FONDURI PENTRU LOCALITATILE DIN ZONA BUCEGILOR

Astazi doresc sa vin in sprijinul celor care au solicitat anumite informatii, asa ca o sa ma refer la o hotarare de guvern care a starnit multe controverse. Aceasta hotarare, de data recenta, a fost data ca o mana de ajutor pentru administratiile locale. Evident ca sumele au variat in functie de anumiti „parametrii” politici!

Mi se pare inutil ca membrii altor partide sa iasa cu diferite statistici prin care ni prezinta enorma diferenta dintre primarii unor localitati, categoric o diferentiere realizata pe criterii politice!

Oricare partid aflat la guvernare ar fi acordat sprijin in primul rand celor care reprezinta partidul in teritoriu, si este de neconceput ca in tara noastra sa faca cineva o imparteala echitabila!

Prin Hotararea Guvernului, cu nr. 1255/12 noiembrie 2009, au fost scoase sume de bani cuprinse intre 11.000 lei si 480.000 lei, din Fondul de Rezerva al Guvernului, totalul acestora fiind de aproximativ 23 milioane de euro.

Acesti bani au fost trimisi cu destinatia: „cheltuieli curente si de capital” constituind o adevarata „gura de oxigen pentru unele primarii!

Conform unor calcule ale PNL, primarii liberali au primit 12.276.000 lei, primarii social-democrati 10.803.000 lei, primarii democrat-liberali 65.291.000, iar cei ai UDMR 6.022.000 lei!

Au fost trimise fonduri, catre 283 de primarii liberale dintr-un total de 717, catre 284 de primarii social-deomocrate dintr-un total de 1138, catre 861 primarii democrat-liberale dintr-un total de 910, si catre 111 primarii conduse de primari maghiari dintr-un total de 185!

Pe noi ne intereseaza mai degraba fondurile alocate zonei noastre, si mai putin comentariile pe marginea acestei hotarari!

Astfel, pentru orasul Predeal s-au alocat 115 mii lei, la Azuga-25 mii lei, la Busteni-65 mii lei, la Sinaia-60 mii lei, si la Comarnic-120 mii lei. Se observa ca extremitatile Vaii Superioare a Prahovei au primit cele mai mari sume! Nu se poate spune ca Sinaia, condusa de un primar liberal, a fost defavorizata!

Aruncand o privire si prin imprejurimile Bucegilor, observam ca pentru Moroeni s-au alocat 25 mii lei, asemanator cu Azuga, pentru Moeciu si Rasnov cate 20 mii lei, si pentru Bran-90 mii lei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.