NOUTATI DE WEEK-END IN VALEA SUPERIOARA A PRAHOVEI

Daca doriti sa schiati acest sport il puteti practica cel mai bine pe partia Kalinderu din Busteni, unde stratul de zapada este de circa 30 cm, fiind asadar cea mai buna partie din Valea Superioara a Prahovei!

La Azuga este putina zapada, iar la Sinaia se schiaza doar in Valea Dorului!

Daca doriti o plimbare cu ATV-ul trebuie sa stiti ca in zona partiilor Sorica si Cazacu din Azuga nu se mai permite accesul, amenzile fiind cuprinse intre 500 si 1500 lei!

De asemenea, o plimbare pe Valea Azugii este destul de riscanta, daca urcati mai sus de Pastravarie, intrucat drumul este acoperit de gheata pe kilometrii intregi!

Domeniul schiabil al Sinaiei va cunoaste puternice transformari in anii urmatori, indiferent de actiunile intreprinse de autoritatile locale. Atata timp cat accesul spre partii este realizat de catre SC Telefericul Prahova SA exista conditiile propice pentru ca turistii sa se duca pe alte partii decat cele sinaiene!

TELESCAUNUL DIN VALEA DORULUI

Spun acest lucru pentru ca multi turisti sunt descurajati de pretul unei urcari si coborari Sinaia-Cota 2000 si mai ales ca atat instalatiile cat si o parte din oamenii ce le administreaza sunt depasiti de timp, si intruchipeaza o realitate de mult apusa!

Nu s-au mai facut investitii iar turistii ce au ajuns ieri si azi la Cota 2000 nu mai multumiti nu au fost! Ieri s-a ars motorul telescaunului din Valea Dorului si turistii ajunsi sus au ramas doar cu amintirea schiurilor carate in spate si al banilor dati pe cartele la telecabina!

Degeaba se scornesc povesti si statistici de care nu este interesat nimeni, cum ar fi „Sinaia  are cel mai inalt domeniu schiabil din tara…” deoarece daca nu-l administrezi cum se cuvine este ca si cum nu l-ai avea!

Astazi au urcat cateva sute de persoane spre partiile din Valea Dorului. Speranta lor de a schia s-a destramat, pentru ca dupa o scurta vreme iar a cedat instalatia de transport pe cablu, si anume acelasi telescaun!

De data aceasta luase foc panoul de control! Va imaginati ce impacientati erau unii pe acolo…Pe la ora 14 m-am intalnit cu un domn, administrator al unui site ce promoveaza schiul! Dansul mi-a zis ca a facut cateva ture cu telescaunul, iar la un moment dat a ramas blocat in acesta, fiind coborat cu coarda….sau in rappel cum spunea dumnealui!

UNA DIN STATIILE CELEBRULUI TELESCAUN

Este mai mult decat evident ca nu asa se face turism, nu asa se aduc in atentie unele partii. Se poate vorbi de un accident cat timp un lucru se intampla o data. Repetabilitatea nu se mai poate justifica folosind termenul accident!

Poate ar trebui sa vedem cine raspunde de siguranta turistului ce foloseste instalatiile de transport pe cablu din Bucegi si sa ne intrebam: SE EXPUNE VREUNUI RISC TURISTUL CE FOLOSESTE ANUMITE INSTALATII DE TRANSPORT PE CABLU DIN ZONA NOASTRA?

Pun aceasta intrebare si pentru ca mi se pare ca turistii mai mult se plimba cu telecabina decat sa se dea pe schiuri!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.