Parcul Natural Bucegi contra Steregoaie

O noua actiune demarata de Administratia Parcului Natural Bucegi, sub indrumarea Facultatii de Biologie…scopul fiind inlaturarea speciei Veratrum album (steregoaie) ce s-a inmultit excesiv in rezervatia Poiana Stanii Regale.

ZPanou informativ amplasat recent de Administratia Parcului

….

Doua paranteze daca imi permiteti, inainte de a trece la subiect.

1. Anul trecut, o statie de betoane din Busteni polua raul Prahova. Le-am transmis de cateva ori sa ia masuri, nu i-a interesat, doar erau prieteni cu primarul. Am chemat Garda de Mediu Prahova. Nu a venit dl. comisar Enoae, ruda primarului din Busteni, ci altul: Stefan Popescu, un comisar ce nu are tangente prietenoase cu mediul. Si omul acesta, a venit si a deturnat scopul sesizarii mele, mentionand ca a descoperit niste paleti din lemn care nu poluau nimic. Evident a scris ca sesizarea este neintemeiata. Magarul acesta, trebuie sa rog un magar autentic sa ma scuze, a uitat insa ca mai sunt si colegi de-ai lui care isi fac treaba. Astfel ca poluatorul s-a trezit cu comisarii de la Bucuresti si surpriza: sesizarea era intemeiata. Poluatorul a fost amendat printre alte masuri cu 50.000.  Magarului nu i s-a intamplat nimic!

Azi, patronul amendat a fost arestat pentru ca realizase o evaziune fiscala de 4 milioane euro, doar intr-un an de zile. Porecla lui in lumea interlopa era „Somerul”.  Are afaceri cu combustibil, betoane, lemne, foarte bogat este omul. Se pare ca DNA-ul se apropie cu pasi repezi de Valea Prahovei, deocamdata este la maximum 20 km de noi, la Comarnic. Astazi, toti din Valea Prahovei ce-l cunosc pe acest domn, supranumit in mod ironic „Somerul”, erau stupefiati: „L-au luat pe Somerul!”, „Cand o sa vorbeasca, o sa-i ia pe multi dupa el!”, „L-au filat din 2008!”, „mai trebuie sa ia inca doi din Comarnic!”. Insa aceia care locuiesc in Comarnic spuneau ca oamenii de acolo se bucura ca l-au arestat. Altii spuneau: „sa-i ia la puscarie, da-i naibii de nenorociti”, „au firme de 20 ani si nu platesc nimic la stat”.

Da, lumea se schimba, incet, poate prea incet ca noi, aceia obisnuiti cu abuzurile si hotiile, sa o mai percepem…dar toti cei care au pagubit statul cu sume de acest ordin, vor ajunge la puscarie, este doar o chestie de timp. Nu am sa inteleg niciodata cum de ai atata avere si tot mai vrei sa acumulezi. Omul acesta avea tot ce-si dorea… din cauza banilor, uiti de familie, uiti de tine, faci greseli, te crezi de neatins, insa orice inceput eronat are si un sfarsit pe masura.

2. A doua paranteza:

Va mai aduceti aminte de acest articol? Cand am spus ca specia asta invaziva distruge rezervatia?

https://buceginatura2000.wordpress.com/2012/05/26/parcul-natural-bucegi-si-sinaia-vor-pierde-in-curand-poiana-stanii-regale/

Stiti ce a spus Garda de Mediu Prahova? Ca face parte din compozitia naturala a acelei poieni, adica am dat eu o alarma falsa, nu stiam ce vorbesc…probabil au ras! Asa fac de obicei incompetentii!

Dar de articolul cand am scris ca am fost acolo si am scos aceste plante de pe o suprafata delimitata?

https://buceginatura2000.wordpress.com/2012/05/27/veratrum-album-specia-ce-distruge-poiana-stanii-regale/

69

94Acestea sunt 2 imagini din 2012 cand am fost noi sa scoatem si sa demonstram ca se poate, ca trebuie facut ceva

Exista o singura cale,  scoaterea manuala a acelei plante.

Iata cum arata in acest an acea suprafata unde noi am scos circa 200 de plante…doar cateva au mai rasarit!

yCateva plante ici-colo, in fostul spatiu curatat anul trecut de noi

xSi cat de multe au mai rasarit in acest an prin imprejurimi. Deci trebuie depusa multa munca…

….

In acest an insa, Administratia Parcului Natural Bucegi, cu sprijinul Facultatii de Biologie Bucuresti, cu elevi din Sinaia condusi de profesori de biologie, au luat initiativa. Au fost delimitate suprafete in cadrul carora specia Veratrum album a fost eliminata 100%,  in alt careu in proportie de 75%, apoi 50%. Actiunea va continua si maine.

2Cand am ajuns eu, ei erau pe la sfarsitul actiunii in acel perimetru

bAstfel de actiuni educative trebuie organizate periodic, iar la acest capitol, Administratia Parcului se implica deseori

3Delimitari

4

5Stana Regala

6Reprezentantul Parcului, dl. Clementin, a mai fost prezent si biologul Parcului

7Se vad rezultatele

8Aceasta este Ghintura galbena (Gentiana lutea), monument al naturii

9„Devorator si victima”

11Ii plac si frunzele de steregoaie, planta toxica, de fapt am vazut ca mananca si frunze de urzici

12Exemplare de steregoaie

14Au devorat-o 🙂

15Vedere spre Cota 1400

16Aproape infloreste ghintura galbena

Cam aceasta a fost actiunea celor de la Parcul Natural, maine copiii vor culege inflorescentele, astfel incat sa nu se mai inmulteasca specia aceasta. Cu ce se face in acest an, cu ce se va mai face in primavara anului viitor, cred ca se va stopa raspandirea acestei specii.

Poate ar trebui un anunt prin Valea Prahovei, sa vina oameni ai muntelui, din proprie initiativa, la o anumita data, si intr-o zi s-ar incheia totul, steregoaia fiind scoasa. Sa vedem, sa intrebam…

Oricum, aceasta actiune va fi adusa in atentia celor de la Bucuresti, se mai intampla si lucruri bune in Bucegi.  O clipa, trece „trenul de 19:20 si ceva” :)) Gata, l-am pozat! 🙂

trenOra 18:28 este de fapt 19:28, dar nu am corectat nici acum

Astazi este si o zi importanta, asa ca voi ura LA MULTI ANI! cuiva si toate urarile de bine! 🙂

As mai adauga, de incheiere,  ca multe din propunerile mele sunt poate mai greu de inteles pe moment, in timp insa se dovedesc utile, intemeiate.

20 de comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. mariana spune:

  Se ştie vorba aceea, „răul trebuie stârpit de la rădăcină”.

  Apreciază

  1. Intr-adevar! Uite ca se mai si intampla, mai trebuie sa ramana si altora ceva, pe viitor! 🙂
   Multumesc!

   Apreciază

 2. ziardebusteni spune:

  Draga Adi,
  Eu apreciez că te implici si bine faci, insă dacă te uiți tu atent la ce se intâmplă in Poiana Stânei vei vedea un mic detaliu care poate ți-a scăpat și ție dar si celor de la PNB. La jumătatea panoului de informare lăudat apare ca fiind specie amenințată din cauza turiștilor ” Veratrum album”, alaturi de urzici si incă câteva plante ce alcătuiesc biodiversitatea. Deci acțiunea de astăzi se incadrează pe panou sau panoul nu se incadreaza la capitolul informare reala ci la oha ?
  Acum ce ar trebui să cred, ori că PNB-ul nu stie ce protejează ori au actiuni din astea din cauza ca le dai de furcă ?

  Btw eu citisem ca:

  Planta este raspandita in Europa, Asia si nordul Africii. In Romania poate fi intalnita in fanete si pasuni montane, unde creste in palcuri. Dintre elementele chimice din compozitia plantei subliniem: alcaloizi specifici-protoveratrina, veratramina, acid chelidonic si veratric, acetic, butiric, alfa-metil-butiric, tiglic, angelic, ulei gras, rezine si amidon. Planta are in pamant un rizom tuberculiform, din care creste tulpina ce este rotunda, striata si poate ajunge pana la 2 m inaltime. Frunzele sunt mari, sesile, ovale, cu nervuri groase. Florile sunt alb-galbui, cresc grupate intr-o inflorescenta mare, racemoase si sunt hermafrodite. Fructul este o capsula.
  Principalele proprietati ale plantei sunt: excitanta al secretiilor gastrice si biliare, expectoranta, antiparazitara externa, hipotensiva vasodilatatoare, depresoare cardiaca si respiratorie.
  In fitoterapie este utilizat rizomul, ce trebuie recoltat in iunie, inainte sa infloreasca planta. Extractul din rizom are si intrebuintari insecticide.

  Uz intern:
  – hipertensiune arteriala, toxicoza gravidelor – se recomanda utilizarea pulberilor de rizomi prelucrate farmaceutic.

  Uz extern:
  – eczeme, paraziti ai pielii – este indicat sa se utilizeze produsele galenice, ce nu trebuie aplicate pe pielea cu rani deschise.

  Deci așa ca pe panoul celor de la PNB, cei de la Geografie de ce nu recoltează pentru a le duce celor de la Farmacie sau Medicina obiect de studiu?

  Toate bune

  Apreciază

  1. Salut Cristi,

   Multumesc pentru opinie, pentru vizita. Nu ai citit insa cum trebuie, mi se intampla si mie sa spun unele lucruri gresite, din cauza subiectivitatii. Ai vazut cu soferii, eu o tin una si buna ca nu am ce discuta cu ei. Acest lucru nu este un pas inainte, nu inseamna progres, este ceva ce pare fara sens. Insa eu nu am sa le trec cu vederea incalcarea permanenta a legii, distrugerea mediului, planurile lor impotriva mea. A mai fost o initiativa de a sta la discutii, cu ei, cu cei de la Parc, Jandarmerie,si Primarul din Busteni. Eu nu am ce cauta la o asemenea intalnire. Nu stiu ce ar putea sa caute primarul? Cu ce s-a remarcat in zona montana decat prin nenorociri? Ce vrea el sa mai faca, asfalt in muntii Baiului si defrisari in zona Busteniului? Sa vorbim ce, sa aud ce? Cum apara el cauza soferilor si ne spune ca ne termina pe toti? Sa stea la masa si la discutii el cu Contes si alti prieteni de-ai lor. Daca voia sa-i ajute pe soferii acestia, ar fi putut sa o faca legal, dar atat el cat si ei nu stiu sa mai procedeze legal. Ce ajutor este acesta: dati drumul la treaba, ca rezolv eu?
   Au gandit si au mers pe fentarea legii, pot fi oricand prinsi de anumite autoritati si o pot pati destul de urat. De ce sa ma complic eu sustinand niste oameni care nu mai constientizeaza ce fac, care distrug mediul, fenteaza statul, ma pandeau prin jnepeni si mai sunt si prieteni cu primarul????
   Este un subiect acesta cu accesul motorizat in care nu fac nicio concesie, nicio intelegere, nu ajut pe nimeni cu solutii, nu vreau sa fac nimic pentru ei. Cum va incepe vacanta de vara, am sa anunt alte institutii ca actiunea ilegala spre Babele continua prin jnepenisul de la Piatra Arsa, sau pe langa bariera. Si sa plateasca amenda de 5000 lei/persoana. O sa-i astept eu acum in jnepenisul de la Piatra Arsa, trecand peste faptul ca nu-si dau seama in ce pericol lucreaza. Oricine si oricand daca vrea ii poate baga in necaz, activitatea aceasta derulandu-se total ilegal. Tot aplicand acest lucru mereu, ei nu mai vad si alte aspecte. Asta ca o paranteza, pentru ca opinia ta are la baza o nemultumire: atitudinea reprezentantilor mediului. Deci vezi asadar, ca eu o tin una si buna cu ceva, tu cu parerea ta. Mai bine ne abtinem, ca nici eu si nici tu, nu putem fi obiectivi pe aceasta tema 🙂

   In acest caz, al panoului laudat pe buna dreptate, de la Poiana Stanii Regale, -acesta fiind amplasat langa poteca de acces, langa cabana, astfel ca nu poate fi distrus usor, are text si foto utile-, se mentioneaza explicit, chiar daca contextul este mai larg, ca specia Veratrum album nu este o planta specifica acelei fanete, incadrandu-se la efect negativ. Exemplare de Veratrum album sunt cu sutele de mii pe Bucegi, nu mi s-ar parea deloc nepotrivit daca acea planta ar fi eradicata din Poiana Stanii Regale, pentru ca schimba compozitia acelei poieni.

   Actiunea celor de la Parc desi a avut la baza sesizarea mea de anul trecut, s-a facut sub coordonarea unor profesori universitari, care au fost acolo si au vazut ce se intampla. Ulterior, cei de la Parc cu sprijinul celor din Sinaia, elevi, profesori, au segmentat zona acoperita cu Veratrum exact cum li s-a spus de catre cei din Bucuresti. Chiar este o actiune utila!

   Apreciază

   1. ziardebusteni spune:

    Parerea mea este poate subiectivă insă daca ceva bun face rau sau ceva rau face bine ar trebui o cale de mijloc pentru comuniunea cu acel ceva.
    Subiectivi suntem amandoi iar la capitolul bariera ( numai cea de la Piatra Arsă) avem chiar opinii diferite ( la cea din Podu cu florile nu ma bag ca nu este in zona mea , nu am parcurs-o si dacă ma uit pe orice harta vad ca este intr-un spatiu protejat) insă asta nu ne afectează pe plan comunicațional, sper.
    Tot subiectiv privind, in discuția de la Piatra Arsă nu prea au ce cauta in context personajele menționate de tine pentru că acolo este alt județ. Nu cred că ar trebui puse bariere in niciun context cu scop de prevenție ”pentru că s-ar putea intâmpla să!” , atata timp cât până acum omul de rând, vizitatorul, nici nu știa pe ce calcă sau ce vede, pentru că asta nu afecteaza doar 30-40 de persoane ci și pe foarte mulți alții si alte activităti.
    Ști foarte bine că de un an am in plan să realizez harta speciilor protejate care sa fie o unealtă de conștientizare si promovare a PNB si a Arealului Bucegilor, pentru ca lumea să poata vizita și să cunoască adevărata valoare a acestor locuri insă cred că va mai dura 10 ani, fară comunicare.
    Pe urmă, dacă din 40 de inși 5 sunt cum sunt, oare 35 trebuie să sufere din cauza lor, NU!. Ar trebui gasită o metodă printr-un regulament al parcului să fie făcuți să se indrepte dacă vor să aibă aceasta activitate, să respecte regulile si totodata să li se spună și lor si altora că limita UAT Bușteni este in altă parte.
    Dacă așa cum am mai spus, bariera era in Dichiu sau la Cuibul Dorului atunci era ok, proteja ceva, insă in acest context nu protejează ci instigă la incălcarea arelului protejat, că așa e natura umană, daca interzici ceva la jumatea drumului atunci acel ceva trebuie cucerit pentru că nu-mi explic care este impactul ”mult mai negativ” de la Piatra Arsă la Babele dacă până la Piatra Arsă este asfalt.
    Si de ce nu au pus bariera si pe drumul cu jnepeni in același timp cu prima pentru că așa posibilitatea si riscul de distrugere se apropie destul de mult de zonele real protejate.
    O zi minunata.

    Apreciază

    1. Soferii din Busteni patrund in judetul vecin, nu doar in Prahova, si pe oriunde vor si merge sa intri cu masina. Persoanele mentionate de mine au ce cauta in context pentru ca toata aceasta activitate, a avut sprijinul primarului din Busteni. Acesta a procedat si in acest caz eronat, invatat de cineva sau neinvatat. Mersul printr-o rezervatie naturala nu este similar cu umblatul prin stufarisurile Dunarii. Nu a avut cine sa-i explice problema!
     Eu nu consider ca activitatea 4X4 este chiar un job, este o oportunitate gresit exploatata. Nici nu vreau sa invat pe nimeni, nici nu vreau sa spun prea multe, dar evaziunea fiscala in acest caz poate fi dovedita cu usurinta daca va dori cineva. Si ce rost are altceva? Eu nu vreau sa-i ajut, ei nu vor decat sa faca bani cat mai multi, nu conteaza cum, nici nu vreau sa explic prea mult niste situatii pentru ca unii in loc sa invete cum sa procedeze corect, vor gasi diverse subterfugii. Asa ca, au trecut de bariere, sunt buni de plata, sa scoata 5000 lei.
     Si asta este adevarat ca pentru o mana de golani nu trebuie sa sufere toata lumea. Dar golanii vor fi primii care o vor pati, fii sigur ca am sa-i astept in jnepenii de la Piatra Arsa, pe negandite. Bariera nu a fost pusa pe drumul din jnepeni, pentru ca langa Complexul Piatra Arsa exista doua panouri explicite cu interzicerea accesului auto.
     Soferii din Busteni nu au cum sa intre pe raza orasului nostru, pe munte, spre Babele, decat ilegal. Este o cale de a fi totul legal, dar oricat se gandeste cineva nu o poate gasi. Nu am vazut niciun argument serios de ce sa-i sustin pe soferii de jeepuri, buni sau mai putin buni. In schimb, am o multime de argumente impotriva. Eu asa zic, sa-i rezolve primarul Savin. El i-a incurcat, el sa-i rezolve. Cum a facut cu Nastasia si cu Contes. Un prieten adevarat te ajuta, nu te lasa sa stai in ilegalitate, de aceea au si fost amendati. Ce prietenie este asta? Ce ajutor este acesta, cand nu ai acte?!
     Noi vorbim despre ceva ce acum nu poate fi incadrat la lucruri normale, legale. Ei se fac ca lucreaza legal, de fapt nu au o activitate legala, actele lor nu au acoperire in Bucegi, ma refer la ce au ei acum. Nu au ce sa cucereasca, in afara de amenzi.
     Asa cum am spus, activitatea lor poate deveni legala, dar eu NU vreau sa particip la acest lucru. Nu vreau sa dau dovada de nimic, nu ma intereseaza acest subiect. Stiu de proiectul tau, insa majoritatea lucrurilor in Bucegi, nu se pot aplica individual, trebuie suportul unei institutii. Ideea ta este foarte buna, imi cer scuze ca nu te-am sprijinit, nu din rea-vointa si nici nu dau vina pe lipsa timpului. Nu am avut tragere de inima de a face ceva, pentru ca am propriile proiecte la scara intregului Parc Natural, si daca nu le aplic eu, nici nu vreau sa le aplice altcineva. Sunt lucruri la care tin si care pot trai doar daca le tin eu un timp sub control, apoi o pot face foarte bine si altii.
     Iti impartasesc punctul de vedere referitor la faptul ca nu avem acest munte doar sa ne uitam la el, directiile de abordare insa difera. Vrei nu vrei, vreau nu vreau, ne lovim de primarul Savin. Pana va intelege si daca va intelege vreodata ce sursa reprezinta Parcul Natural pentru oras, va mai trece timp, astfel ca totul sta sub semnul incertitudinii.

     Apreciază

 3. eugen spune:

  Salut! Am gasit un articol in adevarul.ro care m-a ingrozit! |Dambovita e certata rau de tot cu ecologia..
  http://adevarul.ro/locale/targoviste/masivul-leaota-1_51bab55bc7b855ff568da557/index.html

  Apreciază

  1. Salut! Ce sa zic Eugen, la acest capitol, au avut mereu probleme. Toate proiectele acestea se fac doar pentru a pune mana pe bani, sa lucreze firme ale prietenilor, sa se subcontracteze lucrari, retete clasice. Nu au fost in stare, ca exemplu, sa acopere micile platforme de gunoi din Valea Ialomitei, ca sa nu mai sara in interior si sa se raneasca ursii sau de alte proiecte minuscule cu impact pozitiv, si totusi se arunca in astfel de speculatii. Sunt orbiti de castiguri facile, de planuri cu investitii personale, cine sta sa-i asculte sau sa-i creada? Cand nu poti face lucruri mici, nu le poti face nici pe acelea mari. Lasa-i sa viseze la cele 350 milioane de euro. Viitorul pare roz, dar prezentul este dezastruos, deci pe ce sa ridice si ce sa ridice, cand nu au dovedit nimic…

   Apreciază

 4. criscar50 spune:

  Prin cunoastere,bune intentii,tenacitate…

  Apreciază

  1. …dovedirea celor afirmate…iar altii au inteles si au fost de acord ca trebuie facut ceva, pentru toata lumea!

   Apreciază

 5. eugen spune:

  Dimpotriva, eu consider ca viitorul nu pare roz deloc. Cel putin nu din punct de vedere eco-turistic. Este bine-stiuta experienta Ranca de la noi, cand aveau posibilitatea sa faca ceva frumus, bine organizat si delimitat, estetic-integrat naturii, dar s-a preferat modelul balcanic, a construit care pe unde a apucat, las-o ca merge si-asa nefinisata, numai sa iasa banu’ etc. Ca sa nu mai zic de utilizarea betonului in constructii in astfel de zone…
  De aceea nu pot sa fiu linistit, pentru ca stiu ca cel putin ideea drumului de legatura Moroeni-Moeciu exista de ceva timp, si stii ca baietii au idei putine dar fixe.
  Si in definitiv, nici drumul nu ar fi problema,, niciun drum in sine nu ar trebui sa fie o problema, daca s-ar face cu respectarea unor minime norme ecologice, daca s-ar administra corespunzator, daca s-ar plati o taxa de mediu pentru zona pe care o polueaza masina cand il traverseaza, daca nu ar insemna de fapt accesul spre distrugere si antropizare exagerbata, si daca, in Romania, nu ar duce la ridicarea haotica de pensiuni si cabane fara nicun Dumnezeu.
  La o prima vedere, acest drum, Transcarpatica, ar putea fi realizat intre Bolboci – Podul cu Florile – Valea Brateiului – Saua Bucsa – V. Bangaleasa. (Asta apropo de faptul ca am citit articolul tau cu actiunea de amplasare de bariere…) Strategic vorbind poate fi o realizare, in practica insa va fi o catastrofa ecologica si va „justifica” creearea acelor ministatiuni”. (Domane Fereste sa o ia direct pe langa Strungile Mici cu coborare la Padina, aceasta fiind o renumita rezervatie fosilifera).
  Iti atasez un link, relevant, pe acest subiect:

  http://www.digi24.ro/stire/Proiectul-Transcarpatica_106542

  (E elocvent turistul de la finalul reportajului fericit ca va putea sa mearga si mai mult cu Atv-ul; pentru ei asta inseamna muntele, sa ajungi repede sus, daca se poate fara niciun efort, sa faci poze cu peisajul si sa tragi seara la han…)
  Pe mine nu ma incalzeste si nici nu ma relaxeaza ca nu o sa se faca prea curand asemenea statiuni, cu partii olimpice, patinoare etc in vf de munte, este suficient sa stiu ca se doreste constructia lor, ca se pune problema existentei lor in acele zone salbatice. Asta ma ingrijoreaza iar aceste proiecte trebuie descurajate din fașă. La adapostul unor formule ipocrite de genul turism rural cu achizitionare produselor naturale din localitatile adiacente, se vor forta avize de mediu, alocari de fonduri imbecile etc.
  Inchei cu un citat, pe care, personal, l-as pune pe panourile din toti muntii Romaniei:
  “Everyone wants to live on top of the mountain, but all the happiness and growth occurs while you’re climbing it.” (Andy Rooney)

  Apreciază

  1. Foarte bine ai punctat, iti sustin punctul de vedere, ce sa mai adaug? 🙂 Sper sa fie cat mai multi asa constienti ca tine, de ce vor unii sa faca pentru „binele” nostru!

   Apreciază

 6. zamoreanu` spune:

  Salut Prietene…
  Vreau să te anunț ceva în legătură cu „Rezervația Balaurului” 🙂
  Mai nou, din calculatoarele Primăriei nu se mai pot accesa mai multe bloguri, printre care și blogul tău…
  Te invit să citești mai multe în articolul postat azi (Consilierii „Balaurului”) 🙂 Poate așa te vei elucida și cu privire la Consilierii locali care nici o dată nu se împotrivesc și hotărăsc în numele comunității acte și fapte ilicite, după cum le dictează edilul 🙂
  Numai bine Adiță.

  Apreciază

  1. Multumesc! Mi se pare atat de pueril, ce masuri sunt acestea? Astia habar nu au de democratie, libertate, principii fundamentale, sunt pe un drum fara intoarcere. Mare paguba ca nu mai intra pe nu stiu ce bloguri de la job, pot intra de acasa.

   Apreciază

   1. zamoreanu` spune:

    Exact.., dar n-ai ce să le ceri 🙂
    Apropo.., ai auzit de unul Șomerul?
    Numai bine

    Apreciază

    1. De ce ma intrebi daca am auzit?

     Apreciază

 7. Camelia spune:

  Ai rezerve inepuizabile de energie, deşi poate se mai întâmplă ca la sfârşitul vreunei zile să te simţi stors; sper să îi faci pe cât mai mulţi să treacă de partea cealaltă, a ta.
  Îmi aduc aminte de articolul pe care l-ai pomenit, atunci planta aceea strigoi părea nemuritoare, iar voi aţi fost cu smulsul, vitejeşte.

  Ani frumoşi şi forţa dorinţei să-i fie făcătoare de împliniri, fiinţei cuiva!

  Apreciază

  1. Am rezerve pentru ca ne nastem cu anumita energie si alteori o cream noi. Nu prea se intampla, ma simt implinit, ca am facut tot ce am putut si azi, cam tot ce mi-am propus. Vor trece deoarece pentru ei trec, pe mine nu ma avantajeaza cu nimic. Da, si tu atunci ai fost prezenta, ca de obicei 🙂
   Iti multumesc si iti doresc numai bine, impliniri si zile frumoase!

   Apreciază

 8. Camelia spune:

  Ştii ce aş vrea măcar pentru o zi? să scoţi opţiunea de „like”; mi-ai împlini dorinţa asta? Vreau cuvinte, nu treceri ale unora care poate nici măcar nu citesc mai mult de un rând, ori poate nici pe ăla.

  Apreciază

  1. O sa ma uit unde este acea setare, si pentru o zi am sa o fac. Daca mai stii, in trecut erau si voturile la articole. Cum pe mine nu ma intereseaza publicitate, rank, etc, le sterg usor-usor. Vad insa statisticile pe fiecare articol si sunt suficiente…nu stiu ce citeste si cat citeste cineva.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.