Casa Regala vrea unitatea Vanatorilor de Munte din Predeal

In urma cu vreo 2 saptamani, reprezentantii Casei Regale au intrat pe poarta unitatii militare din Predeal. In respectiva unitate se gasesc militarii si cadrele Batalionului 21 Vanatori de Munte „General Leonard Mociulschi”.

Din cate se pare, Casa Regala are o hotarare judecatoreasca si terenul plus constructiile unitatii… se spune ca le-ar apartine. Ma indoiesc ca acest lucru ar fi adevarat, chiar daca exista o hotarare judecatoreasca in acest sens; poate nu este irevocabila. Cei de la Casa Regala le-au spus Vanatorilor sa cumpere terenul si cladirile. Si daca nu le cumpara, oare ce se va intampla? O sa detaliez mai jos, dupa ce insir ce ar trebui facut dupa… mintea mea.

cSursa: Facebook, Asociatia Vanatorilor de Munte

Chiar nu inteleg de ce au fost primiti in unitate reprezentantii Casei Regale. Acolo este un obiectiv militar, nu Castelul Peles, nu vreo vila luata abuziv de comunisti.

Sa revenim insa la acea hotarare judecatoreasca. Statul nu prea s-a implicat, ca nu a avut oameni seriosi, patrioti, profesionisti, in astfel de situatii ce implica retrocedarile catre Casa Regala. Este absolut corect, au luat comunistii o gramada de proprietati ale Casei Regale… Pai, atunci, da-le inapoi ce le-a fost luat, nu tot ce cer ei.

Casa Regala a fost proprietar doar al Domeniilor Regale, nu si al Domeniilor Coroanei. Prin legea din 1884 s-a constituit Domeniul Coroanei, cu proprietati ale statului, pentru a se organiza buna functionare a curtii regale. Deci, acele proprietati au fost si au ramas ale statului, doar ca le folosea familia regala.

dSursa: Facebook, Asociatia Vanatorilor de Munte, 24.01.2016-Predeal

In plus, ce a cerut Casa Regala la Predeal, zona unitatii vanatorilor de munte, in Valea Rasnoavei, nu se potriveste cu realitatea. Cei de la Casa Regala nu au niciun act in multe din cererile lor, ci se bazeaza pe un inventar facut de comunisti in anii 1948-1949. Ei au cerut ce au vazut ca scrie in acel act si asta au depus in instanta. Comunistii, pentru a justifica nationalizarea, furtul unor proprietati particulare, au trecut si ca unele dintre acestea apartineau familiei regale, desi nu era adevarat.

Acest fapt reiese si din ce a cerut Casa Regala la Predeal. Amplasamentul unitatii militare nu a apartinut vreodata Casei Regale. In acel loc, prin anii 1890, Ministerul Instructiunii Publice a ridicat un sanatoriu scolar. Avariat in toamna anului 1916, in urma bataliei pentru Predeal, a fost recladit in anul 1922, la niste proportii mult mai mari. In acea cladire a functionat apoi Orfelinatul de Fete (tatii lor murisera in Primul Razboi Mondial) si Scoala Normala de Invatatoare. In timpul domniei lui Carol al II-lea, aici facea cursuri si aplicatii organizatia paramilitara Straja Tarii, o copie, probabil, dupa HitlerJugend (tineretul hitlerist), pentru ca si acesti cursanti il adulau pe rege, ca aceia pe Hitler. Cu toate acestea, cladirea principala si anexele au ramas ale Ministerului Instructiunii Publice.

In anul 1940, dupa cutremur, aici a fost stramutat Colegiul Militar „Nicolae Filipescu” de la Manastirea Dealu, ce a functionat pana prin 1948-1949, cand au fost desfiintate toate colegiile si liceele militare din tara. In zilele noastre, veti afla o poveste nereala… chipurile Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza este continuatorul celui din Valea Rasnoavei, ca i-a preluat istoria si alte de-astea. Nu-i adevarat! Sunt doua lucruri absolut distincte.

Deci, au venit comunistii, au luat totul din Valea Rasnoavei, cladirile au fost folosite in alte scopuri. In anul 1964 este adus, din zona Botosaniului, actualul batalion de vanatori de munte si cantonat  in cladirile din Valea Rasnoavei.

aSursa: Facebook, Asociatia Vanatorilor de Munte

Casa Regala nu are nicio legatura cu amplasamentul unitatii militare, dar, in baza unei hotarari judecatoresti, vedem ca are, ca a devenit proprietar. Cum a fost posibil? Pentru ca… suntem prosti, acesta este adevarul, nu tinem cu interesul general, suntem gata sa ne vindem pe un leu, si pe noi si pe altii, pentru ca nu mai vrem sa citim si doar ne complacem in a posta pe Facebook toate tampeniile, care doar ne ocupa timpul intr-un sens fara folos.

Casa Regala a cerut sa i se retrocedeze cladirile Batalionului 4 vanatori de munte din Predeal. Credeti ca aveau vreo idee pe unde sunt cladirile acestea? Sau instanta? Sau statul roman? Absolut deloc. Toata lumea a inteles ca regele vrea unitatea militara. Si reprezentantii Casei Regale tot asta au inteles. Uite asa, actiunea a ajuns in instanta din cauza necunoasterii istoriei si a nepasarii in general.

Ce era, cine a fost, unde a stat Batalionul 4 Vanatori de Munte din Predeal? In anul 1924, acest batalion, subordonat Diviziei din Sinaia, s-a mutat la Predeal in fostele cladiri ale functionarilor vamali. Aceste cladiri se aflau si se afla in… CENTRUL PREDEALULUI. Si nu la nu stiu cati kilometri departare prin Valea Rasnoavei. A venit Al Doilea Razboi Mondial, batalionul a plecat in Rusia si a fost nimicit in Crimeea, acoperind retragerea unor forte romano-germane. Nu a mai revenit nimeni la Predeal. Nici macar acele cladiri nu au apartinut Casei Regale…

Comunistii au desfiintat, pentru mai bine de 15 ani, arma vanatori de munte, care se afla sub patronajul regilor Romaniei. Ceea ce nu inseamna ca erau ai regelui, ci ai tarii. Dupa cum nici Straja Tarii si Colegiul Militar din Valea Rasnoavei nu inseamna ca foloseau cladirile regelui, ca ar fi fost peste putinta de crezut acest lucru.

Trebuia demonstrat in instanta ca aceasta cerere depusa de Casa Regala este neintemeiata, eronata. Statul putea sa caute in propriile arhive si sa vina cu documente, sa arate ca inventarul comunistilor este gresit, ca acele cladiri cerute nu apartin vanatorilor de munte actuali, ca nu este vorba de acelasi amplasament. Dar cine sa o faca?

Cu o hotarare judecatoreasca in mana, tot nu e moral sa te duci la poarta unitatii sa le zici militarilor sa plateasca sau sa plece.

bSursa: Facebook, Asociatia Vanatorilor de Munte

Statul nu e capabil sa execute pe cei condamnati ca au furat milioane de euro, in sensul de a le lua averile si a recupera prejudiciile… doar nu o sa mobilizeze nu stiu cate forte sa evacueze o unitate militara 🙂 Ar trebui sa se faca orice pentru a se evita aplicarea acelei hotarari, si… Casa Regala sa vedem ce decizie va lua. O sa actioneze statul la CEDO? Macar exista prima sansa reala sa se demonstreze ca nu a apartinut Casei Regale acel amplasament din Valea Rasnoavei…

33 de comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. berberu spune:

  Pot imagina si situatii mai penibile pentru unitatea de vanatori de munte decat confiscarea de catre casa regala. Poate fi revendicata de catre printesa …, sau de catre … (cu familia largita). Locul ala e minunat pentru un proiect imobiliar de lux. Nu cred ca or sa faca inca un FUN-PARK, totusi . Macar nu taie copaci …..
  Locul o sa ajunga la final pe mana unui fond de investitii din Lux. in spatele caruia sunt ofiteri kgb si gru la pensie. Casa regala are nevoie de bani. Ce poate face publicul? In fond, oamenii au hotarare judecatoreasca. Stiu judecatorii mai bine ; nu ne putem opune.
  Ma bucura vestea asta. Eu am fost chinuit rau de tot in armata, si am ramas numai cu ura pe apv-isti. Nu pierde poporul nimic. Armata nu ne poate apara de dusmani. Maximul ce poate e decembrie 89 ; adica genocid.

  Apreciază

  1. citiriga spune:

   Cred ca esti putin prea dur pentru „apv-istii” care in vremuri apuse acum au construitTransfagarasanul, si atatea alte obiective care astazi nu mai sunt, nu ei personal dar cu cei care incorporati fiind trebuiau sa contribuie la succesul „societatii multilateral dezvaltate” din care astazi mai avem „NIMIC”. Genocidul nu l-au facut „apv-istii” tai ci cei ca tine care atunci cand s-au vazut cu munitie la ei cum n-au avut niciodata pana atunci s-au crezut „DUMNEZEI” iar acum nu mai recunosc.

   Apreciază

  2. Ceausu Gheorghe spune:

   Nu sunt un prozelit al Casei Regale dar înainte de a arunca cu injective haideţi să gândim puţin:
   1. Regele, mai puţin stimat (Carol al II-lea) purta basca vânătorilor de munte.
   2. După invazia sovietică am fost obligaţi să desfiinţăm unităţile de vânători de munte pentru marile pierderi pricinuite trupelor sovietice; comandanţii acestor unităţi au fost deportaţi sau condamnaţi.
   3. După 1990 am înfiinţat 8 Corpuri de Armată, fiecare cu câte o brigadă de vânători de munte; era prea mult, prea sfidător şi prea periculos pentru intenţiile unor „prieteni” privind România.
   3. Poate că se doreşte de către Casa Regală reânvierea tradiţiei vânătorilor de munte; poate că se doreşte înfiinţarea unei unităţi de vânători pentru protecţia Casei Regale (ca Regiment de Gardă), ce este rău în asta dacă o susţin , dotează şi o instruiesc? Avem o unitate în plus pentru apărarea Ţării. Ăştia care ne conduc astăzi s-au înconjurat numai de jandarmi borţoşi, care nu ştiu să se bată dacât cu oameni neânarmaţi şi care îi vor trăda la prima sincopă.
   4. Trebuie revigorată Armata României. Chiar dacă prin tratatele semnate am renunţat la înarmare, măcar trebuie ca unităţile cara le mai avem să fie performante.

   Apreciază

   1. Cruceanu spune:

    Adică sa înțeleg ca se da pământ dacă ai purtat basca ?
    Pai și eu am purtat când eram pionier .
    O sa ma gândesc ce unitate ,îți tara cer.
    Chestia ca își fac și plătesc ei , membrii familiei , un regiment e hilara . Pai cine are armata privata în tara asta ? Comasării șefi de găști. Bravos ,frumoasa companie pentru casa regala ( cu minuscule intenționat pentru ce dovedesc cei care o conduc acum , nu pentru istoria ei ) .

    Apreciază

   2. Mihail Georgescu , ofiţer vânător de munte, în retragere spune:

    Unităţile de vânători de munte au fost desfiinţate în 1961 si reînfiinţate începând cu 1964! Prima mea repartiţie ca ofiţer a fost în 1968, la cerere, în această unitate de la Predeal. Pe atunci nu mulţi vroiau să fie repartizaţi la vânători de munte. Am participat la reînfiinţare câtorva dintre ele, de la ZERO, în trei dintre Armatele României (nu corpuri de armată atunci pentru că Bg. VM erau echivalente D.Mc, iar B.VM erau echivalente R.Mc.)! Dispăruseră echipamente, harnaşamente, cabaline, meserii specifice. Ce s-a refăcut cu trudă şi entuziasm în 30-35 de ani a fost rapid distrus în 2-3 ani ca preţ al intrării în NATO.

    Cât despre basca lui Carol, ca şi bocancii cu ciorapi întorşi, le purta doar la parăzi şi inspecţii. Muntele l-a cunoscut doar la Sinaia, la palat.

    Întradevăr, 6 Brigăzi de vânători de munte erau o forţă necesară în munţii Carpaţi şi erau mari unitaţi „de elită” recunoscute internaţional şi naţional. Două au fost „temporare” în zone miniere şi aurifere (gen Petroşani).

    Cât despre bazaconia cu „unitate de gardă regală” cred ca trebuie să-l întrebaţi şi pe „regele ” Cioabă, poate vrea şi el că are aceeaşi legitimitate ca şi Mihai.
    Armatei i s-au luat cazărmi şi terenuri pentru a fi scoase la mezat. Cum vreţi s-o „revigoraţi” cândnu mai aveţi unde s-o instruiţi şi mai vrea şi Margareta terenuri cu „ordonanţe ” de lux!
    Nu vom avea timp şi nici resurse umane şi materiale pentru refacerea unei Armate naţionale necesare pentru că în primul rând nu mai avem patriotism şi patrioţi, iar naţionalismul e trecut la index „extremist”!

    Şi mai e ceva, ca să faci armata la vânători de munte trebuie să fii selecţionat: om perfect sănătos, psihic stabil şi pe lângă inteligenţă şi „scaun la cap”! Pe munte, „ofiţerul este una cu soldatul” mai ales când îi leagă o „coardă”(frânghie). De multe ori, ca ofiţer, am cărat şi raniţa soldatului, dar soldatul pe a mea, niciodată.
    Asta însemna EDUCAŢIE ! Şi civilă şi militară şi profesională!
    Credeţi că mai există în aceste vremuri şi la „tinerii frumoşi şi liberi”?
    Dacă Da şi puteţi dovedi, m-ar bucura nespus!

    Apreciază

    1. Uneori ma gandesc, stimate domnule Georgescu daca nu cumva atragerea aceasta spre Europa, cu un asemenea pret platit: instrainarea terenurilor, a bogatiilor naturale, distrugerea sistemului educational etc, nu este cumva un plan de lunga durata pentru ocuparea Romaniei, eventuale negocieri de impartire intre altii? Adica razboi nu prea avem cum sa ducem pentru ca nu avem cine stie ce Armata sau dotari. Spatiul aerian ni-l apara parca portughezii cu avioanele lor. Am mai cunoscut oameni ca dvs., mai sunt din fericire, dar prea putini in cadrul Armatei. Din nefericire, nu cred ca institutiile de invatamant militar mai scot astfel de ofiteri. Sa stiti ca mult timp, dupa acest articol, am presupus o intelegere a unor ofiteri din conducerea MAPN cu cei de la Casa Regala. Adica sa castige Casa Regala si statul sa plateasca o chirie, iar smecherii de la varful MAPN sa-si ia si iei o spaga ceva. De aceea, am facut in diverse articole atmosfera. Ca actele identificate de mine in arhive, dovedesc clar ca statul a fost permanent proprietar in zona unitatii vanatorilor de munte din Predeal. Si pana nu m-am intalnit cu expertii MAPN de cateva ori, nu am avut incredere ca urmaresc interesul national, ca se implica pe bune.
     Va multumesc pentru aceste randuri pline de realism.

     Apreciază

     1. Ciobotaru P. Dinu spune:

      Statul român nu mai are nicio pârghie de control a stabilităţii sale viitoare, după INVOLUŢIA dezastruoasă produsă de evenimentele din anul 1989, perioadă de timp în care o clasă politică străină de interesele naţionale au; conceput, promovat şi adoptat legile anticonstituţionale de restituire a proprietăţilor şi de privatizare, legi care au creat cadrul legal de distrugere, jefuire şi înstrăinare a bunurilor proprietate publică. Se poate afirma cu certitudine faptul că obiectivul involuţiei din anul 1989 a fost; distrugerea, jefuirea, însuşirea şi înstrăinarea bunurilor proprietate publică. Nu mai există capital productiv românesc, în economia României. Dezastrul economic şi social actual din România, nu a mai existat în istoria românilor. Există persoane, oameni politici care au conceput, promovat şi adoptat aceste legi, culminând cu înstrăinarea terenurilor agricole, forestiere, de păşunat, etc. Aceştia trebuie identificaţi şi trimişi în faţa instanţelor de judecată pentru încălcarea Constituţiei României care la articolul 136 aliniatul 3), precizează faptul că;…”Bogăţiile de interes public ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental, precum şi alte bunuri stabilite de legea organică, fac obiectul eclusiv al PROPRIETĂŢII PUBLICE”. În continuare. la aliniatul (4) din articolul 136 se prevede expres faptul că; …”bunurile proprietate publică sunt inalienabile” – ADICĂ NU SE POT ÎNSTRĂINA. Tot ce s-a creat în România, înainte de anul 1989; Petromul, ALRO Slatina, SIDEX Galaţi, DACIA Piteşti , stemul bancar românsc şi altele, au fost realizate prin munca şi sacrificiul tuturor cetăţenilor României, deci ACESTE ACTIVE, ACESTE BUNURI, nu erau proprietatea personală a politicienilor de teapa lui; Năstase, Truică, Băsescu, etc, ori ai funcţionarilor de la (din) instituţiile anticonstituţionale şi antinaţionale precum; Fondul Proprietății de Stat (FPS) ce și-a schimbat denumirea în 2001, în Autoritatea pentru Privatizare și Administrarea Proprietățții Statului (APAPS), iar în 2004 redenumită Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), precum şi prin Agenţia Naţională de Restituire a Proprietăţilor (ANRP), cu subsidiara sa, S.C. FONDUL PROPRIETATEA S.A. Legile anticonstituţionale de privatizare prin înstrăinare ori legile referitoare la restituirea proprietăţilor, au creat condiţiile favorabile unei corupţii generalizate de sistem, avînd ca finalitate jefuirea ţi înstrăinarea bunurilor proprietate publică. Se presupune că individul Mugur Isărescu nu este străin de aceste fenomene economico-sociale ale Românei, de după anul 1989. Deasemeni Monica Macovei, în timpul cât a stat la Ministerul Justiţiei a modificat, a permis modificarea Legii 10 privind restituirea proprietăţilor, lărgind sfera de restituire a proprietăţilor dicolo de cele confiscate de statul comunist, fapt ce a permis fraude, falsuri şi samavolnicii în restituirea proprietăţilor fenomene nemaiîntâlnite la nici o ţară fostă comunistă.
      Am scris aceste rânduri ca fost elev al Colegiului Liceal Militar „Ştefan Cel Mare” seria 1953-1956, serie care am susţinut examenele de admitere în clădirea vânătorilor de munte din Predeal(unde funcţiona Colegiul Militar Naţional „Dimitrie Cantemir” sub denumirea Scoala Medie Militară „Dimitrie Cantemir), după care noi cei care am optat pentru Şcoala Medie Militară „Ştefan Cel Mare”, am plecat la Iaşi, unde seria noastră a absolvit, deoarece clădirile localului din Câmpulung Moldovenesc, se aflau în construcţie, în acea perioadă.

      Apreciază

      1. Multumesc foarte mult pentru acest comentariu. Pentru ca el se incadreaza la categoria opiniilor oamenilor de bun simt, crescuti intre si cu anumite valori. Valori care astazi tind sa dispara si cu siguranta va fi o munca uriasa sa revenim la ele.
       Legat de ilegalitati… pot sa va spun ca multe din dosarele aflate la Arhivele Nationale provenite de la Predeal, au pagini lipsa. Faptul este consemnat si de cel care a legat respectivele dosare… dar ajuta cu ceva? E cineva interesat? Bineinteles ca nu.

       Apreciază

   3. Iustin spune:

    Doamne ce….naiv. Tu chiar crezi ce zici?

    Apreciază

  3. dgse spune:

   Berberu-le cred ca la tine in familia ta de b…. creierul este lasat pe comanda la loc repaos. Afirmatiile tale sunt absolut cretinoide. Mai caprar meriti un sut in fund si o palma dupa ceafa, rau tratatule in armata.

   Apreciază

  4. Roman Gruie spune:

   Berberu,tu eşti chiar berbec,dacă gândeşti aşa!

   Apreciază

  5. Iustin spune:

   Ce p…. esti.

   Apreciază

  6. observ spune:

   Te cam doare capu;incearca cu niste …salata!

   Apreciază

 2. Un om spune:

  Pana si ideea de „Casa regala a Romaniei” a ajuns o gluma sinistra cu personaje manevrate de noua securitate.

  Apreciază

  1. Vorba cuiva pe Facebook… nu cred ca regele stie de chestia cu unitatea militara.

   Apreciază

 3. ile spune:

  Ca vrem sau ca nu vrem,asta este,acest iliescu a avut la disp totul,sa trezit ca proasta pe mormint,totul trebuia retrocedat,dar el sa ocupat in special de ‘tigani’,de aia suntem unde suntem.

  Apreciază

 4. cotizo spune:

  Niste tampiti.Ce casa regala. ? Suntem republica sau regat ? Avem rege sau presedinte ? Unde naiba vrem sa ajungem? Ce mai vor acesti milogi de hohenzolerni? Au fost niste tradatori ai neamului si acuma se erijeaza in defavorizati.Au beneficiat de renta lunara din partea statului roman pana in 1988 sau 1989,cand au complotat la Budapesta impotriva statului roman. Cat de tampiti putem fi sa acceptam toate pretentiile acestor milogi.Unde le este onoarea si demnitatea ce trebuie sa caracterizeze o familie REGALA ? Unde este sacrificiul ce trebuie sa il faca un rege pentru poporul sau / Sau casa regala are numai drepturi ? MILOGILOR !!! OPRITI-VA !!!

  Apreciază

 5. floarea-soarelui spune:

  Este propritatea regelui sau a coroanei regale? Ca daca este a coroanei,s-au lins pe bot;n-o primesc! Astora nu le e rusine,ca au primit mai mult decat ar fi trebuit?Chiar asa hrapareti sunt? Ce naiba iau cu ei? Nu zic merci ca au fost primiti, alogenii naibii?! Ne-au fost impusi si astia de catre marile puteri hoate si exploatatoare!

  Apreciază

  1. Terenul unitatii si cladirile nu au apartinut niciodata Casei Regale! Padurea din zona este posibil sa fie a Casei Regale, dar acolo au fost, dinainte de anul 1900, cladirile si terenul statului. Prin incompetenta unora, azi totul apartine Casei Regale, ai carei reprezentanti au intrat in unitate… ca la ei acasa!

   Apreciază

 6. Marin Juvete spune:

  buna ziua,
  intai de toate nu sunt postac si nu intru in polemici cu comentatorii insa d-l berberu m-a provocat:Am fost soldat in perioada 1986-1988 intr-o unitate de antiaeriana si rachete,am mancat f–-i pe paine dimineata,pranz,seara,noaptea.Mi-am vazut casa doar in co si intr-o invoire de 48 h.Am pescuit cu siretul in chiuveta,am sofat cu valiza pe sub paturi,am masurat dormitorul cu chibritul si multe alte activitati cazone.Unele erau ordonate de militarii in termen mai vechi,altele de”apv”-isti asa cum ii denumiti dvs.Vreau sa va spun ca printre acestia(apv)am intalnit si oameni cu inalta pregatire umana si profesionala.Nu poti generaliza ca toata armata e o adunatura de ….,asa cum nu poti arunca cu noroi in toata politia sau in toata preotimea.Nu exista padure fara uscaturi.Cu exceptia clasei politice romanesti.
  Dupa 1990 si armata ca intreaga societate romaneasca a suferit transformari si reformari(in bine sau in rau ne-o va dovedi viitorul) si in 1989 nu poti arunca vina asupra armatei romane.Totul a fost facut dupa un plan,cu dezinformari,cu panica cu ordine date prost,cu exces de zel…cei care vroiau puterea trebuiau acoperiti cu un spectacol(macabru)pe masura si la umbra sangelui nevinovat varsat(Dumnezeu sa-i odiheasca in pace pe cei ce nu mai sunt)sa poata fura in voie tot ce se putea fura:bani,conturi,informatii,studii,harti geologice,etc,etc.Asa ca vinovatii evenimentelor din decembrie trebuie cautati in alta parte.
  Revenind la retrocedarea B 21 VM,catre rege dati-mi voie sa va expun scurta mea lectie de istorie:
  Varianta ca in timp ce Apolodor construia la Drobeta podul peste dunare,Decebal era la crasma spargand seminte si band bere la pet mi se pare o gluma.Sunt convins ca si dacii si romanii erau cumva triburi inrudite provenind din marele neam al tracilor.Deci si la 1859 Moldova a fost „unita” cu Tara Romaneasca,de catre occident ca u tampon impotriva Turcilor si Rusilor.Unii zic ca regele Carol a modernizat Romania insa eu cred ca este meritul lui Cuza care a reformat armata,invatamantul, a infintat sistemul monetar,a secularizat averile manastiresti(care nu erau romanesti-BOR s-a infintat mai tarziu).Bineinteles ca si atunci(ca si acum)clasa politiica ,speriata ca isi pierde privilegiile l-au debarcat !
  Dah,multe lucrari de infrastructura au fost facute in timpul lui Carol si Ferdinand insa ,daca privim cu atentie erau concesiuni austro-nemtesti si cu costuri destul de umflate pentru poporul roaman…Sa nu uitam ca am cam fost tarati in razboiul ruso-turc(1877)cam degeaba si in 1907 armata regala a dat cu tunurile in rasculati….
  Cat despre Mihai……n-o sa uit niciodata cum l-a tradat pe Maresal si pe cei peste 180 000 de osteni….
  In plus casa regala nu este acelasi lucru cu domeniul coroanei….
  Daca as mai fi soldat i-as fi luat la suturi pe duzii si margaretele si tot neamul lor….
  GATA!m-am racorit!
  Nu sunt regalist,institutia regala mi se pare anacronica si depasita.Nu cred ca daca te casatoresti cu verisoara ai sange albastru si esti trimisul lui Dumnezeu.
  multumesc
  Marin Juvete.

  Apreciază

 7. nelu spune:

  Ne-am cam saturat de aceasta cocioaba regala ! reprezinta niste fantome ale trecutului ! TARA ESTE REPUBLICA ! JOS LABELE de pe avutul tarii si al intregului popor !

  Apreciază

 8. Runceanu spune:

  Nu mai împroșcați cu noroi în Casa Regală a României vorbind în necunoştință de cauză .
  Casa Regală este printre puținele instituții în care românii mai au încredere .
  E jenant buceginatura2000 . . .

  Apreciază

  1. Nu, d-le Runceanu, nu-i asa. Realitatea este ca acesti reprezentanti ai Casei Regale utilizeaza toate caile, pentru a pune mana pe terenurile din Valea Rasnoavei. Mie mi se pare imoral… adica tu, rege, te-ai instruit la vanatorii de munte, te etalai cu ei… si acum cauti sa-i dai afara dintr-un loc care nu a fost niciodata al tau. Pentru ca niciodata nu poate dovedi ca acele cladiri s-au ridicat din banii Casei Regale; acolo, terenul si cladirile, au fost ale Ministerului Instructiunii Publice. In baza unui inventar facut de niste stupizi, el cere ceva ce stie bine ca nu i-a apartinut. Eu, care eram ferm convins de binefacerile monarhiei si ani de zile pozam ca un sustinator al ei, mai bine zis eram un tampit, evident… va dati seama, dupa chestia aceasta, specifica unor samsari de terenuri si nu unei Case Regale, ce gandesc. Nu-s cu nimic mai buni ca actuala clasa politica. Palaria difera, gandurile, intentiile, sunt aceleasi. Toti sa jefuiasca, sa ia tot ce-a mai ramas de prin tara aceasta; de construit ceva, un viitor etc, nimeni nu pare capabil. Primul gand este acelasi la toti: sa acapareze cat mai mult! Noroc ca mai si murim, ca ne mai ascunde DNA-ul, ca nu suntem vesnici. Poate asa mai este o mica sansa pentru generatiile viitoare…

   Apreciază

 9. Aliosa spune:

  @ ALL !!!
  Salut Adrian !
  In primul rand, felicitari pentru LECTIA de ISTORIE data ! 🙂
  Din pacate, sunt inca multi romani FRUSTRATI din cauza PROSTIEI ce-o aveau in cap cand au satisfacut serviciul militar obligatoriu .
  In ARMATA Romaniei Socialiste, SOLDATUL NU a fost CHINUIT ci a fost EDUCAT si INSTRUIT ! 🙂
  ANALFABETII au fost alfabetizati , PUSCARIASII au fost reeducati, NESTIUTORII de LIMBA ROMANA au fost invatati sa vorbeasca romaneste , ALCOOLICII dezalcolizati ,
  NEEDUCATII educati samd ! 🙂
  Toti care au facut parte din categoriile scrise cu majuscule, au prins URA pe CADRELE MILITARE si-acum ,in numele dreptului constitutional de exprimare libera, isi varsa PROSTIA jignind CADRELE MILITARE active, in rezerva si in retragere ! 😦
  Lor si numai lor, le spun :
  – Iarta-i Doamne ca nu stiu ce vorbesc ! 😦
  Cat priveste demersul Casei Regale vs. locul unde-i amplasat acum Batalionul de Vanatori de Munte, eu pun intrebarea :
  – Care Casa Regala ? 😦
  Nu Casa Regala vrea restituirea domeniului respectiv ci MAFIA RETROCEDARILOR si CUMPARARII DREPTURILOR LITIGIOASE
  ca sa se imbogateasca pe banii statului, adica pe banii nostri ! 😦
  Sunt convins ca Regele Mihai nici nu stie de aceste demersuri scandaloase ! 😦
  Se pare ca s-au uitat matrapazlacurile si ilegalitatile facute de cetateanul Lambrino de ” sange albastru” 😦 cumatrul lui Traian Basescu in ceea ce priveste RETROCEDAREA unor paduri, terenuri si imobile care l-au dus in fata procurorilor de la DNA….
  In toate RETROCEDARILE legale si ilegale, actioneaza de fapt , MAFIA pedelisto-basista care si-a infipt ghearele
  si in randul Casei Regale ………………….
  Eu sper ca celor in drept le va veni ” mintea la cap” si nu vor da curs cererii aberante a samsarilor imobiliari ce actioneaza camuflat in numele Casei Regale ! 😦
  In al doilea rand, iti multumesc pentru vizita facuta pe
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2016/02/08/
  si mai ales pentru cele postate acolo ! 🙂
  Raspunsul meu il gasesti acolo la commentul tau ! 🙂
  O saptamana cat mai frumoasa si plina de reusite ! 🙂
  Aliosa.

  Apreciază

  1. Multumesc pentru onoarea pe care mi-ati facut-o, dvs. un ofiter superior care permanent a sustinut si sustine valorile nationale, de a fi prieteni si de a scrie un comentariu la obiect pe acest blog.
   Sanatate si sa auzim numai de bine!
   Adrian

   Apreciază

 10. Mavru Ion spune:

  Acolo sunt doua cladiri( vis-a-vis) una din ele era facuta sanatoriu pe vremea comunistilor, unde se tratau stabii care aveau unele depresii, incepand de la cei din judete( foste regiuni pana in 1968,cand s-a trecut iar la judete) si pana sus,la CC. Cealalta cladire a fost U.M.scoala de ofiteri militari(vanatori de munte), unde a terminat si un unchi de-al meu,dupa care a facut si Medicina la Iasi si a fost medic radiolog la Sp.Sf.Spiridon din Iasi in perioada 1951-1954. Mentionez,ca inainte de 1951 a fost medic militar pe vas la Constanta,dar a fost trecut in rezerva( venea din trecut), a decedat in 1998. De la el stiu toate acestea ptr.ca in iarna anului 1992 am fost impreuna la Predeal(10 zile)si am trecut chiar pe acea sosea care merge spre Rasnov.

  Apreciază

 11. Mai jos veti gasi si alte detalii, cu nr. dosarului aveti cum sa aflati ce se intampla in instanta… Trebuie sa precizez ca multe acte doveditoare au fost puse la dispozitia MAPN de catre mine, dupa cautari in arhive. M-am intalnit cu o comisie a dumnealor la Predeal.
  https://buceginatura2000.wordpress.com/2016/02/15/episoade-din-serialul-identitatea-nationala-regele-mihai-vs-armata-romana-sa-scoatem-istoria-din-scoli/
  Si pentru transparenta, ca am inteles ca expertiza in proces s-a incheiat, voi posta documentele care arata ca Statul a fost mereu proprietar in Valea Rasnoavei, in saptamana ce urmeaza. Multumesc tuturor celor care au comentat sau au apreciat acest articol.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.