JURNALUL UNOR ILEGALITATI DINTR-UN SIT EUROPEAN

Prefectul de Prahova, dl. Adrian Dobre a dispus sistarea lucrărilor la Stâna Târle. Evident că această măsură nu este nici măcar interesantă pentru edilii sinăieni şi lucrările continuă mai departe.

În data de 07.07.2010 un control al Inspecţiei de Stat în Construcţii la Stâna Târle a surprins o echipă de muncitori în timpul lucrului. Ulterior acestei date, prefectul a ordonat printr-o dispoziţie sistarea oricăror lucrări şi intrarea în legalitate.

Două zile mai târziu, pe 09.07.2010, se lucra din nou la acest obiectiv. O săptămână mai târziu, cu toată dispoziţia prefectului de sistare a lucrărilor, responsabilii locali au înţeles să intre în legalitate. În acest sens, considerând că legea se aplică doar de ei, aceşti oameni au efectuat intrarea în legalitate prin noi acţiuni de construire. Au trimis muncitori să facă şi o terasă în faţa noii construcţii intitulată Stâna Târle. Evident că nu va fi nicio stână ci o cabană, pensiune, loc de întâlniri, de protocol…o construcţie pentru care nimeni nu le-ar fi dat acte de mediu, întrucât edificarea este lipsită de raţiuni normale.

Aşadar, s-au apucat edilii locali să facă şi o terasă aruncând în derizoriu dispoziţia prefectului.

A doua zi, harnicii muncitori lucrau la balustrada terasei. Oricare alt cetăţean ce ar fi executat astfel de lucrări era de mult săltat de poliţie. De mult dădea cu subsemnatul pe la instituţiile statului. Dar nu se întâmplă nimic din toate acestea din simplul motiv că reprezentanţii legii sunt corupţi, şi nu aplică legea decât atunci când este vorba de noi, cei mulţi, lipsiţi de apărare. Eşti mai la adăpost sub umbrela corupţiei şi a intereselor mafiote decât sub scutul legii. Legea nu te apără, te bagă în puşcărie dacă eşti simplu cetăţean.

Când merg pe stradă sau pe munte şi văd anumiţi oameni ai legii, fie din zona administraţiei locale, mediu, etc, nu dau doi bani pe ei. Ştiu cine sunt, ce sunt, CORUPŢI, MAFIOŢI, nenorociţi ce reprezintă statul şi care nu fac altceva decât rău comunitaţii locale în cadrul căreia îşi desfăşoară activitatea.

Tot pe 22.07.2010 un camion cu nr. PH 25 SDC a adus noi materiale la Stâna Târle, totul decurge normal de parcă ar fi vorba de o construcţie printr-un sat uitat de lume şi nu de o ilegalitate într-un sit al tuturor europenilor. Ce prefect, ce dispoziţie, ce ilegalitate?

Vine şi ziua de 28.07.2010! După ce se pun de acord reprezentanţii Inspecţiei de Stat în Construcţii cu cei ai Gărzii de Mediu se derulează un nou control la Stâna Târle. Evident că acest control a fost anunţat şi nu au găsit picior de muncitor la acea construcţie ilegală. Şi eu le atrăsesem atenţia unor persoane că aşa se va întâmpla . Observabile erau însă noile „realizări”: faţadă îmbrăcată, terasa cu balustradă, mormanul de piatră, scânduri…

LUCRARILE LA TELESCAUNUL DIN VALEA SOARELUI

Urmările acestui control sunt previzibile…NIMIC. Adică s-au dus până acolo, au urcat pe jos o pantă noroioasă, ca să fie drumul cu oameni şi ca să arate că au fost în control. Pe primarul sinăian nu-l opreşti cu astfel de focuri de paie, cu siguranţă că nu ştiu cu cine au de a face.

Un alt eveniment, la fel de ilegal, ce se desfăşoară în Bucegi este construcţia telescaunului din Valea Soarelui. Acolo sunt o mulţime de utilaje grele care execută lucrări ilegale şi distrug situl european Bucegi. Şi oamenii legii nu ştiu pe unde să se bage ca să nu vadă aceste ilegalităţi. Fugiţi fraţilor,  că este greu să stai vertical când suflă alizeul corupţiei! Nu ştiţi că legislaţia europeană de mediu primează în faţa legislaţiei naţionale. Nici atâta lucru nu ştiţi…

Dacă eu aş fi fost în locul d-lui Horia Iuncu, şeful Administraţiei Parcului Natural Bucegi aş fi chemat mascaţii, şi de la beneficiar la muncitor şi constructor îi luam pe toţi pe sus, îi băgam în dube, bătaie sănătoasă pentru toţi cei care se opuneau, şi la arest cu ei. Toţi cei din Valea Soarelui trebuiau fugăriţi asemenea unor infractori pe pantele muntelui. Le sechestram orice utilaj, nimic nu le dădeam voie să mai ia înapoi, nici măcar petul aruncat la întâmplare…NIMIC. Cât dura ancheta orice aveau în Valea Soarelui tăiam şi duceam la fier vechi sau la gunoi. Aşa trebuie procedat nu cu rugăminţi sau amenzi, că nu faci nimic. În aceşti oameni s-a înrădăcinat atât de mult dispreţul faţă de legile ţării încât trebuie să intervii în forţă. Şi pentru că nu mă cheamă Iuncu, i-aş fi făcut loc şi acestui domn într-o dubă…ca să înveţe cum se protejează la propriu un bun european.

STANA TARLE IN PREZENT!

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Cristian spune:

  Felicitari pentru toate reportajele si postarile, pentru curaj si initiativa. Dar sunt tare dezamagit ca nu exista totusi o solutie concreta pentru a aduce aceste gunoaie ordinare care ne distrug mediu, tara..etc la legalitate si respectiv puscarie! Ce facem? hai…as vrea ceva concret! de scris se pot scrie multe…foarte bine…scrie in continuare, lumea trebuie sa stie, sa constentizeze, dar asta nu rezolva situatia respectiva…sunt surzi, chiori, nesimtiti, mafioti. Eventual pot face ei ceva si la un moment dat sa iti inchida gura. Deci? Dresam niste ursi sa le distruga vilele, casele, sa-i fugareasca? Glumesc, dar ceva trebuie facut!

  Apreciază

  1. Multumesc! Initial au incercat sa musamalizeze anumite lucruri. Este mai greu acum dupa ce toate detaliile au ajuns pe la mai toate institutiile. Sa speram ca reprezentantii statului o sa si faca treaba. Mai greu dar poate se vor misca. Oricum multi sunt detasati de cele ce se intampla, parca ilegalitatile s-ar petrece in alta tara.
   Poate o sa-mi inchida gura cine stie ce va fi maine? Insa stiu ca prefectul e foarte hotarat sa stopeze aceste abuzuri. sa vedem daca va reusi…
   Sa auzim de bine, ca rau e in fiecare zi 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.