O PAGINA DIN ISTORIA MUNTILOR BUCEGI…IMNUL BUCEGILOR

Este sambata seara si in astfel de zile ne intalnim mai multi iubitori ai muntelui, persoane care nu servesc niciun interes politic…doar iubesc Bucegii!

In acest moment privesc la focul de lemne ce arde in micul semineu si stam in fotolii ascultand varianta originala a Imnului Bucegilor, gasita recent pe net, si discutam diverse, despre munte, natura, proiectele ce dauneaza grav mediului, initiative de viitor…eu cu un ochi la PC cu o ureche la prietenii mei…

Intamplator, din vorba in vorba ne-am adus aminte de celebrul Jean din Poiana Tapului, renumit acum 17-18 ani pentru caseta sa audio, plina de cantece de munte! Acele imnuri dedicate muntelui au impulsionat zeci de tineri localnici sa cunoasca muntele!

Ne amintim de noptile de la Padina, de cele de la cabana Caraiman, de la fostul refugiu din Valea Alba, nenumaratele focuri de tabara, trasee de alpinism, de momentele cand i rugam sa ne ia cu ei pe potecile muntilor, cand am fugit de acasa la 13 ani si am pus un cort in Cheile Ursilor si multe altele…insa o parte dintre cei care au insuflat altora dragostea fata de munte, fie nu mai sunt prin noi, fie duc o viata existentiala dificila…

Daca acum Jean este un ilustru necunoscut pentru cei care azi au varste adolescentine, noi cei cu varste pe la 30 ani nu l-am uitat, ca de altfel nici pe cei care ne-au indrumat pasii pe Bucegi.

Amintirea acestora si iubirea lor pentru protejarea Bucegilor ne anima si pe noi, sa facem toate eforturile ca sa impiedicam distrugerea unor importante zone din Bucegi!

Cati isi mai amintesc azi de celebrul grup care strabatea Bucegii acum 20 de ani?! Profesorul Alin Nastase a murit, Jean solistul vocal a fost uitat, Cristi Gheza incearca sa duca o viata mai buna, Dan „Stalin” a umblat ani de zile prin tari straine….

Alti iubitori ai muntelui, ca Gheorghe Chirita si Constantin Marin nu mai sunt printre noi de cativa ani!

Dincolo de toate acestea, stim atat noi cat si cei care sustin proiectul Bucegi Natura 2000, ca cei care astazi au imbracat adevarul cu mantia minciunii, si se dau mari dezvoltatori ai zonei nu au nici in clin si nici in maneca cu protectia mediului!

In pofida amenintarilor si a dezbaterilor de la „Vizuina Lupilor” din varful muntelui, viitorul le va aduce mari surprize pentru ca pe munte faptele nu mor niciodata!

Acesta este link-ul catre Imnul Bucegilor, varianta originala, de acum circa 20 ani:http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/imnul-bucegilor-1

P.S. „Vizuina Lupilor” este noua constructie de la Cota 2000!

P.S.2 Acest imn a fost dedicat initial si lui Mielus Triculescu, decedat pe Valea Caraimanului. pe langa crucea caruia trec anual mii de turisti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.