STIRILE SAPTAMANII…DIN VALEA PRAHOVEI

Cele mai importante evenimente din zona noastra, in saptamana ce se incheie au fost:

Primaria Sinaia a amplasat doua corturi unul in fata primariei si altul in zona Pelesului in scopul sensibilizarii turistilor si localnicilor, astfel urmarindu-se ca acestia sa participe activ in cadrul campaniei ce are ca scop trecerea Muzeului National Peles sub tutela administratiei locale. Intre timp, insa contractul dintre Casa Regala si Ministerul Culturii a fost prelungit pe o durata de trei ani! Cum ar fi sa vedem o sedinta de Consiliu Local intr-o sala a Pelesului? Poate chiar acolo unde se intrunea uneori Consiliul de Ministri!

Directorul telefericelor din Sinaia si Busteni, dl. Gradinaru a iesit cu o declaratie publica sustinand ca desi au fost puse in functiune telecabinele acum 30-40 de ani acestea ar mai functiona in continuare, fara nicio problema, „si 170 ani de acum inainte”! Si cand tocmai directoul da o asemenea garantie extinsa te cam intrebi pe ce se bazeaza intr-o astfel de prognoza? Alte comentarii nu isi au rostul….Intr-un banc: un pescar pescuia in apropierea unui sanatoriu de nebuni. Dupa vreo zece ore un nebun il intreaba daca a prins ceva subliniiind ca toata ziua l-a vazut stand degeaba pe langa undita. Pescarul i-a raspuns ca nu a prins nimic la care nebunul i spune „atunci hai la noi!”

Cu toate laudele si declarartiile pompoase, administratia locala sinaiana nu a primit inca ACORDUL DE MEDIU, act necesar pentru demararea construirii telescaunului din Valea Soarelui. Mai mult de atat, li s-a solicitat un studiu de impact si pentru instalatia de inzapezire artificiala. Cand am spus ca le trebuie si un astfel de studiu unii radeau, nu le venea sa creada. Daca unii se hizleau a prostie crasa cand se punea problema zgomotului facut de elicopter in Valea Soarelui si de marcarea in teren a unor specii de flora pentru a nu fi distruse iata ca aceste prevederi mai apar undeva. Ia ghiciti unde? Si sa vedem cine pleaca pe jos la marcare!  Spun unii ca nu vreau eu binele Sinaiei de parca legea s-ar aplica dupa voia mea! E limpede ca administratia locala e zero la capitolul mediu, oricand le pot dovedi ca se poate mult mai mult nu numai sa le stric o documentatie pe linie de mediu!

Si apropo de subiectul de mai sus, ia ghiciti cine a fost imputernicit cu o autorizatie in scopul de observa starea habitatelor in Parcul Natural Bucegi, si ce reprezentanti ai statului vor participa? Si de ce oare unui cetatean ca mine i se dau astfel de imputerniciri? Poate si pentru ca am doar vreo 18 ani de scoala, poate si pentru ca nu a existat o reclamatie personala care sa nu fie argumentata, poate ca altii vor o dezvoltare reala a Parcului Natural Bucegi si vor ca aceasta arie protejata sa fie un bun al tuturor….

Putini stiu ca dincolo de aparente s-a dus o lupta dura pentru multe lucruri. Nu va inchiputi ca cei vizati au stat cu mainile in san. Doar ca ei sunt puternici pentru ca sunt in grup, noi insa suntem mai multi si mai eficienti!

O alta noutate este ca patronul terasei „La Sami” a inceput sa demoleze o parte din constructia cu care se extinsese in anii trecuti pe domeniul public. Daca asculta el de la inceput de unii nu intra in conflict cu administratie locala. Dl. Vlad Oprea i propusese un deal corect intr-un timp dar…Ramane de urmarit un lucru: rolul Administratiei Parcului in acest subiect! Poate a zis dl. primar ca il lasa sa se extinda legal in alta parte dar mai sunt si cei de la Parcul Natural de intrebat! Asa ca subiectul este departe de a fi rezolvat!

Prntr-o hotarare de Consiliu Local, zona Capelei Stirbei, invecinata cu telecabina Sinaia va deveni un parc. O initiativa buna insa sa vedem cum vor restaura acel monument istoric aflat in paragina de foarte multi ani si de unde vor fi alocate fonduri! Oare din miliardele venite de la Turism?!

O recenta decizie a Consiliului Local Sinaia ce va fi pusa in practica curand este realizarea unor carduri de oaspeti pentru turisti. Adica acestia din urma vor beneficia de anumite lucruri pe care nu le mentionez acum. Este o initiativa buna, dar un astfel de proiect ar trebui sa fie privit ca un lucru mai serios. Chestii cum ar fi o ora de parcare gratuit sunt ridicole sau 10% la biletul de la telegondola. In principal ar trebui urmata o linie de fidelizare a turistului prin masuri avantajoase pentru acesta nu o reducere de 2-3 lei…apropo am si atestat de ghid turistic national si international, nu ma bag aiurea in vorba!

O saptamana cat mai buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.