Intrebari si raspunsuri despre Busteni

Acestea sunt intrebarile, o parte, la care am raspuns astazi. La celelalte ceva mai tarziu…nu acum! Voi reveni ulterior cu un post complet!

„1. Sinteti de acord cu introducerea statiilor de tratare cu clor a apei potabile la captarile din oras? DA sau NU.

2. Considerati ca defrisarile masive (de la citeva hectare in sus) sint absolut necesare pentru dezvoltarea localitatii? DA sau NU.

3. Veti sustine sau nu proiectele de asfaltare a drumurilor forestiere (inclusiv Transbaiul)? DA sau NU.

4. Veti continua organizarea Moto X Country pe Valea Cerbului? DA sau NU.

5. Veti sustine proiectul “Zamora: Ski, Golf and Holiday Resort”? DA sau NU.

6. Ce masuri veti lua in cazul terenurilor instrainate in ultimii ani de autoritatile locale, catre diverse persoane si firme, la preturi foarte mici? Aici ma gindesc ca, in cazul in care se descopera ilegalitati, sa se mearga pina la confiscarea terenurilor si intoarcerea lor in proprietatea orasului.

7. Cum veti gestiona problema cetatenilor de onoare care au primit teren de casa pe Valea Cerbului? Este stiut ca actualul primar vrea sa transforme Valea Cerbului in cartier rezidential, iar unii dintre asa-zisii “cetateni de onoare” au primit deja terenuri in acel loc. In primul rind m-ar interesa daca, in calitate de posibil viitor primar, sinteti de acord cu ideea de a transforma Valea Cerbului in zona rezidentiala (DA sau NU). In al doilea rind, daca raspunsul la prima intrebare este NU, m-ar interesa ce solutii ar fi pentru a indrepta greseala facuta cu cetatenii de onoare deja impropietariti (de exemplu, o solutie ar fi sa li se dea, la schimb, terenuri in alta parte a orasului). ”

Si raspunsurile:

„Vreau sa-ti raspund partial la anumite intrebari. Nu-ti raspund la toate cele ridicate de tine pentru ca le-am lasat pe ultima 100 de metri. Atunci vor stii cetatenii exact ce vreau sa fac, presupunand ca ies primar. De nu, le voi promova si din postura de consilier, atatea cate vor reusi. Cred ca oricine este constient ca tonul schimbarii in oras trebuie sa-l dea primarul.
Asadar, la prima intrebare cu statiile de clor raspunsul este NU si nu se limiteaza doar la asta. Voi face toate demersurile necesare ca resursele de apa ale orasului sa fie doar ale orasului nu ale unor terti. In ceea ce priveste captarile de apa si refacerea lor…sunt destui localnici ce vor sa munceaca, le vom ingradi, repara, reabilita. In prezent o mare parte din apa nu intra in conducte pentru ca sunt sparte iar prezenta pe teren a celor responsabili lasa de dorit.

Defrisarile sunt motivate doar daca sunt cazuri speciale, altfel sunt neintemeiate. De exemplu, vin cei de la Coca Cola si vor sa faca o fabrica, este o presupunere evident, se creaza 500 locuri de munca. Este evident ca as accepta sa se taie niste copaci. Referitor la defrisari, eu garantez ca orice exploatare forestiera se va opri si va reincepe controlat doar cu acceptul primarului. Veti zice ca nu este posibil, o sa vedeti ca este posibil. Pana acum s-a defrisat necontrolat si bustenarii, 99% dintre ei nu au avut niciun beneficiu. Nu s-au ales cu nimic si am mai ramas si fara padure.
Prostia aceea cu asfaltarea drumurilor forestiere nici nu incape discutie. Doar un iresponsabil si un om nepasator la problemele cetatenilor poate angrena orasul in astemenea nenorociri. Cum sa iti dai acceptul ca primar, cum sa asfaltezi un drum care va pune in valoare proprietatile unor privati? Cum sa prostesc eu cetatenii in schimbul unor foloase materiale si sa-i accesibilizez vila lui Nastasia si padurea lui Zamora Estate? Vor drum, atunci sa scoata banii si sa si-l faca…cu autorizatiile vom mai vedea, cum se dau si in ce conditii se vor da, daca se vor da. Deci sa fie clar, chiar daca suna deranjant pentru unii, eu nu merg sa fac afaceri cu destinele bustenarilor. Vin pe jos la primarie si la fel plec. Nu am pretentia sa fiu salutat cu d-le primar. Nu vreau decat sa stie oamenii ca sunt liberi si ca eu acolo in primarie sunt pentru ei nu pentru mine.

Intrebarea 4 raspunsul este NU. Intreaga zona va avea alta destinatie, pentru bustenari si turisti.
Intrebarea 5: Zamora Estate trebuie sa prezinte dovezi certe ca proiectele sale sunt sustenabile si ca au ceva in comun cu cetatenii orasului. Ulterior printr-o dezbatere publica, locuitorii vor hotari…chiar daca padurea este proprietatea unui privat.

Intrebarea 6: oricine a luat teren la preturi derizorii va fi pus sa plateasca la valoarea reala. Va fi analizat fiecare caz in parte, in functie de categoria sociala. Nu poti sa iei terenul inapoi unui tanar care isi face casa pentru familia sa. In schimb, fara ezitare terenurile date unor potentati ai momentului vor fi luate inapoi. Acele suprafete mari de care stim cu toti!

Intrebarea 7. Orasul Busteni este compus din mii de locuitori nu dintr-o mana de cetateni de onoare. Aproape tuturor cetatenilor de onoare indiferent cine sunt ei le vor fi retrase nu doar titlurile ci si terenurile. Putin imi pasa mie de Ilie Nastase, Ionel Ganea si ce nume de rezonanta pentru locurile lor natale, or mai fi. Pe multe din terenurile date nemeritat din punctul meu de vedere, voi ridica locuinte pentru bustenari. Iar in Valea Cerbului va apare cu totul altceva decat curti si suprafete betonate.
Nu ma intereseaza ca voi fi criticat pe la televiziuni ca le-am lasat pe vedete fara titluri si terenuri. Daca bustenarii sunt multumiti atunci pot sa dorm linistit. Unii vor fi cu vorbele eu cu oamenii locului.

Presupunand ca ajung primar…voi fi un primar foarte autoritar pentru ca nimeni nu a fost preocupat la modul serios de bunastarea localnicilor. Nimeni nu i-a intrebat ce-i doare, nimeni nu i-a ascultat. Au fost mintiti de tot felul de neaveniti preocupati de binele lor nu al alegatorilor.
Nu voi face nimic fara girul locuitorilor, in acest sens voi scoate tot Consiliul Local in strada. Mai exact, consilierii locali vor tine sedintele in parcul orasului. Amenajam ceva sa nu-i ploua si dam drumul la sedinta sub privirile oamenilor invitati si anuntati cu doua zile inainte. Daca timpul nu permite, sedintele se vor tine la Casa de Cultura, vor fi sonorizate, si in sala vor fi puse microfoane pentru interventiile cetatenilor.

Nu voi fi de acord decat cu un viceprimar femeie. Daca observati prin toate birourile majoritare sunt femeile. Este timpul ca deciziile pentru comunitate sa fie luate si de dumnealor. Pe ele se sprijina familiile noastre, nu le putem tine deoparte de decizii importante doar pentru ca suntem noi barbati. Oricum, se va termina cu umilirea femeii in orasul Busteni. Voi crea un compartiment special alcatuit din personalul primariei si politie care va trebui sa rezolve urgent, imediat si fara ezitare, orice abuz impotriva femeilor din Busteni.
Vreau ca oricine sa simta ca orasul este al lui, ca impreuna si nu eu de unul singur vom reusi sa asiguram un viitor sigur orasului.
Deocamdata ma opresc…acestea sunt cateva initiative, nu am ajuns insa la obiectivele majore si posibilitatile lor de realizare… „

9 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Camelia spune:

  Şedinţe ţinute în parcuri; să nu înceapă consilierii să o ia razna pe câmpuri; ai mare băgare de seamă…dar cine ştie, poate o să le fie bine la iarbă verde minţilor fumegânde şi-aşa nu vor mai putea sta în fotoliile confortabile fraternizând întru adormire…glumeam.

  Apreciază

  1. In parc este un amfiteatru, pare interesant sa fie tinute sedintele acolo…ideea este sa-i vada oamenii ce voteaza si cum lucreaza pentru comunitate. Fii sigura ca nu mai ia nimeni teren la pret subevaluat, spagi. Dar vorbim ca asa trebuie…este bine sa ai mereu planuri de rezerva, nu se stie niciodata, ca pamantul 🙂

   Apreciază

 2. oanaclara spune:

  Pacat ca n-am drept de vot acolo! Te-as vota cu ambele maini. Si stii foarte bine ca nu laud oamenii aiurea…

  Apreciază

  1. Multumesc Oana 🙂 Stiu foarte bine! 🙂

   Apreciază

 3. criscar50 spune:

  Cu fermitate si la vedere,in folosul comunitatii.Subscriu 100%.NECLINTIT!!!

  Apreciază

  1. Asa va fi Crisan si tu stii bine ca altfel nu are cum sa fie! Da, NECLINTIT!

   Apreciază

 4. mariana spune:

  La acest lucru mă gândeam şi eu, ca şi Oana : mare păcat că noi, cei care comentăm pe aici pe blog, nu putem să-ţi dăm votul nostru la alegeri. Am face-o cu dragă inimă şi cu deplină convingere că eşti cel
  care trebuie să învingă.
  Dar am încredere că oamenii de bună credinţă din Buşteni vor şti să facă alegerea potrivită, respectiv, să-ţi dea votul lor, şi vor vedea că nu s-au înşelat.

  Apreciază

  1. Multumesc Mariana 🙂 Oricum, sunt un om fericit cu voi, este de ajuns si asta sa stii. Partea buna este ca am reusit sa trec peste orice lucru initiat de primar si ultimele zile au aratat ca nu poate el decide totul…mai sunt si oameni ce iubesc dreptatea si care au credinta in Dumnezeu. Bustenarii ar trebui sa renunte la teama, la gandul ca nu se mai poate face nimic! Apoi daca ei simt ca sunt mai bun ca omul acesta ce este acum primar, nu vor mai vota cu el.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.