Unirea Basarabiei cu Romania, Farsa cu „masca lui Tutankhamon venita la Bucuresti”, „Initiativa legislativa” a lui Vlad Abuz-Alexandrescu

Ne-au luat-o rusii de doua ori… acum tot ei par a nu avea nimic impotriva sa o luam inapoi. Dar, daca s-ar face cum se spune, un referendum peste Prut, referitor la Unire, ma indoiesc ca vor fi 40% care-si doresc Unirea cu Romania. Si acestia dupa munca titanica de convingere.

Nici nu prea avem barbati de stat care sa faca acest pas istoric. S-ar putea totusi ca in cativa ani sa ne unim 🙂 si fostul presedinte Basescu sa fie artizanul… omul pare foarte implicat si vehement.

Marea Adunara Centenara de la Chisinau, din data de 25.03.2018, a strans zeci de mii de romani de pe ambele maluri ale Prutului. Niciun ministru de la Bucuresti, niciun ministru de la Chisinau. Cetatenii poate vor, simt, dar e limpede ca politicienii nu fac niciun pas cu inima ci… doar in urma calculelor politice.  Sper sa ma insel 🙂 Pentru ca tocmai am citit declaratia sefului PSD care a spus ca trebuie sa ne unim…

Azi 27.03.2018, d-l Madalin Focsa din Campina e tot la Chisinau. Felicitari!

Si la Bucuresti, Parlamentul a organizat un eveniment deosebit, aproband aproape in unanimitate o declaratie prin cere se recunoaste legitimitatea aspiratiilor celor care vor unirea…

Cred ca foarte multi au auzit ca la Bucuresti a ajuns „Masca lui Tutankhamon” si foarte multi si-au pus problema vizitarii spatiului special amenajat de la Biblioteca Nationala a Romaniei. Chiar ma gandeam ca este o ocazie ce nu trebuie pierduta. Si ieri citesc o stire documentata, text, filmulet…

STITI CARE E FAZA? 🙂 In realitate, este o replica a mastii,  nu e cea originala, iar pretul biletului este 45 de lei. Poate ca ai fi zis ca in astfel de situatii pretul biletului nu e asa mare… dar e vorba de minciuna. Te pacalesc practic sa vizitezi o replica.

Asa sunau stirile:

Dupa ce a inceput lumea sa se prinda ca este o pacaleala si sa faca galagie, „jurnalistii” au introdus cate cuvinte in plus:

Cam astia fac presa in Romania 🙂

Si mai jos site-ul vizitatorilor care au semnalat minciuna:

https://www.mariciu.ro/luat-teapa-expozitia-comorile-egiptului-antic/

Pana se prind cat mai multi ca nu e ceva real, biletele se tot vand. Oamenii raman pacaliti, apoi uita. Pe asta si mizeaza cei care organizeaza astfel de campanii inselatoare. Le-ai luat banii, i-ai pacalit, se supara un timp apoi le trece. Tu ti-ai atins scopul. Banditi culturali 🙂

Acum…despre Vlad Alexandrescu, fostul ministru al Culturii.

Personajul acesta care nu stiu in ce imprejurare a ajuns la USR, este autorul celebrei Instructiuni nr.2 din 08.04.2016. Practic, omul asta cand a ajuns ministru al Culturii ghidonat de arheologi si „alti specialisti” despre care nu se stie cat de bine intentionati sunt, a emis o instructiune in contradictie totala cu Constitutia si cu alte legi in vigoare. De la sine putere, a dat un act prin care a impus ca la nivel national sa nu se mai plateasca recompensele prevazute de Legea 182/2000. Legea spunea clar ca dupa ce se predau monedele, bratarile si etc, cel care le-a descoperit prin detectie primeste nu stiu cat. Smecherul acesta a interzis orice plata mutand detectia in zona ilegalitatii. Iar cel care a predat statului 55 de kg de monede de argint, a trebuit sa dea statul in judecata. A castigat dar ce mesaj s-a transmis??

Ca statul da legi pe care chiar propriile institutii nu le respecta!!!

Deci nu ai cum sa zici si sa arati spre altii ca fac nu stiu ce abuzuri cand tu chiar ai regizat asa ceva. Pe el l-a dus mintea ca legea nu e buna si ca o repara cu o Instructiune. Si acum striga prin Parlament ca el e „rezist” 🙂 Un ipocrit!

Iata insa ce spunea pentru Agerpress, directorul Muzeului National de Istorie a Romaniei, un om care nu a intrat in jocul fostului ministru si care l-a taxat si pe el si pe altii din aceeasi breasla.

D-l Ernest Oberlander Târnoveanu, remarca, pe fondul unei controverse cu unii arheologi, simpatizanți ai lui Vlad Alexandrescu: „Aceşti domni (n.r. – semnatarii scrisorii), practic, nu fac decât să încurajeze piaţa neagră – şi asta s-a şi văzut după apariţia celebrei instrucţiuni dată de celebrul ministru Alexandrescu, că niciun bun n-a mai fost adus la muzee. Credeţi că nu s-au mai folosit detectoarele pe teritoriul României? Credeţi că avem resurse administrative să controlăm mii de oameni şi să punem poliţişti în spatele lor? Nu credeţi că este mai logic ca statul să folosească, într-o combinaţie pe care o consideră potrivită, coerciţia cu cointeresarea, pentru că interesul nostru ca societate şi ca instituţii este ca patrimoniul să rămână în ţară?”

Iata ce spunea si un reprezentant al detectoristilor autorizati legal:

Instrucțiunea nr. 2/08.04.2016, act cu normativitate secundară, se remarcă prin aceea că încalcă, sever, Constituția și chiar impune modificări ale legislației în vigoare (inclusiv Codului Penal!). Deși Vlad Alexandrescu nu a îndrăznit să o și publice în Monitorul Oficial, o dată devenită cunoscută, Instrucțiunea a produs confuzie și a generat, pe de o parte, abuzuri și, pe de altă parte, repulsie; ea a pus bariere efective în calea unei relații normale, reglementate, la acel moment, prin lege, între descoperitorii de bunuri arheologice și numismatice și instituțiile de cultură.”

A se vedea articolul 3 din instructiunea fostului ministru:

Dă clic pentru a accesa Instructiuni%20nr.%2002%202016%20privind%20regimul%20descoperirilor%20arheologice%20intamplatoare.pdf

Mie mi se parea normal ca acest fost ministru sa fie luat la intrebari, cercetat penal, sa se vada ce grup de interese reprezenta la acel moment.

Povestea inca nu s-a terminat pentru ca Vlad Alexandrescu a initiat o actiune legislativa de modificare a O.G. 43/2000 si a Legii 182/2000. Trebuie sa ai un pic habar de niste lucruri in respectivul domeniu ca sa intelegi ca, de fapt, omul acesta urmareste ceva. Amesteca tot felul de chestii, introduce denumiri confuze si cred ca va face mai mult rau decat bine.

Vrea sa autorizeze arheologii sa umble ei cand vor si pe unde vor cu detectoarele de metale. De ani de zile, Ministerul Culturii a controlat strict autorizarea cu detectoare a arheologilor, din motive lesne de inteles. Totusi, eu sunt de parere ca orice sit trebuie cercetat de arheologi cu detectorul si nu vad ceva chiar asa de periculos. Mult mai periculos este sa lasi situl la indemana braconierilor. Insa, fostul ministru a introdus in initiativa sa, cum ziceam, tot felul de ambiguitati, restrictii, care vor afecta si persoane, si terenuri… sunt create confuzii si ramane loc pentru abuzuri, exact ceea ce il reprezinta pe initiator 🙂

Si dau un exemplu preluat, ce a propus:

„Delimitarea preliminară a siturilor arheologice, până la stabilirea limitei acestora prin cercetare arheologică” – adica modificarea alin (13) al art. 2 din OG43 (amendamentul nr. 12, pag. 9/41).

Punctul a) instituie o limită preliminară a sitului ”pe toată suprafața terenului care face obiectul autorizației de construire”. Acest enunț este prea larg. Ce se întâmplă în cazul unei autostrăzi sau în cazul construirii unei mari fabrici, pe zeci de hectare? Blocăm acele investiții, în integralitatea suprafețelor afectate lor, până la cercetarea arheologică sau descărcarea de sarcină arheologică?”

De altfel, punctul de vedere al Guvernului a fost unul negativ, fiind exprimat aici:

Dă clic pentru a accesa pvg81_2018.pdf

Jucaria acestui fost ministru este la Camera Deputatilor. Am luat legatura cu diversi parlamentari, lideri de grup si le-am semnalat toate prostiile acestui fost ministru. In afara de autorizarea arheologilor cu detectoare de metale, nu am vazut ceva serios. Omul a lasat o multime de usi deschise abuzurilor pe care el le tot semnaleaza cand le vede prin alte curti.

Nu inchei cu sper ca nu se va aproba, pentru ca nu va trece asa ceva…

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Alex spune:

  Incompetenți, parșivi, rău intenționați și hoți. Au toate „calitățile” marii noștri demnitari…

  Apreciază

  1. Si inca nu avem spatiu sa le scriem pe toate! 🙂

   Apreciat de 1 persoană

   1. Alex spune:

    O, da, din păcate…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.