MITZU KITZU AL BUCEGILOR SE DA PRIETEN CU MEDIUL!

Pentru a se intelege mai exact, un personaj local renumit pentru ideile sale originale, a participat si la recent incheiatul Green Planet Blues. Am citit niste stiri despre acel festival cinematografic dedicat mediului, realizate de niste tembeli care nici macar nu au surprins esentialul, ci s-au dus ca sa fie drumul cu oameni si sala cu spectatori!

Ce a declarat cel mai important personaj local vizavi de acest eveniment starneste ilaritate,chiar daca dansul nu are si veleitati de comic. Declaratia cuprindea la un moment dat si aspecte referitoare la protectia mediului si citez: „Sinaia este un oras care pune accent pe problemele mediului”!

Inclin sa cred ca geniul dezvoltator al personajului Mitzu Kitzu transcende realitatile actuale si ajunge in a identifica un mediu cu un altul ce trebuie protejat! Cu siguranta se referea la mediul de afaceri sau la altceva!

La un alt eveniment desfasurat anul trecut, se spunea ca persoana care taie un copac in Sinaia are obligatia sa planteze de trei ori mai multi! Ca dovada ca Sinaia pune accent pe problemele de mediu s-a inlocuit plantarea, cu o suma derizorie, care in niciun caz nu compenseaza taierea vreunui copac!

COPACI TAIATI ANUL TRECUT IN CENTRUL SINAIEI!

Nu se poate spune ca toate initiativele locale sunt interpretabile, sunt si lucruri bune care au fost expuse si pe acest blog de atitudine!

In presa locala, a aparut zilele acestea un articol pe care-l consider drept o eroare jurnalistica realizata fara o analiza temeinica! Sunt de acord sa critici proiectele, initiativele locale care ti se par ca nu sunt in regula, insa trebuie sa redai si aspectele pozitive pentru a dovedi echidistanta!

Articolul in cauza il „atinge” oarecum pe seful Centrului de Informare si Promovare Turistica din Sinaia, dl. Paul Popa! Nu stiu ce cred unii dar Primaria Sinaia are si angajati competenti iar dl. de mai sus este unul dintre ei!

Sa-l iei peste picior ca a scris un articol despre fauna Bucegilor nu mi se pare relevant cu intreaga activitate depusa de dansul de cand conduce acel centru! Sa nu uitam ca unele dintre marile realizari ale statiuni in domeniul promovarii si informarii au fost creatia d-lui Paul Popa!

Sa ne amintim hartile, numeroasele pliante, editarea de carti, centralizarea turistica, prezenta la targurile de turism, unde o contributie majora a avut si dumnealui!Sunt oameni care pe domeniul lor sunt adevarati profesionisti, care isi vad de treaba si pe care nu-i intereseaza politica! A se vedea de exemplu comportamentul personalului de la telegondola! De un an de zile nu am auzit critici la adresa lor, dovada ca oamenii aceia isi fac treaba!

Sa vedem insa cum a fost vremea si vremurile prin Valea Prahovei…Turistii care au vrut sa urce azi la Cota 2000, la primele ore, au avut parte de o dezamagire repetata. De cam trei ori s-a oprit telescaunul in Valea Dorului, pentru ca dupa ora 13 vantul sa-si reduca intensitatea si sa se poata schia! A fost insa destul de frig, undeva pe la -10 grade!

Multi au ales Predealul si Azuga, dar si mai multi au fost la Busteni unde a inceput de azi, concursul international de escalada pe gheata. Ca informatie daca vreti sa alegeti un instructor de schi, preturile sunt cuprinse intre 50 si 100 lei/ora!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.