La multi ani, Romania!

1 Decembrie 1918, momentul in care romanii s-au aflat toti in interiorul unui singur stat! O Unire realizata cu sprijinul unor mari oameni politici ai neamului, care intelegeau perfect ce inseamna sa fii roman… spre deosebire de cei de azi… care nu au facut decat sa vanda si sa distruga aceasta tara.

Toti ne bucuram, sarbatorim si ne spunem urari cu ocazia acestei zile. Insa ne-am gandit oare putin la ce simteau cei de atunci, care au trait pe viu acel moment? Care au luptat pentru infaptuirea acelui ideal?

aSursa: Facebook

Cred ca nu prea ne gandim, astfel ca va propun sa cititi cateva cuvinte spuse de Ionel I.C.Bratianu, cu siguranta cel mai bun prim-ministru din istoria Romaniei, delegatilor ardeleni care aduceau la Bucuresti Rezolutia de la Alba-Iulia:

„De o mie de ani va asteptam si ati venit ca sa nu ne mai despartim niciodata. Sunt clipe in viata unui neam de fericire atat de mare, ca rascumpara veacuri intregi de dureri. Bucuria noastra nu este bucuria unei singure generatii, ea e sfanta cutremurare de fericire a intregului popor romanesc, care de sute si sute de ani a stat sub urgia soartei celei mai cumplite, fara a pierde credinta lui nestramutata in aceasta zi ce ne uneste si care trebuia sa vie, care nu se putea sa nu vie!”

bSursa: Facebook

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. Alex spune:

    La mulţi ani de Ziua Naţională! Pace şi bucurii! 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.