La vremuri noi, oameni cu idei: aplicatia Covid Monitor

Toti am inceput sa postam din amintiri, poze din tinerete, sa distribuim tot felul de analize; ca intr-o asteptare impusa.

Am vazut azi un mos intr-un molid. Era pe la 5 metri inaltime. Sau poate mai bine. Baba lui il tot ingana de jos. Sprijinita de molid era o scara. Omul rupea cu mana niste crengi mici si uscate. Molidul lui, scara lui, totul in curtea lui.

Asa si cu viata actuala: ne vedem fiecare de treaba fara sa cautam solutii. Asteptand ceva, numai ca virusul acesta nu este un anotimp sau un nor, sa treaca. Paralizati de moarte, nu mai construim nimic multi dintre noi. Mancam si butonam.

Cam toata lumea s-a mutat pe retele de socializare si fiindca statul a luat decizia sa ne restranga libertatile si drepturile pentru un bine comun. Asa s-a spus!

Salvarea noastra consta insa in acei oameni care sunt capabili sa creeze si sa lucreze in orice conditii.

Sunt astfel de oameni. Se pune la cale aplicatia Covid Monitor de catre doua companii de inteligenta artificiala din Cluj.

Mai jos, ce a scris pe Facebook, Dan Chiuzbaian project-managerul companiei Viki:

Oameni care gandesc dincolo de conceptele „stati in casa” sau „totul va fi bine”.  Statul in casa nu o sa distruga virusul, totul va fi bine este doar o pastila de somn. Iti dai seama cat de bine va fi cand te uiti la cum evolueaza virusul in lume.

Nu va fi bine deloc dar asta nu inseamna sa ne panicam, sa traim ca si cum ar fi ultimele zile. Omenirea a traversat crize mult, cu mult mai grave. E randul nostru, e foarte simplu.

Si daca murim, ce? Oricum, trebuia sa murim candva. Asta nu inseamna ca trebuie sa fim inconstienti, sa fugim din izolari sau carantine, sa incalcam dispozitii legale. Insa, ce exemplu dam celor din jurul nostru stand ascunsi in casa, privind la televizor, jucand un joc video, reinventand bucataria?

Nu, trebuie sa facem ceva, sa ne implicam cumva chiar si din aceasta izolare. Admir state ca Elvetia, Coreea de Sud, Suedia… imi place seriozitatea japonezilor si a germanilor sau colosala cultura chineza. Insa, mai presus de toate si nu dintr-un nationalism de duzina, sunt ferm convins ca Romania are o multime de genii care ne poate scoate din tot felul de incurcaturi. Trebuie numai sa-i gasim si sa le alocam resursele necesare. Cum sunt cei cu aplicatia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.