Spre deosebire de Sinaia si Predeal, Busteniul nu are inca o echipa la Centrul de Informare si Promovare Turistica a carui preocupare exclusiva sa fie promovarea statiunii de la poalele Caraimanului. Noroc cu diferite conturi de pe Facebook de unde isi mai ia lumea cate o informatie. Actiuni, articole la zi despre acest oras lipsesc cu desavarsire.
Daca ne uitam la Centrele din orasele amintite, pai cei de acolo mai si fac. Gandesc tot felul de actiuni, pun in scena actiuni specifice, se ocupa de imaginea orasului. Nu doar acestia, dar sa ne uitam si la Breaza si Campina…
Am zis sa scriu un mic articol, ca se mai intampla si la Busteni tot felul de lucruri faine. Plus ca este orasul din Valea Prahovei cel mai bine asfaltat. Iar luna aceasta s-a asfaltat si drumul dintre Busteni si Gura Diham. Deci, nu mai dai cu masina prin gropi si nici nu te mai umpli de praf… Se ia de acum o taxa justificata de acces pe acel drum.
Iar centrul Busteniul chiar arata bine. De 1 Mai era singura statiune a zonei care avea deja centrul prin de flori, asteptand turistii asa cum trebuie…
Ideea este ca se intampla multe lucruri bune la Busteni dar nu are cine sa vrobeasca despre ele. Iar acest lucru trebuie facut de o autoritate ca sa insemne ceva…
Pana atunci iata cateva aspecte surprinse trecator:
Construirea unui nou podet peste paraul Valea Zamorei. Cel vechi arata rau de tot…
Si gradinita din Poiana Tapului s-a ales cu un gard nou.
E destul de frustrant sa vezi ca se intampla lucruri bune in orasul tau si ca nimeni nu vorbeste despre ele. Nici macar localnicii, de parca ne plac doar stirile negative…
Cand ma gandesc ca Predealul si-a afisat valorile locale pe o scena, ca si-a scos copiii pe strada la concursuri, ca in curtea unei manastiri si-au dat mainile tineri si batrani, institutii si cetateni, ma intreb: de ce nu se poate peste tot? Si cine stie ce mai pregateste Sinaia, ca e cam tacere pe acolo. Si acestia cand tac, inseamna ca lucreaza de zor la ceva 🙂
Sa reamintesc ca, totusi, la Busteni s-a organizat o manifestare serioasa si solemna dedicata Centenarului si eroilor sub egida CPPI Busteni… cu o participare reprezentativa.
Busteniul are ce sa arate… are muzeul „Cezar Petrescu” cimitir de eroi, monumentul eroului Constantin Musat, 3 biserici, una Domneasca, o manastire renumita, un centru cultural, un centru al ariei protejate, atractii naturale, multe altele… plus o serie de hoteluri si pensiuni care foarte rar au fost cuprinse sub o sigla comuna…
De asemenea, la curatenie, la ridicatul deseurilor, orasul e din nou fruntas in Valea Prahovei. Mai curat ca Busteniul nu e niciun oras pe aici… Cei de la Comprest fac la noi o treaba excelenta.
La final… o sa semnalez aparitia editiei cu nr. 2 a cartii „Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman” a d-lui Paul Adrian Cristescu.
Cine doreste sa comande o carte il poate contacta pe autor dupa nume pe Facebook.
Mai sunt multe enigme de dezlegat la acest monument. Concluzia mea, legata de provenienta fierului de la Cruce, este aceea ca acesta provine de la podurile feroviare din Valea Prahovei aruncate in aer de Armata Romana, in timpul retragerii in Moldova din toamna-iarna lui 1916. Sunt si ferm convins ca nu are nicio treaba cu Resita desi o sustin atatia. Este in opinia mea doar o chestie de patriotism exagerat. Evident ca sunt la baza niste verificari, nu vorbesc asa… Suplimentar, desi cercetasem personal monumentul in urma cu ani de zile, l-am rugat si pe d-l Cristian Laurentiu, cel care face poze de pe Cruce, sa se uite cu atentie daca vede pe vreo bucata de fier vreun cuvant. A pozat si cercetat toate partile de fier ale monumentului mult mai bine ca mine si nu e nicio Resita. Asa cum nici pe Turnul Eiffel nu apare Resita…
Ca de fiecare data articole interesante.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Multumesc! Si dvs. aveti atatea articole frumoase!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Va multumesc pentru semnalarea aparitie celei de.a II-a editii a cartii dedicate Crucii Eroilor de pe Caraiman. M.as bucura sa putem dialoga pe marginea ultimelor informatii publicate in carte. Ele trebuie sa fie cunoscute de opinia publica deoarece ne ajuta sa conturam o istorie mult mai aproape de adevar.
ApreciazăApreciază
Va multumim si va felicitam si noi pentru efortul dvs. de a scoate la lumina orice informatie despre acest monument deosebit. Ar fi o bucurie sa ne vedem si sa schimbam opinii.
ApreciazăApreciază