SOFER DE MICROBUZ AMENDAT DE POLITIA SINAIA

In ultima vreme am observat ca soferii de pe mijloacele de transport in comun ce efectueaza curse pe ruta Sinaia-Azuga sunt verificati mai des de catre politie.

Acest lucru foarte important pentru siguranta cetatenilor ar trebui efectuat zilnic intrucat de mai multe ori pe zi se incalca normele de siguranta a calatorilor. Unii soferi vorbesc la telefon in timp ce conduc, iau in microbuz mai multi calatori decat ar trebui, uneori nu dau bilete sau duminica dimineata nu efectueaza cursele din program!

De fiecare data cand un sofer este oprit si este sanctionat pentru diverse aspecte constatate de politistii de la Rutiera, acestia anunta pe ceilalti colegi pentru ca nu cumva sa cada si ei in plasa oamenilor legii!

Parerea mea este ca nu mai intr-o singura zi se pot aplica cel putin 5 sanctiuni acestor soferi, indeosebi in intervalul orelor 6 – 8 si 19 – 22! In rest, in cursul zilei soferii sunt mai prudenti, se mai anunta unde au vazut masina politiei, pe cine opresc…

Acum cateva zile am urmarit cum politia a oprit un sofer. Cel mai probabil microbuzul a fost verificat la intersectia variantei dar abia la gara, unde au coborat o parte din calatori s-a intocmit procesul verbal!

Din imagini se vede cum soferul suna pe cineva si-l anunta de incident, cum politistul sta in masina si scrie, dupa care coboara si-i cere soferului sa semneze!

La sfarsitul acestui control, cand fiecare protagonist se indrepta spre masina de serviciu, dl. politist m-a observat cand faceam poze si a gesticulat a intrebare.  Mi s-a parut foarte contrariat ca a fost observat indeplinindu-si sarcinile ce-i reveneau!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.