Este foarte usor sa vorbim, in vorbe suntem toti experti…sau aproape toti 🙂
Mai bine cand oferi o informatie este sa dai si o dovada, iar o poza este uneori cel mai indicat.
Veti gasi aici nu vorbe despre programul de vizitare al unui obiectiv turistic, nu ora la care opreste un tren la Sinaia…eu postez intreg panoul, ca sa fie clar pentru toata lumea.
Asa ca, daca aveti de gand sa veniti intr-o excursie in Valea Prahovei va puteti ghida dupa cele ce vor fi afisate pe aici 😉
Mersul trenurilor afisat in Gara Poiana Tapului
La intrarea pe traseul de pe Jepii Mici, Busteni-cabana Caraiman-cabana Babele
Salutare! Imi place faptul ca mai exista si oameni care se preocupa de natura si au habar de legislatie, iar cand vad ceva, se implica, fie macar anuntand nelegiuirile observate, asa ca… felicitari!
O informatie utila ar fi sa comunici care ar fi cea mai buna harta a muntilor Bucegi, cea mai apropiata de realitate in privinta drumurilor, traseelor turistice si a obiectivelor intalnite. Eu am mai multe si inforematia este invechita, iar partea haioasa este ca apar harti noi cu greseli mai multe si mai mari decat hartile vechi… Multumesc!
ApreciazăApreciază
Salut! Ma bucur ca apreciezi ce scriu pe aici…sunt foarte multi carora nu le convine…
Nu sunt de acord cu aplicarea legii dupa anumite criterii. Ori este lege pentru toti ori nu este. Simplu.
Si ma enerveaza cand vad ca un turist este amendat pentru o floare rupta, care nu este o specie protejata, si altul distruge mii de metri patrati in parcul natural. Si lista poate continua. Poti face orice pe Bucegi daca te cunosti cu cine trebuie si ai ceva „material”.
Dupa cum vezi acum in noiembrie am scris rar pe blog, pentru ca lucrez ore bune la o harta a Bucegilor. In cateva zile termin si o sa pun aici unde poate fi vizualizata.
In ceea ce priveste hartile Bucegilor nu stiu cum poate scoate cineva pe piata anumite informatii fara ca macar sa fi verificat in teren.
Dar la noi se poate orice….
ApreciazăApreciază
Vin destul de des in zona pentru ca este superb si nu voi renunta curand!
ApreciazăApreciază
Foarte bine faci, ai ce vedea…
ApreciazăApreciază
Privilegiu pt.bustenari:dupa ce a cantat la Ateneul Roman,una din cele mai minunate orchestre ale lumii”Saint Martin in The Fields”va concerta miercuri,21.09,ora 18:30,la Palatul Cantacuzino-Zamora. ` Recomand din toata inima,Criscar
ApreciazăApreciază
Asta nu stiam, o sa mai spun si eu la altii.
ApreciazăApreciază
Daca participi la alergarea din Crai si nu ai informatii despre traseu si profilul acestuia[desi sunt convins ca nu ai lasat nimic la intamplare],cauta pc_marathon@yahoo.com,sau alpinet.ro. Se anunta vreme buna.Iti tin pumnii.S-auzim de bine!
ApreciazăApreciază
Multumesc, intre timp am aflat traseul, l-am invatat pe de rost. Merg acolo asadar sambata. Va multumesc pentru gandurile bune!
ApreciazăApreciază
Sunt si eu un impatimit al muntelui (mai mult pe partea Baiului ca este mai curat)insa am intilnit harti din bucegi care nu mai corespund vechilor denumiri ale locurilor respective.M-ar interesa daca ai cumva o harta a bucegilor cu vechile denumiri ale vailor si crestelor.Multumesc anticipat
ApreciazăApreciază
Sa stii ca in mare parte vechile denumiri s-au pastrat, am mai multe harti vechi, ce te-ar interesa mai exact?
ApreciazăApreciază
Zona de la Sinaia la Azuga pe partea bucegilor si aceeasi zona pe baiului. Multumesc.Daca e greu sa le postezi si esti prin zona am TEL.0721…… Marius Budara.
ApreciazăApreciază
Am postat anul acesta parca niste harti cu Bucegii. Iti trimit scan-urile sau imaginile cum le gasesc. Cel mai sigur duminica.
ApreciazăApreciază
E foarte bine,multumesc.
ApreciazăApreciază
Pestera cu doua intrari de pe muntele Lespezi este de fapt Pestera cu oalele. A fost cercetata prin 1870 de Cezar Bolliac. Inauntru era un altar si foarte multe oale si urne dacice. Gasesti referiri la ea in „Dacia preistorica” a lui Densusianu,
ApreciazăApreciază
Un moment, Marius…stii locatia ei precisa, sau ai vazut-o? Pentru ca, as vrea sa nu existe nicio confuzie…iar cu acele urme dacice oare ce s-a facut? Nu stiam de descoperirea aceasta…
ApreciazăApreciază
Salut,ff interesant blogul tau,
cu respect daniel
ApreciazăApreciază
Multumesc Daniel! Esti binevenit oricand! 🙂
ApreciazăApreciază
Buna! Am inceput sa-ti urmaresc blogul de cateva saptamani si pot spune ca este foarte util si interesant 🙂 Datorita blogului tau saptamana viitoare voi face o drumetie pe Bucegi.
Sper ca ma poti ajuta cu ceva: tot caut un numar de telefon de la cabana Caraiman, am gasit pe net cateva, dar niciunul nu este bun..
ApreciazăApreciază
Buna! Multumesc, sper sa gasesti informatiile de care ai nevoie. Nu te pot ajuta prea mult referitor la cabana Caraiman. Este o locatie scoasa din circuitul turistic, particulara, locuieste acolo o familie. Seful este un domn pe nume Narcis. Sunt destul de amabili. Nu am un nr. de telefon al lor dar daca un cunoscut il are il rog sa-l posteze. Stiu ca nu gasesti mancare, ci doar ceai si bere. Nu cred ca va refuza sa va cazati, dar totusi este un risc. De obicei, nu dau pe nimeni afara, dar nu se stie niciodata! Nu exista nr. lor pe net.
ApreciazăApreciază
Multumesc de raspuns, o sa tin cont de sfatul tau, dar din pacate alta varianta de cazare inafara de cabana Babele nu cred ca mai gasesc. Si la Babele am citit niste pareri… nu as risca. Suntem 6 persoane, vrem sa urcam la Piatra Arsa – Babele – Caraiman, sa ramanem acolo si a doua zi la Omu si inapoi in Busteni. Imi poti recomanda alta cabana pentru a ramane peste noapte? Mersi 🙂
ApreciazăApreciază
Intr-adevar oamenii de munte cam fug de cabana Babele, si nu numai. Tine de felul de a fi al celor care o administreaza. Merita incercat la Caraiman apoi singura alternativa ar ramane cazarea la Piatra Arsa. De la Caraiman sa nu pierzi rasaritul, daca se rezolva. Si pe unde urcati? Pe Jepi? Deci recomandarea este Piatra Arsa, nu am auzit reclamatii in ultimii doi ani. Cu placere 🙂
ApreciazăApreciază
Cred ca cei de la cabana Caraiman nu vor cu niciun chip sa ofere cazare, am facut rost de cateva numere de telefon si cand sunam mi se spunea ca sunt persoane particulare si ca nu au nicio treaba cu cabana, desi numerele erau de la persoane care cunosteau administratorii. In fine, am facut rezervare la Omu, la Piatra Arsa e ocupat pana pe 20 august, mi-au zis ca au multe loturi de sportivi si inca 34 pers pe lista de asteptare :))
O sa urcam pe Jepi, sper doar sa nu fie prea lung pana la Omu, plecam in jur de 8 am. Pe traseul pe Bucsoiu mi se pare mai obositor. Ar fi fost minunat rasaritul la Caraiman, poate cu alta ocazie 😀
ApreciazăApreciază
Nu ai pierdut nimic…daca este senin, rasaritul este si mai frumos de la Omu. Personalul este amabil si mancarea este buna la cabana. Da, Bucsoiu este obositor dar nici cu Jepii Mici nu imi este rusine 🙂 Pai, daca plecati la 8 dimineata aveti timp destul…sa aveti vreme buna! 🙂
ApreciazăApreciază
P.S. Felicitari pt maraton 😉
ApreciazăApreciază
Multumesc 🙂
ApreciazăApreciază
Buna, vreau sa stiu cat de frecventat de ursi este traseul Piatra Arsa – Pestera. Am fost saptamana trecuta doar cu fiica mea si mi-a fost cam frica…Am vazut si niste fecale care sigur nu esrau de vaca.
ApreciazăApreciază
Este destul de frecventat, padurea Cocora ca asa se numeste zona impadurita traversata de voi, este cunoscuta pentru fauna sa, in special mistreti si ursi. Este mai sigur traseul Babele-Pestera. Desi toata vara am vazut vaci prin aceasta padure nu am auzit de vreun atac al ursilor asupra acestor animale domestice.
ApreciazăApreciază