CE SE INTAMPLA…SMECHERE!

Am fost cam ocupat zilele acestea in principal deoarece a trebuit sa punem la punct argumentatia ce va fi depusa la Ministerul Mediului! Mai exact am reunit toate aspectele din Parcul Natural Bucegi si le-am indosariat pentru a le sustine in fata celor mai inalti reprezentanti ai statului, in domeniul mediului!

E limpede ca daca vreunul dintre cei care sustin proiectul Bucegi Natura2000 era nebun sau vorbea neintemeiat nu ne-ar fi bagat nimeni in seama. In drumul spre sediul Ministerului Mediului, unde surpriza suntem asteptati in audienta, vom depune si un dosar la un anumit birou al Comisiei Europene!

Nu de alta, dar trebuie aratat cum inteleg sa „europenizeze” Bucegii unii dintre alesii din Valea Prahovei. Tinand cont ca acesti muntii sunt cuprinsi intr-o retea ecologica continentala si ca nu sunt numai muntii nostri ci si muntii lor, adica ai celorlalti din U.E., personal sunt foarte interesat cum se vor vedea din perspectiva acestora proiectele de dezvoltare ce cuprind o sumedenie de instalatii de transport pe cablu!

Este foarte interesant de vazut cum anumite institutii ale statului cu atributii in Bucegi se fac ca nu vad diverse lucruri, cum „niste idioti, manati de interese” incearca sa le suplineasca munca…si vorbim de situl de importanta comunitara Bucegi nu de o simpla padure administrata de Romsilva. Deocamdata, „contestatarii ecologisti” au adus la bugetul statului 300 milioane lei vechi. Dupa ce vom detalia treburile din Bucegi speram la mai mult!

Intamplator sau nu, printre sustinatorii proiectului Bucegi Natura2000, ce cuprinde printre prioritati si conservarea deplina a biodiversitatii, se regasesc persoane din mai toate institutiile statului din Valea Prahovei sau din alte centre administrative. Sa fie toti idioti este peste putinta de crezut!

Mai degraba incep in a-si da seama ca lucrurile pot fi privite nu mai dintr-un punct de vedere, nu din al dezvoltarii propriilor interese si al rastalmacirilor in scopul crearii altei realitati! Daca am zis ca X nu respecta legislatia de mediu cu siguranta ca am si dovezile necesare de a sustine ce afirm. Poate s-au convins intre timp unii care amenintau cu procese…si care au luat 600 milioane lei vechi, platiti la jumatate cei drept. Dar nu au facut contestatie, nu au reclamat, doar au platit, pentru ca au incalcat legea!

Daca un cetatean obisnuit ar incalca legea s-ar duce la puscarie, asa ca este drept sa-i reclami pe smecheri o data ce i-ai prins in ofsaid ca altfel ei se considera deasupra legii!

Asistam insa la o ciudatenie: se stie ca in disputa referitoare la instalatiile ce se vor a fi realizate pe Bucegi dreptatea nu este de partea celor care sustin proiectele acestea, insa desi oameni cu nume sonore in domeniul mediului stiu acest lucru, le este teama de repercursiuni o data ce si-ar face publica pozitia! De aceea, problema nu poate fi tratata corect decat fie la Bucuresti, fie dincolo de granitele tarii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.