IN AJUNUL CRACIUNULUI MERGETI LA „PUSTNICUL BUCEGILOR”!

Poate cel mai indicat mod de a ne ocupa timpul in aceasta perioada si cu altceva nu numai cu festinuri, este acela de a realiza o excursie de cateva ore, la Schitul Sf. Ana, din apropierea Cotei 1400!

Staretul acestui locas monahal, este Ioanichie Somcutean, fost calugar al manastirii Sinaia, renumita fata bisericeasca a Vaii Superioare a Prahovei!

La sfarsitul fiecarei saptamani, la schitul amintit vin credinciosi din diferite zone ale tarii, sa asculte predicile „celui care vorbeste si cu ursii”, dupa cum mai este cunoscut parintele Ioanichie!

PARINTELE IOANICHIE CITIND, IN ALTAR!

De altfel, nu este mare lucru sa te abati din drumul spre Cota 1400, urmand un indicator spre dreapta, ca dupa 10 minute de mers pe jos sa ajungi la schit!

Inauntru, veti afla ca inca din 1995 au inceput eforturile de ridicare a lacasului insa abia anul trecut, in urma unor sponsorizari facute de oameni din zona, a fost finalizata constructia!

Desi impartit conform traditiei ortodoxe, in pronaos, naos si altar, lacasul de cult prezinta in pronaos o soba asadar incalzirea se face cu lemne, iar parintele poate fi deseori gasit, stand in naos si citind cu voce tare, diverse rugaciuni!

Ascuns sub faldurile rochiei de brazi a Bucegilor, Schitul Sf. Ana reprezinta o continuare a traditiei primilor pustnici din acesti munti. Din acest loc multi vizitatori au plecat mai linistiti spre casele lor, poate si mai multi au incercat sa schimbe ceva in modul lor de a fi!

Daca nu putem fi buni tot anul, macar de anumite sarbatori sa ne amintim ca sunt semeni de-ai nostri care au nevoie de noi…fie si pentru o zi!

ASPECT DIN TIMPUL SFINTIRII SCHITULUI, 6 AUGUST 2008!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.