor. De tot felul :)))
De exemplu, eu as strange toate filmarile cu protestele de pe 20.01., pentru ca, in viitor, toti jandarmii care au impiedicat oamenii sa manifesteze pasnic, sa fie dati afara din sistem. Una este sa pui garduri in piata, sa delimitezi niste zone, sa fii atent ca lucrurile sa nu degenereze si cu totul altceva sa ocupi gurile de metrou de la Universitate, ca sa nu iasa lumea. Cine a ordonat treaba aceasta si toti acestia care au blocat accesul oamenilor ar trebui trasi la raspundere. Am vazut filmarile si nu era vorba de niciun control, pur si simplu o linie de jandarmi impiedicau oamenii sa urce scarile. Asa ceva nu poarta alt nume decat Golanie in hainele statului.
Iti dai seama ce scenarii au in minti, cei care au comandat un astfel de mod de actiune. Intr-o tara civilizata, intr-o democratie chiar daca subreda, tu dai ordin sa nu iasa oamenii de la metrou la suprafata.
E foarte important sa ai idei, ca le dai si la altii. Poate din atatia politicieni si lideri contactati, se gaseste cineva care sa ceara scoaterea din sistem a celor in uniforma, care au blocat oamenii in subteran. Acestia trebuie dati pe mana Parchetului fiindca nimic nu justifica blocarea oamenilor in subteran.
Mai jos se pot vedea „cei aflati in slujba cetateanului”, cum tin oamenii in subteran:
Subiectul meu este, dupa cum se intelege din titlu, referitor la Muzeul National Cotroceni. Care ati fost, stiti ce frumusete este acolo…
Mai stiti ca biserica, vestita biserica a Cotrocenilor, ridicata de domnitorul Serban Cantacuzino si pictata de Parvu Mutu Zugravul, a fost demolata in perioada comunista. Insa, dupa anul 2000 a fost ridicata o alta.
Ceea ce putini stiu este ca noi asociem cam degeaba Presedintele cu Cotroceniul. Ceausescu a venit de vreo 3 ori in viata lui la Cotroceni. Niciun presedinte nu doarme acolo, vine doar intre 8 sau 10-16 sa lucreze. Si atat. Muzeul care se viziteaza este fostul Palat Regal. Nu are nicio treaba cu presedintele Iohannis care sta in alt corp de cladire si la care nu ai cum ajunge fiind paza serioasa.
Ei bine, tantalaii astia care se ocupa de acest muzeu, ma refer la conducere, la manager, sunt speriati de bombe si au preluat din comunism tot felul de metehne, prezentul regasindu-i complet detonati intelectual. Intri la muzeu doar cu programare prealabila, ti se copiaza cartea de identitate si ti se retine ca un santaj pana te intorci, esti controlat cu doua detectoare si trebuie sa scoti orice e metalic, ti se scaneaza rucsacul, sacosa, geanta. Ulterior afli ca nu ai nicio treaba cu presedintele si ca el nu sta la Cotroceni, ca una e Muzeul si alta unde sta el. Si te gandesti asa: ” … ba’ astia sunt prosti sau asa sunt ei?”.
Concluzia mea este ca doar asa se pot justifica niste posturi; inutile, de altfel. Mai agiti un pic chestia cu siguranta presedintelui, inamicul, terorismul si ai rezolvat problema. Intr-o incapere de vreo 15 mp stau si casiere, si turisti, si oameni ca sa controleze 🙂
Intelegeti ca pe la inceput de luna, am vizitat muzeul. Ca ghid national de turism nu recomand nimanui sa mearga in grup acolo. Vei pune turistii in posturi stanjenitoare, ei vor afla ca de fapt nu planeaza niciun pericol, ca acesta este doar in mintea celor care au imaginat acest sistem, si te vei face si tu de rusine.
Dupa asteptat si dupa controale ti se atrage atentia ca nu cumva sa faci poze prin parc, adica imediat dupa ce iesi din incaperea de la poarta unde s-a desfasurat controlul. Initial, mi-am zis ca oricare: „…frate, esti la Cotroceni, respecti regulile, presedintele, masuri de siguranta…” si alte tampenii ce ti le imaginezi ca un cetatean cat de cat responsabil.
Cand ajungi in parc, te uiti si tu sa vezi care e treaba. Aleile si copacii iti trag primul semn de alarma: „WTF??? Nu e nimic! Care secret?” Care este justificarea sa nu faci poze cand sunt doar alei si copaci? La final iti dai seama ca Prostia e la putere prin partile acestea. Care ati facut armata stiti ca si acolo erau tot felul de imbecili, care traiau cu impresia ca dupa fiecare piatra, colt, este Inamicul. Desi scena cu venirea inamicului sau pericolul reprezentat de acesta am vazut-o de sute de ori, niciodata nu am considerat decat ca promotorii acestui mesaj sunt niste persoane bolnave mintal. „Ba’ ce faci daca vine inamicul?”… „Iti trag tie una in cap, da-te naibii, sa te scutesc de chinul medicatiei!” :))
Aceasta atmosfera de imbecilitate am gasit-o si in gradina Cotroceniului. Ok, intram in curtea interioara unde este si intrarea in muzeu dar si biserica. Din grup mai faceau si altii poze la biserica si prin curte. Am facut si eu, patruns de veridicitatea observatiei ca maimutele copiaza 🙂 Na, oleaca de giboneala nu strica niciodata :)) Mai ales prin astfel de locuri.
Pe langa biletul de vizitare, plateai si o taxa foto, daca voiai, valabila pentru interior. Probabil toata lumea a considerat ca si curtea interioara tot la categoria interior intra.
Intrarea in fostul Palat Regal
In loc sa revendice fostul Palat Regal de la Cotroceni care le-a apartinut, Casa Regala actioneaza ca ultimii speculanti cerand in instanta unitatea si cladirile vanatorilor de munte din Predeal, bunuri care niciodata nu le-au apartinut sub vreo forma. Macar aici, cererea ar fi intemeiata si i-ar mai scoate din film pe astia care fac regiile prin aceste locuri.
Biserica a fost reconstruita dupa planurile vechi si mai pastreaza ici-colo si elemente dinainte de demolarea comunista.
Nu este deschisa decat atunci cand sunt sarbatori/duminici. Daca vrei sa te duci ca si enorias credincios, intai treci pe la controale. Bineinteles ca personajele mai in varsta cam lipsesc, nefiind prea multi dispusi sa stea pe la poarta, la control.
Deci, Muzeul este absolut superb si voi reveni cu imagini, insa astia de pe acolo au tot felul de filme in cap, paranoia cu inamicul, securitatea locului. Evident, nu iti ia mult sa constati ca daca ar veni cineva cu intentii necurate, ar putea sa sara foarte bine gardul. Iar daca un profesionist ar vrea totusi sa intre pe la punctul de control, doar cu o mana ii bate pe toti 🙂 Masurile acestea de securitate observate sunt doar pentru impresionarea cetatenilor obisnuiti, pasnici, ele nu au nicio eficienta in alt sens al cuvantului. De aici si ideea mea ca astia au tot promovat din comunism prostia cu pericolul imaginar ca sa asigure niste posturi confortabile pentru unii. Mai scanezi un buletin, mai te uiti la un meci…
Daca lumea ar gasi portile deschise si s-ar sti mai multe despre acest muzeu, ar fi ca la Peles. Insa mai multa lume inseamna mai multa munca si munca in asemenea locuri este pura intamplare. Daca muncim, nu mai putem observa cand vine inamicul 🙂 Muzeul este al statului, de ce sa se agite cineva pentru a aduce mai multi bani? Oricum vin de la buget pentru salarii…
Sa va mai spun ceva despre biserica. Fiind noua, arata bine pe toate partile. In interior, in afara de un candelabru, cateva placi ce acopera morminte, scaune… nu e altceva. Cam 80% din peretii bisericii sunt albi. In cateva locuri, risipite, au fost lipite cateva decupaje din vechea pictura. Cand s-a demolat biserica, s-au decupat parti din pictura si s-au pastrat pana cand au fost lipite pe peretii noii biserici. Credeti ca ai cum sa scoti telefonul in biserica sa faci o poza, dupa slujba? Nici vorba. E interzis total fotografiatul in biserica si sunt si niste doamne care stau pe acolo sa nu faci cumva vreo poza. Intreb si eu: „Bine, dar nu sunt decat cateva fresce, in rest sunt doar pereti albi, de ce nu e voie?”. Pai nu e voie, ca nu e voie 🙂 Nici cu taxa, nici fara, nu e voie. Na, daca poti sa-ti explici acest regres intelectual intr-un loc cultural…
De regula, prin astfel de locuri confortabile oamenii sunt cam obisnuit cu nemunca. Probabil daca ninge mult, nu face nimeni partie, asteapta schimbul sau dau drumul la vreun caine sa circule de colo-colo, sa faca un pic de poteca… 🙂 Nu zic ca asa ceva e posibil la Cotroceni dar nu se stie niciodata.
Iar magazinul de unde sa cumperi o carte, un suvenir ceva, nu este semnalizat. Asa ca nu ai de unde sa stii ca macar exista. Este printr-o camera si umbli pe acolo, deschizi usi, iar fara noroc nu ai cum sa-l nimeresti.Ti-e rusine pe banii tai sa deschizi usi ca sa intrebi unde poti cheltui alti bani, pentru ca nu au fost in stare sa monteze o sageata cu „Spre magazin”. Altminteri, ghizii, d-na de la magazin, sunt super ok. Sistemul e de vina, este imbecilizant, rupt de realitate.
Se subintelege ca am trimis cel putin 20 de adrese ca sa semnalez mascarada asta, inclusiv la Presedintie. Adica, ce naiba este asta… Ai un muzeu ce concureaza bine de tot Pelesul insa accesul este ingreunat de mentalitati stupide, absolut nejustificate.
Raman consecvent ideii ca pe unde mergi, trebuie sa iei atitudine; cand se impune! Poate le vine pe cap vreun inamic sub forma de control si-i mai dezmorteste un pic…
Hahaha!!! Bine asa! 😄
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Multumesc 🙂
ApreciazăApreciază