Montaniarzi

Proiectul „Montaniarzi” a aparut prin anii 2011-2012 cand pe Bucegi nu umblau atatia oameni. Eu le-am zis autoritatilor in 2009 ca imediat dupa asfaltarea lui DJ 713 lucrurile vor capata alte valente dar… eu eram un biet ecologist ratacit 🙂 pe cand ei…

Ideea proiectului, din pacate nefinalizat, a fost aceea de a mentiona in aceasta pagina 100 de persoane cu rol pozitiv sau negativ in Parcul Natural Bucegi. Nu inseamna ca am renuntat la idee, numai ca pana la acest moment sunt doar informatiile pe care le-am trecut prin 2011-2012:

In uniforma, fostul sef al Centrului de Pregatire si Perfectionare Jandarmi Montani Sinaia, col.dr. Dumitru Chirita

Parintele Benone Tanase, un reprezentant adevarat al Bisericii, omul care niciodata nu te va invata altceva decat sa fii un bun crestin. Nu s-a sfiit sa spuna public ca imi multumeste pentru ceea ce fac, venind de la dansul aceasta apreciere, pentru mine nu a insemnat decat o si mai mare incredere. Anul acesta, parintele fara sa stie, sau poate ca stia cumva, mi-a indeplinit o dorinta veche. A adus moastele mai multor sfinti la poalele Bucegilor si la intampinarea acestora m-a chemat si pe mine chiar daca erau si alti invitati care nu ar fi vrut sa ma vada pe acolo. Ce face acest om pentru enoriasi precum si sfaturile sale pretioase le puteti afla cautandu-l la Biserica Jandarmeriei din cartierul Cumpatu al orasului Sinaia.

Marilena Burloiu, responsabila cu Comunicarea…de la Centrul Montan al Jandarmeriei

Florin Popescu, presedintele Consiliului Judetean Dambovita, una dintre cele mai influente personaje politice la nivel national, omul care desi nu o spune nimeni public, este adevaratul sef al Bucegilor. Consiliul Judetean Dambovita condus de dansul este partener la administrarea Parcului Natural Bucegi. Sprijinit de factori interesati din domeniul turismului si al mediului a initiat o Strategie de dezvoltare a muntelui. Privind la ce se intampla in  zonele Parcului Natural, ca ghid national de turism, pot spune doar atat: NIMENI IN 2000 DE ANI NU A DISTRUS PARCUL NATURAL BUCEGI ASA CUM SI-AU PERMIS EI SA O FACA…cu stiinta sau fara stiinta.

…………………………………………………………………………………………………………………………

Nae Cojanu, seful Salvamontului din Sinaia, unul dintre cei mai experimentati oameni de munte din Bucegi si in mod cert cel mai bun sofer din tot Parcul Natural Bucegi. Pe unde l-am vazut sofand nu cred ca au curaj multi. Pacat ca in ultimii ani a lasat-o mai moale cu protectia Bucegilor.

Horia Iuncu, directorul Administratiei Parcului Natural Bucegi, o persoana care este si calugar la Manastirea Sinaia. Vazut de apropiati ca un om de treaba, dansul nu a luat nicio atitudine fata de actiunile ilegale de anvergura din Bucegi. Nu a avut curajul sa spuna niciunei autoritati locale ca aplica fara sa tina cont de legislatie, proiecte cu impact major asupra mediului. Posibil un om evlavios, daca era insa asa ar fi dovedit mai multa grija fata de creatia LUI. In opinia mea, desi dl. Iuncu poate este un om extraordinar pe alte planuri, dansul IN AFARA DE RUGACIUNI PENTRU PARCUL NATURAL BUCEGI NU ARE CE SA MAI FACA, cu scuzele de rigoare dar asta este adevarul.

……………………

Vlad Oprea, primarul Sinaiei, unul dintre initiatorii proiectelor cu impact asupra mediului. Neavand oameni in subordine cu experienta in domeniul mediului, importante suprafete din Bucegi au fost afectate de proiecte aplicate defectuos. Nici alte institutii de mediu nu au avut curaj sa se duca in biroul lui si sa-i spuna unde greseste. Majoritatea acestor oameni ai mediului il sunau imediat ce faceam eu o sesizare. Cred ca nu dura mai mult de o ora de la inregistrare si il sunau pentru a-i aduce la cunostinta ca i-am facut eu probleme. La Sinaia, Vlad Oprea este indestructibil, nimeni nu a avut si nimeni nu o sa poata sa-i faca ceva. Abil si diplomat, nu exista institutie a statului careia sa nu-i faca fata. Mai bine de un de an de zile am avut certuri cu el pe tema Bucegilor.

Pana la urma s-a intamplat un lucru neasteptat, am avut dovada ca oamenii pusi sa protejeze Parcul Natural Bucegi in marea lor majoritatea, nu erau altceva decat niste marionete fara coloana vertebrala, care se indoiau in directia vantului potrivit. Greseala primarului in raport cu Bucegii a fost ca nu a implicat pe mai multi in proiectele sale, adica sa ceara sfaturi/opinii de la cei din Ministerul Mediului. Spre surprinderea personala, Vlad Oprea a cerut fonduri pentru refacerea zonelor afectate de proiectele ce au fost aplicate, eu am acele acte. Niciun autor de proiecte de prin Bucegi nu a facut asta, doar a distrus, s-a vazut cu sacii in caruta, si asta a fost. Mai mult de atat, un constructor din Sinaia m-a chemat pe mine sa identificam anumite specii protejate pentru a le muta din zona unui viitor proiect. Vedeti asadar ca oricine cu putere financiara in Bucegi nu da doi bani pe oamenii mediului, pe majoritatea lor. Cand taci esti prost, cand vorbesti fara sa cunosti esti la fel, cand nu stii sa te impui este acelasi lucru. A urmat o uriasa lovitura de imagine data cu inaugurarea telescaunului din Sinaia, cand partiile sinaiene au aratat ca intr-o statiune europeana. Comparativ cu alti oameni ce mimeaza protectia mediului in Parcul Natural Bucegi, primarul Sinaiei este mult mai de incredere si de cuvant. Spre deosebire de acestia nu am auzit in vocabularul lui cuvantul care pe mine ma enerveaza la culme, acela ca NU SE POATE.

……..

Dan Sarbu, fondatorul formatiei Salvamont Sinaia si fost sef al acesteia, actualmente la pensie. Ramane o legenda a muntelui prin implicarea timp de decenii in activitatea de salvare montana.

Postul de Jandarmi Montani Sinaia-Ordine Publica, de unde se intervine in scopul sigurantei turistilor, multi turisti fiind recuperati de acestia. Fara a face o distinctie, intrucat toti sunt profesionisti, trebuie sa spun ca eu il consider pe Eugen Petroiu cel mai bun jandarm de ordine publica din tot Parcul Natural Bucegi. A indeplinit multe misiuni unde angajati ai statului din alte institutii au fost ezitanti, pe langa implicarea sa in protejarea muntelui si a turistilor. In imagine este surprinsa sanctionarea unor turisti ce ignorasera panouril de avertisment cu interzicerea accesului cu mijloace motorizate intr-o zona interzisa.

Samoila Gheorghe de la Cota 1400, patronul terasei „La Sami’, un abil comerciant, una dintre „vulpile batrane” ale Parcului Natural.  Este agentul economic care a sustinut cele mai multe actiuni de ecologizare din Bucegi.

Clubul pentru Protectia Naturii si Turism Brasov, organizatorul celui mai dificil maraton al tarii. Au conceput un traseu de 90 km pe potecile Bucegilor reusind sa faca pentru tineri ce nu a reusit niciun politician sau vreo autoritate a statului. Inimosi si de bun simt, membrii clubului sunt zambetele si voia buna din luna iulie a fiecarui an, in Parcul Natural Bucegi.

Parintele Gherasim,  Manastirea Caraiman din Busteni. Un personaj monahal deosebit de apreciat pentru harul sau. Considerat excentric si cu multe idei, parintele se prinde in lume, si participa la intelegerea ei chiar din interior, motiv pentru care eu il consideram cel mai reprezentativ de la acea manastire. S-a implicat si in politica, lipind afise pe propria masina, este un om care dincolo de latura monahala spune ce crede si care doreste sa participe la bunul mers al societatii. Din pacate de ceva timp a plecat de la acest locas…

Patriarhul Daniel, in costum alb primarul Busteniului, in dreapta sa viceprimarul dl. Nae Savel iar in stanga consilierul Rusoiu

Cu tricou verde, seful revolutionarilor din Sinaia, dl. Aurel Tantu si directorul unei scoli din Sinaia, dl. Adrian Calciu

Sorin Bugan, un impatimit al Bucegilor, directorul „Ziar de Sinaia”

Cel mai bun om al mediului din Parcul Natural Bucegi…inspectorul Clementin Negutescu de la Administratia Parcului…poza preluata de pe un blog ecologist

Cu tricou alb, un veteran al alergarilor…dl. Stan Turcu, la un concurs in Valea Ciubotea

Primarul din Bran dand startul la concursul Hit the Top

In prim plan, in uniforma, seful politiei Sinaia, comisarul sef Marin Tudorica

Cu initialele V.H. d-na Viorica Honciuc, membra in Consiliul Stiintific al Parcului Natural Bucegi, autoarea unui studiu masluit…imagine din 2009 de la dezbaterea pe tema reabilitarii lui DJ 713.

….

PANA AICI A FOST ACTUALIZAT ASTAZI 22.02.2012

….

Mai departe, azi 04.10.2012:

Ciprian Goran, instructor montan la Centrul Montan al Jandarmeriei din Sinaia. Sute de jandarmi din toata tara au avut ce sa invete de la el si de la ceilalti colegi…un model de om ce isi face datoria fata de tara

Mircea Badea, realizatorul emisiunii „In Gura Presei”…la o pestera din Bucegi

Dl. Burlacu de la statia de telecabina din Sinaia…in timpul serviciului. Pentru ca turistii sa nu simta niciun disconfort la intrarea telecabinei in statie, acest om de un remarcabil bun simt si profesionalism, se urca pe barele din imagine si trage de telecabina, impiedicand balansul si zdruncinarea turistilor. L-am vazut efectuand acest gest, acum cativa ani, il vad mereu. Acest om face cinste societatii Telefericul Prahova. Nu-l obliga nimeni sa faca acest gest si nici altcineva nu face ca dansul.

Dl. colonel Nastasia Gheorghe, fost secretar general in MDRT, personajul care vorbeste la microfon…un bustenar care nu a facut nimic pentru muntii Bucegi. In schimb, l-a ajutat pe fiul sau sa ridice o vila si o stana in muntii Baiului, adica peste drum de Bucegi. La data cand fiul sau ridica constructia, evident ca el este un adolescent si nu avea de unde sa aiba atatia bani decat de la Padre, dl. Nastasia era al doilea nume in ministerul de mai sus. Actele de mediu pentru constructii au venit abia acum o luna de zile :)) In subordinea MDRT este si Inspectoratul de Stat in Constructii 😉 Intelegeti ca la data cand se ridica constructia nimeni nu a vazut nimic neconform cu legislatia in vigoare. Acum detine din ce am inteles o functie importanta la Secretariatul Guvernului…controleaza prin tara 😉

Razvan Alexe, fost militar in Irak, bustenar, cel care mi-a insuflat ideea de alergare montana…o persoana extraordinara, nu ai cum sa fii suparat in preajma lui.

Poza apartine Asociatiei Padina Fest si a fost facuta cu ocazia ecologizarii gropii de gunoaie de la cabana Laptici, Parcul Natural Bucegi. Acea groapa a aparut datorita Directiei Silvice Targoviste, de peste 10 ani. In acest interval de timp nimeni nu a luat vreo masura. Am trecut eu pe acolo si am reusit sa intronez respectul fata de mediu, pierdut de autoritatile de resort. Da, si gropile de gunoi de la Laptici, au fost inchise tot datorita mie… la fel ca acelea de la Horoabele, Valea Larga, Muchea Lunga-Dihamul Militar 🙂 Ma laud, ca am cu ce… 😉 In imagine apar: cu tricou rosu un membru al Asociatiei Padina Fest si Bogdan-agentul Administratiei Parcului Natural Bucegi. Acesta din urma este adjunctul directorului APNB. Mie imi place de acest domn, mereu l-am vazut responsabil, saritor, a participat la propriu la strangerea gunoaielor…un baiat de bun simt! Astfel de oameni sunt multi in Bucegi, in diferite institutii…dar politicul le baga pumnul in gura si nu pot face prea multe lucruri bune!

Cristi Achim – cel mai bun specialist in turism al orasului Busteni. Un om de o rara modestie si de bun simt, educat, civilizat, a reusit sa dea consistenta proiectelor din localitate. Cand „si-a permis” sa aiba o alta opinie, hackeri platiti au navalit in biroul sau in toiul noptii, si i-au luat calculatorul la controlat, documentele si emailurile…evident acest lucru avea acceptul primarului. La scurt timp, primarul s-a dispensat „amiabil” de serviciile sale…lasand orasul fara singurul angajat al primariei capabil sa gandeasca normal in domeniul turismului. Primarul Emanoil Savin consecvent unui slogan, -pe care il folosesc numai aceia care dispun dupa bunul plac de oamenii din jur-, a declarat ca „nimeni nu este de neinlocuit”. Am sa te rog, d-le primar, sa privesti un cimitir. Vreau sa stiu cum ii inlocuiesti pe toti aceia, de pe acolo… In prezent, Cristi Achim este redactor la Ziar de Busteni.

Silviu Balan, castigatorul Marathonului 7500 din Bucegi, unul dintre cei mai buni alergatori montani ai tarii

Inconjurat de sportivi, Marius Sendre, seful CPNT Brasov, organizatorul celul mai dificil maraton montan al Romaniei, Marathonul de 92 km al Bucegilor

Lucian Clinciu, omul care a salvat mii de tineri de la incultura, manelizare. Promotorul in Romania al maratoanelor montane. Cum este Hagi pentru fotbalisti asa este dumnealui in acest domeniu. A atras in jurul sau numai tineri educati, le-a insuflat valori morale creand cadrul perfect pentru echilibrul tinerilor rataciti intr-o societate in perpetua tranzitie. Astazi, competitiile de alergare montana aduna doar oameni de o anume calitate…va inchipuiti ca intr-un loc cu sute de astfel de tineri poti pierde telefon, etc, si cineva ti-l returneaza? Ce a facut acest domn iti lasa impresia ca nu esti in Romania. Este unul din oamenii pentru care as alerga pana la Polul Nord :)) Cea mai renumita competitie organizata de el este Maratonul Pietrei Craiului, cel mai profesionist maraton montan din tara…recomand oricui sa vina in Zarnesti sa vada ce se intampla, cand are loc un astfel de eveniment.

In prim-plan Bubulu si prietena sa…Bubulu este un bustenar autentic, un iubitor al muntelui, un mare impatimit al sporturilor extreme. Este o alta legenda a Bucegilor despre care voi scrie mai pe larg.

Iulian Coserea-CPNT Brasov, un alergator montan indragostit de Bucegi

Razvan Bunea, corespodent Realitatea…nu prea sta el locului :)) Razvane, alta poza mai buna nu am gasit :)) Il vedeti prin multe locuri din Bucegi

In prim plan, avand camasa albastra este Adrian Burcea, corespondent al Antenei 3. Langa el este Vlad Dinu, fost ofiter de presa al Primariei din Busteni. D-na cu parul negru este Madalina Rosu, ofiterul de presa al Primariei din Sinaia. Primii doi, alaturi de Claudiu Vasilescu, salvamontist si probabil inca la ProTv constituie baza aparatului mediatic al primarului PDL din Busteni. Adrian Burcea, este un bun cunoscator al Bucegilor, clipurile de prezentare ale orasului sunt de el realizate.

Si inchei postarea de astazi cu dl. Jan Bocu…cel mai renumit salvamontist al orasului Busteni. Omul care si-a petrecut zeci de ani pe muntii Bucegi, salvand nenumarate persoane. Am avut onoarea si norocul sa-l intalnesc chiar astazi in Sinaia. Spre rusinea administratiei locale, acesta nu este inca cetatean de onoare al orasului…pentru ca, probabil, nu stie sa injure ca fotbalistul Ganea, sa se bata ca Bute, sa cante „Mandruta cu ochi de mura” ca sotii Rednic…si exemplele cu toti cetatenii de onoare ai orasului, fara nicio legatura cu Busteniul, pot continua la nesfarsit…

….

Poze adaugate azi 5.10.2012

Comandantii vanatorilor de munte, obisnuiti ai Bucegilor… cel din dreapta, col. Ovidiu Conduruta.

Craciuneanu, postul de jandarmi Ordine Publica Sinaia. Azi daca nu ma insel este ziua lui, La Multi Ani. Si azi l-am vazut la serviciu, cu ocazia Crosului Cardiologilor.

Marian Negotei, corespondentul Pro Tv…un bun cunoscator al muntelui

Consilierul personal al primarului din Busteni…mie imi aduce aminte de Coreea de Nord…dl. Rusoiu

Veterane de zeci de ani ale muntilor

Cu geaca in mai multe nuante, consilierul local din Busteni, dl. Chiritoiu, langa dumnealui presedintele PSD Busteni, Dan Anghel, in spatele lor politistul de proximitate Florea Marian…cel mai din spate, cu telefonul la ureche este seful politiei comunitare…ambii politisti sunt si fotbalisti, in echipa primarului 😉

Viceprimarul din Busteni, dl. Savel…citea o poezie, nu mai stiu exact 🙂 Cel care il priveste este seful Politiei din Busteni, dl. Cristi Iordache, comisar-sef.

Miri la Cascada Urlatoarea

Intr-o zi pe Bucegi, am ajuns la Vf. Gavanu…aici sunt desenate tot felul de forme geometrice sau nu, stele, cruci, inimi, sunt scrise o caruta de nume. Azi cautand imagini pentru a le posta, mi-a cazut in cale. Nestiind cum sa o aduc in prim plan pe…., un cititor fidel al blogului, si necunoscand aceasta persoana ce a umblat ani de zile prin Bucegi…m-am gandit sa o ilustrez cu o anume poza…dar nu prea este potrivita asa ca merge mai bine aceasta :))

De asemenea, pe Radu, un alt prieten bun nu am cum sa-l ilustrez decat cu UN BOLOVAN :))

Cine este? Cand eram mici, acest personaj era un model de om de munte. Un barbat voinic ce cunostea toate tainele padurii. De multe ori mergeam cu el si cate 15 copii. Apoi s-a luat de un viciu si asa s-a ”consumat”. Astazi, poate fi intalnit pe strazile din Poiana Tapului. Mereu mi-am propus sa-l pozez pentru ca ne-am obisnuit sa-l vedem zilnic si intr-o zi nu va mai aparea. Numele lui este Florin Tomita…dar toata lumea ii spune Bibicu. Pentru ce a fost el in trecut trebuia sa-l aduc aici. Acum vreo doua luni a fost internat la spital, dar el fuge mereu, oriunde l-ar interna. Si a plecat la ora 1 noaptea din Sinaia si a ajuns acasa, operat, pe la 3-4 dimineata. L-am intrebat de ce a fugit…mi-a zis ca sa nu moara la spital…ieri parea in regula.

Un alt ghid al muntelui, Dan Talanguta din Sinaia, un impatimit al traseului Omu-Clincea-Bran…este viata lui :))

Dl. Crisan, cel mai bun cunoscator al muntilor Bucegi, un ghid ce a colindat de nenumarate ori muntii Bucegi

Cosmin Bucsa, instructor la Centrul Montan al Jandarmeriei din Sinaia

Ionut Anghelache, ofiter, vanatori de munte Predeal

Mireasa in Saua Strunga

ISU Dambovita la stingerea incendiului din zona Piciorul Babelor…profesionisti

Sorin Aldescu de la Cota 2000…locul unde se mananca cel mai bine din Bucegi, adica natural…

…..

08.01.2013 Alte Imagini:

1Cornel Spiridon, CPNT Brasov, initiatorii Marathonului 7500

2Actiune-simulare a echipei Salvamont Dambovita

2bSalvamont Dambovita, pozele apartin echipei, le-am luat de pe Facebook

3Sunt denumiti „Piratii Bucegilor”…soferii de taximetrie montana de la telecabina din Busteni, o mica parte din ei

4Din nou jandarmul montan Eugen Petroiu, postul Jandarmeriei „Platoul Bucegi”

5Acelasi jandarm Petroiu, cel mai bun jandarm din Bucegi

6In imagini, membrii din echipa Salvamont Busteni…Cu pantaloni rosii este Stefan Petrut si celalalt Sergiu Nagy.

9Instructorii Centrului Montan al Jandarmeriei

10Instructorii montani Silviciu  Stanciu si Andreea Moja

12Robert Rosculet, localnic, angajat la telecabina din Sinaia, bun cunoscator al Bucegilor. Il veti regasi si la comentarii

13Cunoscuta sub pseudonimul „Zana Muntilor”…o persoana ce si-a petrecut viata in Bucegi, lucrarea de licenta nu avea cum sa nu fie despre Bucegi.

14Bebe Briota, localnic, lucrator la Hidro Valea Prahovei, unul dintre cei mai mari ciupercari din Busteni

19Acelasi „buretar” cu alti localnici…probabil la nivel de oras, maximum 70-100 de persoane mai continua aceasta traditie-ocupatie. Aici in imagine erau in cautare de bureti nergri. Pozele le apartin evident.

15Profesorul de biologie Aurel Manea, renumit cercetator al Bucegilor, membru in diferite institutii culturale si de mediu, CEL CARE A PUS NUMELE MANASTIRII CARAIMAN intr-un articol publicat in Romania Libera, prin anul 2002. Este de altfel si un fondator al manastirii. Azi nici parintele Gherontie nu isi mai aminteste de dumnealui 😉

20Cristian Burlacu, fostul deputat de Valea Prahovei

18Jandarmi montani din Sinaia

16Alin Constantin, Postul de Jandarmi Montani Pestera

17Jandarmul Alin Constantin pe unul din traseele turistice din Bucegi. Pozele ii apartin.

Unele poze sunt preluate fara acordul celor de mai sus. Nu am considerat necesar sa-i intreb cata vreme le-au facut publice pe Facebook si cat timp ei aici apar ca oameni ce merg sau au activitati pe Bucegi. In cazul Salvamont Dambovita am intrebat. Mi-au raspuns dupa vreo 2 luni si ca vor sa vada ei articolul mai intai. Numai ca eu nu procedez asa. Nu scrie nimeni articolul ci eu. La comanda scriu altii… Daca ar fi vreun articol care sa necesite opinia lor, i-as intreba, logic. Dar cum nu este vorba de vreun articol sau de vreo consideratie…le-am publicat. :))

Mai revin…ca sunt atat de multi 🙂

36 de comentarii

  1. Razvan Alexe spune:

    foarte bine! :))

    Apreciază

    1. Graul si Neghina 😉

      Apreciază

  2. Austin Powers spune:

    Daca ai pune intr-o balanta tot ce stii ca a facut Vlad Oprea, bun si rau, din orice domeniu, ca primar si ca om, cum s-ar inclina balanta in viziunea ta?

    Apreciază

    1. Nu imi propun sa-l judec pe Vlad Oprea, a facut o gramada de chestii pentru care il vor judeca sinaienii, apoi altcineva. Punctul meu de vedere de la „Montaniarzi” este doar referitor la ce a facut primarul in Bucegi. Nu ma intereseaza creditele orasului, afacerile si casele si mai stiu eu ce are si ce face el, am specificat asta chiar in primele randuri ale rubricii. Pur si simplu am avut dovada clara, nu ma intreba acum, poate cand ne vom vedea o sa iti spun, ca eu faceam o gramada de chestii in Bucegi pentru protectia muntelui, si astia, ticalosii care reprezinta mediul, se duceau la el si-i spuneau. Mai mult de atat, orice sesizare a mea era forwardata catre el. Or nu se face asa ceva, decat daca esti un nenorocit corupt si care nu-ti pasa de nimic. Si ei erau astfel de nenorociti, mi s-a dat dovada, o data, de doua ori, apoi am constatat ca nu ai cu cine sa faci treaba…
      Motiv pentru care daca Vlad Oprea face maine un proiect in Bucegi nu o sa-i fac probleme lui ci acelora care reprezinta mediul. O avea primarul pacatele lui ca orice om dar este mic copil comparativ cu cei din zona damboviteana a Bucegilor. A facut si lucruri bune si rele, toti le stim, important este insa ce cred cetatenii orasului in 2012.
      Asculta-ma pe mine, lucrurile nu sunt deloc clare la Sinaia, cu cele doua tabere ce se lupta pentru primarie, povestea asta, banul i desparte si totul el i impaca.

      Apreciază

  3. criscar spune:

    Cred ca e important ca lumea sa- i cunoasca pe cei cu atributii in zona, cu bune si si cu rele,iar pt. „montaniarzi”sa stie ca faptele lor nu raman nestiute! Criscar

    Apreciază

    1. O sa fie o rubrica impozanta, o sa-i cunoasca toata lumea!

      Apreciază

  4. Mariana spune:

    Am uitat ceva! Mulţumesc,în mod special,pentru fotografia cu părintele Gherasim! Mi-a fost duhovnic atâţia ani,dar niciodată nu am îndrăznit să-l rog să-mi dea voie să-i fac o fotografie.Acum îmi pare rău…Îmi vin mereu în minte diverse spuse ale dumnealui : „Mai puneţi, din când în când,genunchii jos la rugăciune !”,”Mai daţi un telefon de mulţumire lui Dumnezeu !”,şi multe altele…Să fie sănătos,oriunde ar fi ! Mai aveţi cumva şi alte imagini cu părintele ? Am văzut că aţi postat aceeaşi imagine şi in 16 noiembrie 2011,dacă nu mă înşel asupra datei.Mulţumesc!

    Apreciază

    1. Cu placere 🙂 Cred ca mai am, dar nu stiu pe unde, le-am facut inainte de 2011, o sa caut! A plecat de la manastire pentru ca nu a mai rezonat cu ce se intampla acolo…

      Apreciază

  5. Alexandru spune:

    Cica la el. Patriarhul in COSTUM alb..?
    Sau vesminte:))))))))

    Apreciază

    1. Copile, tu esti putin dezorientat. Vezi ca pana la costumul alb vine o virgula, dupa care urmeaza „in costum alb primarul Busteniului”. Continui sa te faci de ras…mai ales dupa faza prin care ai vrut sa postezi nr. de telefon, ca oferi tu cazare la manastirea Pestera :)) Si tu nu aveai habar sa raspunzi la intrebarea „Cate cruci se vad din fata pesterii, prin imprejurimi?” Ai uitat, dupa cum se vede :)))

      Apreciază

  6. Subtitrat spune:

    Si eu vreau sa vizitez Bucegi sa ma asteptati . Nu am mai fost acolo .

    Apreciază

    1. Poate faci si un film :)) Glumeam, vino, pleci cu impresii frumoase!

      Apreciază

  7. ionut spune:

    scuze !cosmin bucsa apartine postului de jandarmi bran…

    Apreciază

    1. Multumesc pentru precizare! Oriunde ar fi este un bun jandarm 🙂 Sa fie sanatos! Este insa bine de retinut ca lucreaza la Bran!

      Apreciază

  8. stanciu silviu spune:

    :))

    Apreciază

  9. Cornel spune:

    Se pare ca partia de schi promisa de catre baronul de Dambovita Florin Popescu se va construi pana la urma:http://www.jurnaldedambovita.ro/jdb_articol–proiect-israelian-de-100-milioane-euro,12617.html

    Apreciază

  10. bravo ciorbica dar sant multi oameni din sinaia si busteni care cred ca trebuiesc sa fie aici multi care in curind nu vor mai fii printre noi

    Apreciază

    1. Multumesc 🙂 Mai spune-mi nume, sa nu omitem pe cineva…in curand mai postez si pe altii. Dar iti dai seama ca pot uita pe cineva neintentionat!

      Apreciază

  11. hai ca aseara am avut ceva treaba si nu am mai putut sta de vb trebuie sa stam de vb odata vino la cabina la sinaia sa vb

    Apreciază

    1. Stai linistit! Ne vedem noi pe acolo 🙂

      Apreciază

  12. sant multe de spus despre adevaratii oameni de munte amintesc doar cativa.nea mitica chivu,un mare alpinist si antrenor la a.s.a.,nea nae jitaru unul dintre cei care au trudit sa care apa si ciment si nisip cu rucsacul sa monteze steagul de pe claia mare,nea nae blegu cel care alaturi de jan bocu,gica treba,nelu si titi bratu,nea nelu puscas,formau o super echipa a salvamontului din busteni.la sinaia iar sant multi cum ar fii cornel tabaras maestru emerit al sportului,nea didi focseneanu,otto si gigel vulpe,nea mihai sarbu care s-a implicat mult mai mult decat dan de echipa salvamont si a format multi copii din sinaia la echipa de cercetasi si multi multi altii. hai ca mai vb pa,pa

    Apreciază

    1. Multumesc! Am sa-i caut pe rand 🙂 Si la voi sunt destui dar unii nu vor sa apara in poze 🙂

      Apreciază

      1. miki spune:

        nu ar fi o idee rea sa ii readuci pe acei care au facut cate ceva pentru zona asta in lumina reflectorului 🙂

        Apreciază

        1. Vezi ca si tu esti pe lista 🙂 Neaparat, trebuie sa existe si ei in acest loc. Sper sa-i si conving sa spuna cate ceva.

          Apreciază

    2. Tinel spune:

      Apropo de Mihai Sarbu…I se spunea cumva si ,,Mike ” intre prieteni ? Poate nu stii dar fratii Sarbu sunt personajele principale in cartea ,,Ridica-te si mergi” a regretatului pilot-scriitor Doru Davidovici …Taaare as vrea sa stau de vorba cu dansii ,sa-mi povesteasca despre cum era DD ca om (se pare ca au fost prieteni buni ), despre actiunea din carte …din carti ca sa fiu mai exact pt. ca ei mai sunt pomeniti si in alte carti .Cum nu prea am sanse sa-i intalnesc poate le iei tu un interviu in acest sens…:)

      Apreciază

      1. Sincer, d-le Tinel, eu am putini prieteni salvamontisti, fie mai vechi, fie mai noi. Ii respect pe fratii Sarbu, nu stiu sa-i disting, pentru ca seamana bine intre ei. Intr-o zi, l-am prins pe unul dintre ei si am facut o poza. Am stat de vorba, cu siguranta au ce povesti… dar trebuie gasita persoana potrivita. Din pacate, eu nu sunt. Pentru mine, activitatea salvamont este insignifianta, nici nu iau in considerare ca in Bucegi sunt echipe salvamont, atat mi se pare de lipsit de valoare termenul salvamont. Mie, ca localnic, ca om ce merge pe munte de mic copil, ei, in marea lor majoritate, nu-mi spun nimic, nici ca oameni si nici ca salvatori. Pe strada, pe munte, ii mai salut pe cate unii, ca asa este politicos. Daca vreodata, ca numai Dumnezeu stie ce va fi, va tine de mine ceva de activitatea salvamont, prima secunda ar fi alocata lor, sa desfiintez acest serviciu. In Bucegi, trebuie constituite alte echipe de salvare, nu ce avem acum.

        Apreciază

  13. ciorbica ai doua poze pe facebook cu vulturi.unde le-ai facut ca nu am mai vazut asa ceva de prin anii80 cand erau in valea ciobanului spre cruce. am vazut cum luau mieii dintre oi.erau doi ciobani gheorghe mocanu si nea mosor,prieteni cu bunicul meu mergeam mereu dupa branza si oi si stateam si ne minunam de pasarile alea ce puternice puteu sa fie cred ca aveau peste 2 metrii deschiderea la aripi.erau multe dar au disparut

    Apreciază

    1. Undeva spre partea sudica a Bucegilor. Ce amintiri frumoase ai, nu stiu daca noi vom mai vedea astfel de imagini. Cu vulturi luand miei…au fost vremuri bune pentru fauna din Bucegi.

      Apreciază

  14. feliciafarcas spune:

    Cred ca trebuie sa il mentionati si pe Claudiu Vasilescu, actualmente presedinte la Salvamont Busteni.

    Apreciază

    1. Atunci sa-l mentionez! 🙂 Prietenii ii spun Gumitza. Mai este cunoscut si dupa jeepul cu GUM la sfarsit. Este unul dintre cei mai vechi in echipa salvamont a orasului. Cu toate acestea, consider ca printre prioritatile unui primar al Busteniului ar trebui sa fie: desfiintarea serviciului de salvare montana al orasului, apoi angajati profesionisti, si a politiei comunitare, organ de represiune locala, care nu-si justifica in vreun fel existenta…mai sunt multe altele, dar sa revin la dl. Claudiu Vasilescu…printre altele iubitor de animale, salvase o acvila pitica, crestea o vulpe pe la Baza Salvamont. Acum 3-4 ani, m-am intalnit pe peronul statiei de telecabina din Busteni si mi-a spus: „Tu nu vezi cate rele faci?” 🙂 Eu am zambit, dar nu am uitat. De fapt eu tin minte multe lucruri, ani de zile. Nu ne salutam decat atunci cand este neaparat necesar. In rest, trecem unul pe langa celalalt, fiecare cu propria parere. Ne ignoram total si este perfect, pentru ca nu intentionez sa lucrez/colaborez vreodata cu dumnealui! Am o poza recent facuta, o sa o caut si o voi posta!

      Apreciază

      1. feliciafarcas spune:

        Am inteles… oricum mi se pare cel mai serios din toti de pe acolo.
        A pus umarul la salvarea unor prieteni si asta a fost deajuns sa pretuiesc ce face.

        Apreciază

  15. giogi spune:

    lipsesc cei de la meteo,chiar nu merita doua randuri Gheorghe Porancea

    Apreciază

    1. Lipsesc multi altii, din pacate, nu am reusit nici pana azi sa actualizez lista.

      Apreciază

      1. mugur spune:

        Si marele Dumitru Chivu, Nea Mitica cel mai mare alpinist pe care l-a avut vreodata Busteniul.

        Apreciază

  16. verona petrescu spune:

    buna,
    -poate va intereseaza’ Drumuri de munte’-calauza turistica de Ionescu-Dunareanu din 1946 cu hartile aferente.
    tel.0726469284.

    Apreciază

  17. Georgiana Ciobanu spune:

    Imi aduc aminte de Nea Gica Treaba. Eram mica cand l-am intalnit. Veneam cu parintii la Busteni in fiecare an. Mergeam mereu pe potecile Bucegilor. Am cunoscut si pe cei doi fii ai dansului: Misu si Ginu. Toti trei au fost in echipa Salvamont Busteni. Nu mai stiu nimic de Misu si Ginu. De asemenea am avut ocazia de a-l cunoaste si pe Jean Bocu.
    Niste oameni extraordinari, pe care atunci cand ii intalnesti iti raman in suflet pentru totdeauna. Asa cum si muntele, odata ce ai pasit pe cararile lui, nu te mai poti desparti de el niciodata…

    Apreciază

Comentariile sunt închise