Despre mine

„Despre mine” nu mai este un proiect! E despre mine 🙂

Initial, am inceput cu un mic blog, acesta. Ca sa fac eu galagie fara sa mai imi spuna cineva ca nu e bine, ca ia-o mai usor, ca nu stiu ce si nu stiu cum!

Am acest blog/site de 10 ani!

Universal… posibil! Atent la ce ne inconjoara. Pasionat de istorie, mediu, munte si turism, aspecte culturale. Jurnalist… sute de articole, ghid national de turism… peste 5000 de turisti dusi pe colo si pe dincolo. Intr-o continua miscare. Dificil. Co-autor la niste carti dar si autor. In 2018, preocupat de Centenarul Marii Uniri in Valea Superioara a Prahovei. „Intreb autoritatile tot ce imi trece prin minte”. Cred ca am lejer peste 300 de petitii, sesizari. Si vreo 5 miliarde lei vechi, amenzi date pe linie de mediu din cauza acestora. Cred ca imi pasa de multe ori. Adesea inconstient incat ma surprind si pe mine. A comenta pe aici este o invitatie si nu un drept. In sensul ca nu poti posta orice vrei, ascunzandu-te dupa identitati anonime. Ca or fi legile noastre, dar fiecare isi are si propria lege. Stoluri de pasarele. Idei crete. Nu am dreptate intotdeauna, ci incerc sa am mai mereu. Se intampla ca boii sa plece singuri pe miriste. Dureaza pana ii adun. Neaparat enorias credincios, Dumnezeu pe primul plan. „Eu daca trebuie sa fiu la 1 noaptea la Vf. Omu, la 1 noaptea sunt la Vf. Omu…s.a.m.d”. Nu inseamna ca sunt punctual ci determinat.

Directia a fost cam asa: licean-militar-jurnalist-ghid de turism-diverse joburi-maratonist-ecologist-scriitor. Nici eu nu mai stiu exact cate am facut si in cate m-am bagat! Biciclist, consultant, cercetator. Pentru o vreme sunt profesor de Istorie. Dumnezeu, ca nu avea cine altcineva, m-a trimis sa predau Istoria la liceul de la vechea frontiera. Momentan sunt pe acolo. Nu stau sa ma intreb ce sau de ce, trebuia sa fiu acolo. Cochetez cu un doctorat in toamna acestui an, 2020. Uitasem ca… am mai descoperit situri istorice, grataragiu de ocazie, ce mai visez noaptea mai fac ziua 🙂 , sunt si intr-un cenaclu… Nu ca nu stau intr-un loc ci pentru ca imi place sa fac diverse, sa cunosc cat mai multe.

Unii cred ca sunt superficial sau iresponsabil dar e vrajeala si invidie. Intre timp, pana la 40 de ani am si crescut 2 copii :)) Unii ma invita la tot felul de evenimente in semn de apreciere, eu nu prea merg ca nu vreau! Altii doresc sa-mi acorde cate un premiu, mie nu-mi trebuie… Nu imi suna mie bine, mi se pare intr-un fel 🙂 Multi cred ca imi doresc anumite lucruri numai ca nu sunt acelea la care ei se gandesc. Ma ia capul daca sunt la sedinte sau evenimente unde ne strangem fericiti mainile si luam premii. Nu sunt in largul meu… La cata prostie si impostorat de orice fel am vazut pana acum, ma regasesc cel mai bine in banca mea sau cu niste prieteni. Asteptari nu am de la nimeni, mi le creez singur.

01.02.2020

#Adrian Ciorba

189 de comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. boreal2007 spune:

    „IN VALEA PRAHOVEI CORUPTIA ESTE LA EA ACASA” – pai, casa coruptiei este Romania. Asadar, te-ai asezat la masa nepoftit, nu esti de-al lor si este firesc sa fii luat in „catare”.

    Apreciază

    1. Ce spui tu este partial adevarat, in sensul ca oricine nu este de-al lor, este un neavenit!
      Numai ca eu nu m-am asezat la masa cu ei si nici nu am vreun gand pe viitor! Sa stea fiecare la „masa” lui!
      Din cele postate pe acest blog nu razbate nicidecum ideea ca am vreo tangenta cu acestia! Eu ador ideea cu „catarea”, imi place sa deranjez …lucrurile!

      Apreciază

  2. boreal2007 spune:

    Cand am spus ca te-ai asezat la masa nepoftit m-am referit la faptul ca ai avut ceva tupeu sa te nasti in Romania si sa vii cu pretentii d’astea de moralitate. Nu vezi ca ne trateaza de parca am fi pe mosia lor, ca marimile noastre nu dau doi bani gauriti pe astfel de atitudini si ca 80% din populatie este apatica si lipsita de entuziasm.

    Apreciază

    1. Aici este problema…ca romanul numai cand este cu cutitul la os ia atitudine! In rest, daca zici vorbe ca „binele comun”, sau folosesti termeni care ar sugera ca noi toti la un loc avem un cuvant de zis, esti vazut ca idealist, rupt de realitate!
      O masa de oameni cu multe nevoi este mai usor de manipulat…si multi intra benevol sau inconstient in acest joc! Si sa stii ca multi dintre aceste „marimi” chiar ne considera pe mosia lor!
      Cea mai tare chestie am auzit-o acum cateva zile. Intr-o institutie publica, la functionari le este frica sa ia spaga! In niciun caz de lege!
      Le este teama sa nu ajunga cumva la urechile sefului…sef care considera ca tot ce se da i se cuvine lui! :))

      Apreciază

  3. Ecoterra2001 spune:

    Buna seara de Craciun !
    Toti cei care au postat mai sus au dreptate, sau, poate, n-au dreptate. Dar, cine imparte pe lumea asta dreptatea ? Ma gandesc, asa…intr-o „dunga”, sa nu ne mai gandim la asta ACUM. Oricum, ca vrem, sau nu vrem, anul 2010 tot va veni. Pana atunci, sunt convins insa, ca meritam fiecare, macar cate o farama de Craciun si Anul Nou.
    LA MULTI ANI DRAGILOR !!!…SI-APOI…OM VEDEA !!! 🙂
    HO HO HO !!!
    http://www.daniorga.gapo.ro

    Apreciază

  4. Dorin Şipoş spune:

    Sunt nascut pe Valea Cerbului, cele mai frumoase vacanţe le-am petrecut la bunicii din Buşteni şi ard pentru munte, pentru o natură curată… Am participat la multe actiuni ale ecologiştilor din ţară, chiar şi la Buşteni / Sinaia, cu „Eco Alpex 007” şi cu formaţia vocal-instrumentală „Colibri” din Brăila, unde sunt profesor de instrument la Liceul de Artă şi inspector şcolar de Artă. Sunt cantautor, fost membru al Cenaclului „Flacara” şi autor de discuri şi C.V.-uri alături de Nicu Alifantis. Aici, la Brăila, militez pentru conservarea Parcului Naţional „Insula mică a Brăilei” (mica Deltă a Dunării). Doresc să mă implic în educarea ecologică a concetăţenilor noştri. Dorin Şipoş

    Apreciat de 1 persoană

    1. D-le Dorin, va felicit pentru voluminoasa activitate pe care ati depus-o si o depuneti in continuare! Pentru mine este o bucurie cand aud, vad, si discut cu persoane ce mai sunt interesate de protectia Parcurilor Nationale si Naturale! Cu siguranta, ati observat o situatie care nu mai la noi se poate intampla. Multi dintre oamenii abilitati sa protejeze mediul, doar mimeaza acest lucru, si daca fac ceva o fac doar pentru a-si umple buzunarele! Cum spuneam la inceputul descrierii personale, cuvinte ca protectia mediului, sau dezvoltare durabila sunt doar sinonime ale coruptiei si deturnarii de fonduri. Poate la dv lucrurile se prezinta mai bine, insa in Bucegi totul este al cui da mai multi bani! Probabil anul acesta multi isi vor incheia cariera in domeniul mediului, pentru ca sincer sunt paraleli cu aceste activitati. Tinem legatura pe mail!

      Apreciază

      1. LarisaB.G. spune:

        Stimate Mr.Adrian Ciorba,as vrea sa confirm personal despre pietrele vulcanice din Bucegi. Vizit and Romania,la o plimbare in zona Busteni Zamora am literally alunecat pe o piatra pe care am pastrat-o find foarte frumoasa. Am crezut ca este sticla lucra ta de un artist sticlar. Am fost la un specialist si mi-a spus ca piatra are urma de activitate vulcanica. Aceasta in legatura cu ideea de activitate vulcanica in Bucegi asa cum ai relatat in blog in urma cu ceva ani. Interesant subiect si daca dor iti va pot trimite some pics. Apreciez all your efforts in all that you do. Keep the good work Larisa B.G.

        Apreciază

        1. Multumesc foarte mult. Si mie un specialist mi-a zis acelasi lucru. Multumesc si pentru aprecieri si sa ne auzim cu bine 🙂

          Apreciază

  5. Dorin Şipoş spune:

    Mi-ati răscolit amintirile privind fotografia refugiului alpin de pe Valea Spumoasă, unde am petrecut nopţi extraordinare şi unde am compus piesele „Vitralii” si „Flori de gheată” … Va mulţumesc din suflet pentru faptul că, deşi nu ne cunoastem personal, m-aţi inclus în nucleul celor care doresc să se implice în lupta împotriva ignoranţilor cu responsabilităţi în mecanismul deciziilor privind conservarea mediului. Sunt indivizi corupţi, lipsiţi de rafinament, cultură, educaţie, care nu au cultul pentru natura şi care nu cunosc inventarul problemelor concrete de protectie a Bucegilor… M-a înfiorat constatarea personală că în unele zone au secat toate izvoarele naturale pe care le ştiam din copilarie, apa fiind captată pentru alte scopuri… M-a deprimat faptul că au apărut atâtea case de vacanţă în locuri în care cândva pădurea era suverană…
    Au fost vandalizate trasee turistice şi despădurite atâtea zone minunate. Exista cândva în Sinaia Clubul de Ecologie şi Turism „Floarea Reginei”, iar în Buşteni, o filială a Centrului Român de Mediu, unde am întâlnit oameni de calitate care organizau tabere de educatie ecologică, simpozioane, concursuri şi medalioane artistice, acţiuni de ecologizare şi marcare a traseelor montane. Mai există acele O.N.G.-uri? Dar, v-am plictisit destul cu nostalgia amintirilor… aşa că va doresc o săptămână excelentă, cu sănătate şi linişte sufletească . Doamne ajuta !
    Dorin Şipoş

    Apreciază

    1. Refugiul din Valea Spumoasa a fost complet refacut de catre Salvamontul din Busteni, cu sprijinul actualului primar. Inauntru se poate dormi, daca aprinzi un foc in soba nu mai pleci mirosind a fum, sunt lenjerii de pat, totul arata ca s-a depus o munca asidua! De ceva timp refugiul nu a mai fost vandalizat si asta este un lucru bun! Intr-adevar Valea Spumoasa este un loc unde mai gasesti liniste si multe altele! Unele izvoare, ceva mai jos, au fost captate si ajung la o fabrica de sucuri din Piatra Arsa. In ultimii ani a fost o lupta pentru ocuparea fiecarei suprafete de teren din Valea Prahovei, s-au efectuat defrisari in trecut si sunt prognozate altele pe viitor. Intr-unul dintre articolele realizate faceam referire la Festivalul Olimpic pentru Tineretul European ce se va desfasura in 2013. Am ilustrat articolul cu pozele unor indicatoare turistice! Nu se pot inlocui cateva indicatoare din tabla dar toti vorbesc de acel festival. E limpede pentru oricine ca mai presus de toate exista interesul de a acapara (a se citi deturna si insusi) o parte din fondurile sosite pentru buna organizare a acelui eveniment. Acest eveniment este si ocazia de a scoate suprafete importante din Parcul Natural Bucegi in vederea realizarii de partii, etc.
      Despre clubul sinaian nu stiu daca mai exista pentru ca nu am mai auzit de ei de mult timp iar cladirea Centrului Roman de Mediu de multi ani a fost demolata. Alte ONG-uri nu am auzit sa fie prin aceasta zona. In primul rand pentru ca sunt rapid redusi la tacere iar in al doilea rand iti trebuie o doza de inconstienta sa te pui de-a curmezisul unor interese.
      Urmariti articolele cu SC Telefericul Prahova SA si Stana Turistica, veti intelege multe.
      Cat priveste mass-media locala, care poate sa ia atitudine atunci cand se aduc anumite atingeri mediului prin diverse actiuni, va pot spune doar ca nu sunt reprezentative pentru cetateni. Se manipuleaza oamenii prezentand distorsionat evenimentele si nu lucreaza in folosul comunitatii ci al catorva persoane. Acesta este si motivul pentru care credibilitatea lor se erodeaza continuu. Va dau si doua exemple: niciun articol de mediu de pe acest blog nu a fost preluat, investigat mai departe pentru ca le este teama, iar o televiziune ce a fost chemata sa filmeze o greva a muncitorilor dintr-o fabrica nu a vrut sa vina…pentru ca nu misca nimic in Valea Prahovei fara comanda politica!
      Toate cele bune!

      Apreciază

  6. nelu j. spune:

    Domnule Ciorba toata stima pt iubitori de munte ca dv. Am vazut ca periodic ai organizat actiuni de protejare a muntelui, cum a fost cea in colaborare cu jandarmeria, la rododendron. De asemenea, stiu ca dl. Samoila a sustinut masa a 40 de ecologisti si ca dumneata ai pus la dispozitie 4 oameni care au ecologizat traseele Sinaia- Cota 1400 si Busteni-Cascada Urlatoare si personal Sinaia – Stana Regala!
    Asa trebuie sa fim cu toti!

    Apreciază

  7. Mai intai trebuie sa stiti ca de fiecare data eu sau un membru al clubului nostru coboara de pe munte, fiecare are un bagaj suplimentar. Se strang pe cat posibil gunoaiele intalnite, si spun asta pentru a se vedea ca sunt multi care fac ecologizari si nu stie nimeni de ei. Alti ecologisti de ocazie au nevoie de televiziuni ca sa-i vada lumea cand fac pe iubitorii mediului.
    Samoila, cel care i se darama terasa a sprijinit astfel de actiuni insa nu contest ca a construit ilegal. Ca el sunt majoritatea celor de pe muntele Furnica, si aici avem o problema. A aplicarii pe alte criterii a legii. Am lucrat voluntar la el un timp pentru ca omul a sprijinit un amplu proiect ale carui rezultate se vor vedea in viitorul apropiat. Si in plus de asta scopul meu la terasa dansului a fost filmarea angajatilor statului care petreceau pe acolo! Te-ai prins, nu?
    Actiuni de protejare a mediului se vor mai organiza in baza functiei ce o detin in aceasta arie protejata.
    In timp ce altii doar zic ca fac, noi mai si facem treaba. Nu am vazut vreun viteaz al legii luand atitudine fata de cele sesizate personal. Ma refer la faptul ca in afara de noi altcineva nu vede aspectele ilegale din Bucegi! Apropo, in curand se va face un miliard de lei vechi adus de sesizarile mele intemeiate la bugetul statului!

    Apreciază

  8. bubu spune:

    vorbesti de gunoaie si poluare . De ce nu ai curaj sa-l intrebi pe primaru Oprea in fata de ce nu avem cosuri de gunoi pe munte si ai vazut ce frumos acrescut iarba unde a fost arsa … si dincolo a crescut cea verde peste cea uscata mai documenteazate inainte sa critici

    Apreciază

    1. Prietene, uite cum stau lucrurile…
      Sa-l intreb pe primar spui, care primar? Pai persoana numita de tine si considerata drept primar nu a fost capabila sa puna la dispozitia angajatilor de la telegondola o toaleta ecologica, la Cota 1400. Nu mai vorbim de turistii care folosesc aceasta instalatie de transport pe cablu care uneori au si ei nevoie de o toaleta.
      Cosuri de gunoi pe munte degeaba ar monta ca nu are cine sa le goleasca la timp, si apoi va atrage ursii.
      Probabil chiar speri ca primarul de care spui va face ceva bun pentru Bucegi, sunt nevoit insa sa-ti dau o veste proasta: va face doar ce va vrea el.
      Sa ma documentez la ce? Cum se da foc la iarba intr-un Parc Natural de interes comunitar?
      Ai dat foc si inca nu-ti dai seama ca ai facut o ilegalitate. Mai te consideri si revoltat. Inainte de a sti ca ai dreptate chiar este nevoie sa te documentezi.
      Nu actiunea in sine este de criticat. Ci tupeul pe care l-ai avut sa dai foc unei pajisti in Parcul Natural. Nu erai la camp sa dai foc la tarlaua unde pui porumb. Te aflai intr-o arie protejata unde exista o legislatie de mediu europeana, deloc permisiva cu astfel de actiuni.
      Un act necesar sa incendiezi o pajiste in Parc nu ti-l va da nimeni pentru ca astfel de actiuni sunt ilegale.
      Nu stiu daca intelegi ratiunile pentru care nu se dau astfel de avize in Bucegi. Poate i intrebi pe prietenii tai care iau masa pe la tine, stii la cine ma refer…
      Si cu ce te incanta ca este iarba mai frumoasa acolo unde ai dat foc? Acolo nu se pasuneaza. In opinia ta crezi ca ai infrumusetat muntele, in opinia mea ai facut un gest nesabuit fara consultarea celor abilitati pe protectie a mediului!

      Apreciază

  9. dreamer spune:

    Batrane,………de cate ori ai vorbit despre toate problemele acestea in mod direct cu cei pe care ii critici?

    Apreciază

    1. Hai sa-ti spun cum stau lucrurile, …observi ca ti-am scos „frustrarile”. La modul cel mai evident nu prea ai idee ce scriu eu pe aici. Nu-i critic chiar asa de rau pe cei in slujba carora esti si pe care-i simpatizezi. Cine se aseamana se aduna….sau acolo unde sunt distrugeri ale mediului tu vezi magnifice realizari. Este problema ta de viziune asupra lucrurilor.
      O simpla parcurgere a celor postate pe aici ti-ar fi indus ideea ca acest blog este unul de atitudine si de protectia mediului. In timp ce tu te ascunzi cu un nick, eu le spun detaliat atat aici cat si prin sesizari adresate institutiilor statului.
      Acest blog, sau eu, alaturi de alti montaniarzi sunt principalele mijloace ce au adus la bugetul statului in 6 luni, un MILIARD lei vechi.
      Eu stiu ca te doare sufletul sa-ti vezi prietenii amendati periodic dar asa se intampla cand nu ai nici cea mai elementara notiune de protectie a mediului…..
      Observi Stana Tarle un subiect pe care s-a insistat pe aici. Stii cate astfel de subiecte mai pregatim? Toate cu poze, detalii…
      Ma intrebi daca am vorbit cu cei pe care i critic despre toate acestea…. Traiesti in Sinaia sau unde? Ai vorbit cu primarul vreodata? Cand fac cazuistica pe mediu ma refer de cele mai multe ori la primarul Sinaiei, care nu are cunostinte de mediu.
      Am vorbit cu cei mai multi dntre aceia care au facut obiectul unor critici pe acest blog. Cu primarul m-am intalnit si nu o data. Vrei sa stii ce a spus? Sa-mi retrag reclamatia sau sesizarea si ce mai era la acea data!
      Intelegi? Nu a venit cu o solutie, o propunere la ceea ce spuneam eu. El stia doar un lucru: ca proiectele lui trebuie sa continue. Deci de cate ori m-am intalnit cu dl. primar nu avea absolut nicio solutie si nicio propunere de facut vizavi de anumite aspecte ce aduceau atingere mediului.
      Cu multi dintre angajatii statului in Bucegi tin legatura, am cunostinta de mai toate lucrurile ce se petrec in acest munte, asa ca din acestia ca tine care-mi sugereaza sa vorbesc cu x sau y am vazut multi. Nu am ce sa vorbesc pentru ca ei stiu doar ca planurile lor trebuie indeplinite. Si pe aceasta obtuzitate a lor nu se poate construi nimic.
      Lucrurile sunt asadar un pic simple: ei fac ce vor si de multe ori cred ca nu stie nimeni. Dupa un timp apare o atentionare pe aici, ei insa sunt prea siguri de ei si isi vad de lucru…si apoi pica reclamatiile, dezvaluirile argumentate.
      Poate crezi ca nu am altceva mai bun de facut…insa Parcul Natural Bucegi este al tuturor nu numai al unora.
      Nu te-am auzit propunand ceva util pentru mediu…
      Nu te-am vazut ridicand vreun pet de pe munte. Stii ca noi periodic, de cate ori venim dintr-o drumetie avem si bagaj suplimentar. Strangem gunoaiele dar nu avem nevoie de publicitate ieftina si nu suntem ipocriti ca multi altii…
      Nu te-am vazut luand atitudine la dezbaterea publica cu telescaunul din Valea Soarelui, unde radeau multi derbedei de anumite observatii. Ai vazut ca acele observatii sunt cerute ca si completari la documentatia cu acea instalatie pe cablu?
      In timp ce tu poate dormeai altii criticau public aspectele negative pe care le-ar aduce mediului proiectul acela.
      Ai vazut cum un singur om de care ei radeau le-a pus proiectul la pamant? Pentru ca nu au stiinta necesara de a face un proiect care sa se plieze pe cerintele de mediu.
      Telescaunul din Valea Soarelui poate fi realizat daca se cunoaste legislatia de mediu. Or, vazand cum arata muntele Furnica pe versantul estic sunt 100% sigur ca la fel se va intampla si in Valea Soarelui si zona aferenta.
      Tu poti sa spui vrute si nevrute, noi oricum vom fi prin Parcul Natural oriunde se va face ceva ilegal…pentru a aduce in atentia tuturor astfel de actiuni ilegale!

      Apreciat de 1 persoană

      1. anonim spune:

        Adrian, respect ce scrii tu aici, nu vreau sa polemizez ci vreau numai o lamurire: la ce te-ai referit cand ai scris de acel miliard in 6 luni.

        Apreciază

        1. In urma sesizarilor noastre, cu dovezi evident argumentate, nu cum au spus unii…stai pe net si iti ma aduci aminte ca a trecut x sau y prin Parcul Natural si atunci te gandesti sa-i reclami…
          Luam doar un exemplu, cazul Telefericului.
          Am facut poze periodic, am depus o munca de a pune mana pe documente, si cred ca stii ca e foarte greu sa scoti un act doveditor din anumite institutii. Daca o constructie este ridicata cu acord tacit si cei responsabili stiu deci de asta, nu-ti va da nimeni in timp util un act care-i incrimineaza.
          Cand am strans tot, poze de-a lungul timpului, plus acte, (se poate spune de fotografii ca sunt trucaje dar cand ai si acte este altceva) am sesizat anumite isntitutii de control. Si a fost punct ochit, punct lovit. S-au dus, au vazut, au amendat.
          Acum sa nu crezi ca i-au amendat de dragul meu, al sesizarii, ca nu stiau, etc…
          Cei care au responsabilitati de control stiu cam tot ce se intampla, dar uneori actioneaza, alteorii nu.
          Daca le dai pachetul cu dovezi in acelasi timp la mai multi, si anunti si forurile superioare acestora, e ca si facut!
          Prieteni, prieteni dar e vorba de jobul lor in primul rand.
          Asa ca indiferent ce s-ar spune noi suntem autorii morali in povestile astea. Telefericului i-au dat 600 milioane lei vechi.
          Daca era dupa mine, la acea data le dadeam 1 miliard.
          Pentru Vlad Oprea cu siguranta ca ar trebui sa primeasca 1 miliard pentru Stana Tarle, 1 miliard pentru drumul de acces ilegal spre Stana, pentru introducerea de utilaje grele in zone interzise din Parc alta amenda, insamantarea Drumului de Vara fara avizul specialistilor si lucrarile de latire ar fi insemnat alti bani…dar le este frica de el, asta e adevarul.
          Primarul acesta trebuia amendat considerabil si obligat la refacerea tuturor suprafetelor afectate de pe muntele Furnica.
          Ti-am raspuns ca nu mai Telefericul a luat 600 milioane, dar mai sunt situatii destule, ce depasesc acel miliard. Si altele in pregatire…
          Si nu ma feresc sa spun cine este primul pe lista, pentru ca deja sunt sigur ca o vor pati: Directia Silvica Targoviste!

          Apreciază

  10. ilie - Ploiesti spune:

    Domnu Ciorba,
    Instalatii de transport pe cablu pentru schiori si partii noi se fac in toata tara inclusiv in Busteni de unde esti duneata; te rog sa-mi spui de ce dumneata le critici numai pe cele din Sinaia.
    Ma faci sa cred ca esti platit de cineva, ca ai un anume interes, sau servesti interesele altora, ca dragoste de munte, natura si oameni nu prea se vede. Stii cine pierde din cauza actiunilor dumitale; Romania si oamenii din Romania dornici de schi, si care nu au bani sa se duca la schi in Austria sau aiurea. Pentru ca nu avem infrastructura de sporturi de iarna stii unde isi tin romanii (federatiile romane pentru sporturile de iarna) antrenamentele si concursurile? ai ghicit !!! in Austria; te platesc cumva ausriecii? Dumneata esti cam nevinovat; nu cumva ai picat in lupta dintre alte interese? mai mari ca dumneata?

    Apreciază

    1. Mai nenea asta din Ploiesti…DE AIA NU MAI POT EU DE INSTALATIILE DE TRANSPORT PE CABLU SI DE PARTIILE NU STIU CUI!! Decat sa moara omul pe partiile din Sinaia sa mearga mai bine acolo unde stii tu ca se tin antrenamentele la federatii.
      PUTIN IMI PASA CINE SE CEARTA SI CU CINE, SI CARE AU SAU NU AU ANUMITE INTERESE!. Prioritar pentru mine si cei din zona care iubesc muntele, si sunt destui, este protejarea Parcului Natural Bucegi. Acum daca tu crezi ca pierde Romania din cauza actiunilor mele e chiar bine. Pentru ca pierde aparent dar patrimoniul natural al tarii ramane!
      Nu vad cine ar avea de castigat din aceste actiuni ale mele si ma refer la persoane influente.
      Este evident dar nu stiu daca te prinzi, ca in Bucegi se pot crea partii si instalatii de transport pe cablu. Problema este cum am mai zis ca astfel de proiecte trebuie sa se plieze pe cerintele de mediu…din intamplare europene!
      UNDE IN ALTA PARTE DIN BUCEGI DECAT IN ZONA SINAIEI AI MAI VAZUT UN DEZASTRU SIMILAR? Te intreb, ca poate eu nu sunt prea bine informat…
      Si „domnu Ciorba” cum scrii tu are proprietate si la Sinaia nu numai la Busteni…ma mir ca nu stia asta un ploiestean din Sinaia ca tine 🙂

      Apreciază

  11. ilie - Ploiesti spune:

    Catre toti fanii lui Oprea
    Va rog comparati ce scrie Ciorba despre Bucegi, si ce scrie despre Sinaia; analizati . Ce credeti ca va scrie Ciorba despre zona Babele.
    Cred ca-l doare capul pe baiatul asta.
    O zi bana.

    Apreciază

    1. Esti un ploiestean din Sinaia mult prea mic ca sa intelegi treburile prin Valea Prahovei. De ce nu ne spui tu concluziile analizelor tale? Noi stim de ce vorbesti asa…pentru ca vasalii trebuie sa asculte de stapanii lor.
      Ia o carte de geografie si vezi ca Babele sunt tot in Bucegi si despre acel loc am scris atatea lucruri pe aici. Mereu i-am criticat pe cei care administreaza cabana, pe Batcu, pe cei care nu vegheaza ca turistii sa nu se mai urce pe Sfinx.
      Dar alta e problema ta…ti se pare ca-l nedreptatesc pe Vlad Oprea. Daca tu faci un articol cu faptele bune ale acestuia in Parcul Natural Bucegi eu promit ca-l postez. Vreau sa-ti subliniez ca sa nu o mai dai tu de gard….de la Predeal si pana la Comarnic nu exista un primar care sa se poata compara cu al tau. In orice oras din zona mentionata vezi cum edilii locali sunt aproape de oameni mai putin la Sinaia. Iti trebuie nu mai un nr. din Ziar de Sinaia si te lamuresti rapid cum stau lucrurile la Sinaia.
      Decat sa faci temenele si sa pupi mana celor din conducerea orasului mai bine te-ai documenta pentru a face niste proiecte viabile cu bani europeni. NU MAI PLANGE TU LA MORMANT STRAIN!

      Apreciază

  12. dreamer spune:

    Mai traiesti? Pentru ca Telescaunul in Vale tot se face, Stana se ridica zilnic, iar seful de partid al sefului tau tot nu are bani la buget!

    Apreciază

    1. Traiesc si fac probleme altora. Intr-o zi voi detalia pe aici…Seful meu sunt doar eu.

      Apreciază

  13. dreamer spune:

    Bine ai revenit! Apropo de autorizatii si alte de- astea, cabana care creste la Cota 1400 ( parca La Sami?!) are asa ceva, sau se construieste in acelasi spirit cum se face totul in Bucegi ( chiar si la Busteni!) ?

    Apreciază

    1. Ti-am raspuns intr-un post acum cateva zile!

      Apreciază

  14. vlad spune:

    Bună Ziua!
    Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
    Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
    Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
    Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
    Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
    Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

    Apreciază

    1. Salut! Multumesc!
      Am pus link catre voi… iti raspund pe mail.
      Bafta!

      Apreciază

  15. Ins spune:

    Mahhh esti dat dracu’ .

    Apreciază

    1. Nici chiar asa, dar pe acolo…

      Apreciază

  16. Camelia spune:

    Bună, mă numesc Adrian…şi sunt dependent de munte…nu aş putea trăi făr’ de el; e parte din fiinţa mea…

    Aşa ţi-am auzit eu salutul.

    Apreciază

    1. :)))) Camelia, muntele insusi este o taina…a cata oara este cand privesti dincolo de aparente?! In fiecare dimineata, cum altii se uita la ceas, la perete, la lustra, eu ma uit la munte. Azi oare ce va mai fi?…este unul din gandurile mele de inceput de zi.

      Apreciază

  17. carmen spune:

    cred ca intr-o zi ai fotografiat 2 persoane care dansau
    imi vreau fotografia
    daca am gresit imi cer scuze

    Apreciază

    1. Nu ai gresit 🙂
      Ma gandeam cand vei da sau veti da un semn.
      O trimit pe mail 🙂

      Apreciază

  18. negru cosmin spune:

    domnule ciorba, de ce nu le spuneti turistilor adevarul despre mine ca sant un hot cu acte in regula? Va multumesc totusi ca nu ma dati in vileag si pentru ca vreti sa instituiti normalitatea in Bucegi, chiar daca acum nu inteleg decat sa fur statul. Stiti bine ca nu fac servici si ca am promovat pe spaga si pile, ca nu vad nimic altceva decat acestea. Asta e realitatea, imi permit, am stat si la cosmuta legat de pat, vedeti e simplu sa furi cand esti hot.
    Eu sant de acord total cu dv sant impotriva salvamontistilor, jandarmilor montani, silvicultorilor, tuturor oamenilor de munte, turistilor pentru ca sant prea multi si nu fac servici.

    Apreciază

    1. Amice, din pacate esti cam debusolat, e pierdere de timp sa-ti explic ca esti pe alaturi cu afirmatiile tale, cu ce faci.
      Oricum nu ti-ai facut niciodata treaba bezmeticule 😉 Poate iti dai seama ca tot ce faci se stie, chiar de la ai tai 🙂 Si ce o sa faci dupa aceea ca altceva nu stii?!

      Apreciază

  19. Tanase spune:

    Tanase Benone este numele meu si iti multumesc pentru tot ceea ce faci. Doresc , daca se poate, vineri – 29 aprilie – ora 10,30 sa fii la sediul Centrului Montan al Jandarmeriei pentru a asista la sosirea Sfintelor Moaste. Am incercat sa iau legatura telefonic cu tine, dar nr de tel pe care il am nu cred ca mai este valabil. Multumesc. Imi poti trimite nr de tel pe adresa mea de mail.

    Apreciază

    1. Multumesc foarte mult pentru intentia dv, va raspund mai tarziu, nu am dorit sa va raspund pe moment…nu as dori sa fiti asociat cu actiunile mele, care desi sunt pozitive si astfel percepute de catre oamenii de rand, sunt complet negative in viziunea unor oameni cu functii… M-a impresionat foarte mult comentariul dv.
      A fost un eveniment deosebit, va felicit pentru acea reusita, unica in zona noastra.

      Apreciază

  20. LuxDesign28 spune:

    Salut

    Doresc sa stiu cum ai inserat Live Traffic Feed, fiindca nu ma descurc. Imi poti spune si mie pasii ca sa adaug scriptul ? Multumesc !

    Apreciază

    1. Intra in setarile blogului si deschide Widget. O sa gasesti o bara pe care scrie Text. Tine apasat si trage bara undeva in dreapta unde separat de Widget disponibile gasesti alte doua bare. Elibereaza bara cu Text intr-una din ele. Daca o lasi in prima bara, pe blog iti va aparea in stanga. Apoi, copiaza scriptul, deschide bara Text, dai Paste si salvezi setarea. Inchizi bara si cam asta este.
      Nu cred sa-ti ia mai mult de un minut.

      Apreciază

  21. LuxDesign28 spune:

    Asta stiu. Dar codul generat este java si cand ii dau sa-l salveze nu mai ramane nimic din el.

    Apreciază

    1. Atunci nu stiu man, eu l-am pus acum vreun an si a mers repede…ce este drept am mai incercat sa mai pun si altceva dar nu aparea nimic pe blog si am abandonat acele initiative…

      Apreciază

  22. LuxDesign28 spune:

    Am gasit. Daca ajungi aici nu merge, fiindca-ti genereaza un cod java si merg doar codurile simple html – http://feedjit.com/freeLiveTrafficFeed/#customizeDiv

    Pentru ca sa poti pune pe wordpress.com ai nevoie doar de html simplu – Poate fi gasit accesand urmatoare adresa http://feedjit.com/joinimg/

    Multumesc pentru ajutor (credeam ca nu exista si faptul ca l-am vazut la tine m-a facut sa caut pe internet mai multe informatii). Sper sa le fie de ajutor si celorlalti.

    Apreciază

    1. Multumesc si eu, oricum in navigarea pe alte bloguri l-am vazut foarte rar…sper sa ajute si pe altii. Poate unii au vrut sa-l puna si nu au stiut pana acum!

      Apreciază

  23. Theodor spune:

    Superb blog, sigur o sa mai revin.Si eu sunt iubitor de natura si animale.In Voineasa,jud. Valcea e prapad mai ales in sus spre Vidra si Ranca este dezastru.Defrisari masive!
    Poate iti place si blogul meu:
    http://theodor1998.wordpress.com/
    Multumesc anticipat!

    Apreciază

    1. Multumesc Theodor. Astia de dupa Revolutie sunt mai rai decat fanariotii, parca de la an la an sunt si mai nesatiosi. O sa-ti vizitez blogul, important este sa nu cadem in mocirla lor, pentru ca atunci vom numi raul bine si binele rau. Dupa cum observi cand inseli pe cineva, nu tu sau eu ca nu e cazul, multi te felicita, spun ca te-ai descurcat, ca asa e bine…nu ca este altfel. Daca il lasam, raul ne corupe, chiar daca noi suntem minoritari in anumite domenii, totusi nu inseamna ca trebuie sa urmam directia gresita, impusa de altii dominati de materialism si de lipsa de scrupule.

      Apreciază

  24. justina spune:

    bravo! ma bucur cand vad ca exista oameni ca tine. mult succes!

    Apreciază

    1. Pai nu??? :))) Trebuie sa fie mai fie si cate unul sa mai creeze agitatie, agitatii 🙂 Altfel unora li se urca puterea la cap, altele….

      Apreciază

  25. Anna Dinut spune:

    Stimate autor, tocmai scriu o serie de posturi in LJ despre Bucegii nostrii… in limba rusa – dupa doua drumuri prin plato – in iului si de Ziua Sfinxului. Mi-a parut bine sa accesez pagina dumitale.

    Apreciază

    1. Ma bucur daca ai gasit ceva interesant 🙂

      Apreciază

  26. Dida Rizieri spune:

    Buna ziua Adrian. Am inteles ca tu esti un ghid turistic competent. Am o prietena si vrem sa ajungem in Bucegi, la Varful Bucura – piramida, la Sfinx, la slujba de la manastire si la Gura de Rai. Trebuie sa luam legatura, sa ne spui cam cat ne costa daca ne insotesti, ar fi vorba de zilele de 17 si 18 septembrie 2011. De asemenea, asteptam sugestii de la tine in legatura cu echipamentul obligatoriu, pe care sa il avem la noi (ce anume tip de bocanci rezistenti la urcat de munte, de haine impermeabile), precum si in legatura cu cazarea rezonabila la un hotel aproape de obiectivele turistice urmarite.
    Astept in cel mai scurt timp raspuns de la tine. Multumesc anticipat.

    Apreciază

  27. Buna, nu pot sa-ti dau un raspuns sigur pana miercuri seara, intrucat s-ar putea in acele zile sa fiu la Duatlonul Cetatii Brasovului. De regula nu merg decat cu oameni recomandati de prieteni, este limpede ca ati vorbit cu Catalin. Eu nu prea am mai vorbit cu el din lipsa de timp. Te referi la slujba de la manastirea de la Pestera Ialomitei? Si inteleg ca ai/aveti la dispozitie doua zile, nu? Ideea este sa dormiti o zi undeva pe munte pentru ca duminica sa fiti mai aproape de anumite obiective. Mai vorbim, intru mai des pe blog decat pe mail 🙂

    Apreciază

  28. un.bolovan spune:

    Un singur cuvant am de spus, am citit aproape in intregime continutul aceastui blog…….
    FELICITARI!!!!!!!!!!!!!
    Banuiesc ca e destul de greu, dar… chiar MERITA!!!

    Apreciază

    1. Multumesc! Macar sa ramai cu o idee…ca indiferent cat de mic esti poti face ceva, important este sa nu stai deoparte 🙂 E greu, uneori mai povestesc despre asta, dar merita. Cineva trebuie sa-i mai traga de maneca pe cate unii 🙂

      Apreciază

  29. criscar spune:

    Pe masura ce cercetez arhiva blogului,ma conving de importanta demersului.Si eu,cu prietenii mei,am vazut dezastrul din Valea Soarelui si cele ce se intampla sub abruptul vestic si in zona Poienii Gutanului,asa cum am mai semnalat;asemnea fapte nu trebuie iertate! Si noi mai adunam gunoaiele altora;n-o spun ca pe un lucru de lauda,ci ca sa stii ca nu esti singur si sa te simti incurajat in actiunile tale.SA fii tare!

    Apreciază

    1. In ceea ce priveste taierile de padure din zona Poiana Gutanului trebuie sa va spun ca Garda de Mediu Brasov si alti reprezentanti ai Ministerului Mediului nu au dorit sa ia masuri si nici nu vor face ceva. Eu i asez in aceiasi barca cu autorii defrisarilor, nu sunt diferiti unii de altii. Multumesc pentru sprijin.
      Cat priveste Valea Soarelui, macar exista o parte buna, se va face reconstructie ecologica, s-au cerut fonduri…dar doar aici vorbim de asa ceva si nu in alte locuri ale Bucegilor.

      Apreciază

  30. criscar spune:

    O interventie pe „Acasa”.Vreme buna!

    Apreciază

    1. La fel va doresc si eu 🙂

      Apreciază

  31. un.bolovan spune:

    Din nou si inca o data FELICITARI!!!!!!

    Apreciază

    1. Multumesc, se poate si mai bine! 🙂

      Apreciază

  32. Păcat că în mai 2010, când „bubu” (câteva comentarii mai sus) s-a lăudat -desigur, tare mândru de isprava lui – că a dat foc unei pajişti şi că în urmă ar fi crescut altă iarbă mai frumoasă, nu cunoşteam acest blog. Aş fi venit să-i spun lui şi altora care gândesc ca el, că a da foc unei pajişti este echivalent cu o crimă. Nu ştiu ce înţelege el prin ” a crescut o iarbă mai frumoasă”, dar ţin să-i spun că atunci când dai foc ARD ŞI SEMINŢELE SCUTURATE din florile plantelor care se trec mai repede şi practic se distruge o floră importantă, cu atât mai mult cu cât pajiştea respectivă se află într-o rezervaţie. Pajiştea nu este stadion ca sa crească doar gazon! De asta spunea „bubu” că era iarba mai frumoasă… era mai săracă în soiuri fiindcă le distrusese el prin acţiunea lui necugetată…

    Adrian, pe măsură ce citesc mai mult despre tine, mă bucur că exişti. Şi eu şi munţii îţi mulţumim pentru asta.

    Apreciază

    1. Anul acesta le-am luat-o inainte si am chemat Garda de Mediu, nu au mai dat focul la pajiste…el o fi vazut undeva chesti aceasta dar in arii protejate este o ilegalitate. Va dati seama ca fiecare are rostul lui pe lume, cum si-l descopera fiecare. Nu as putea trai asa la modul de a te imbogatii, a profita de altii 🙂

      Apreciază

  33. Popescu Catalin spune:

    Salut !
    Mai pleci in curand pe munte? As dori sa vin si eu, imi e tare dor de munte..

    Apreciază

    1. Salut Catalin! Nu pot sa-ti spun exact cand, posibil in week-end, o sa-ti dau un email joi, ca sa iti spun in care zi de week-end, ok?

      Apreciază

  34. Popescu Catalin spune:

    Ok! Atunci ne auzim joi.
    Numai bine!

    Apreciază

  35. delicii spune:

    Buna…am si eu o intrebare (din pacate nu legata de subiect si sper sa nu te superi). Vad ca esti pe wordpress.com…cum ai reusit sa pui watermark la poze? eu nu prea ma pricep si chiar nu stiu cum sa fac…:(
    Multumesc ptr un raspuns si sper sa nu te fi deranjat.

    Apreciază

    1. Buna 🙂 Daca mai vazut ca injur la un post, nu inseamna ca sunt rau, suparacios :)))
      Trebuie sa descarci un program de editare a fotografiilor. Se gasesc destule pe net. La optiunile de editare, gasesti watermark, resize, add text, etc…pasii nu sunt dificili. Daca nu te descurci da-mi un mesaj si iti spun pas cu pas ce trebuie facut. Cu placere, nu este niciun deranj!

      Apreciază

  36. delicii spune:

    multumesc dar nu prea ma pricep sa integrez dupa ce descarc programul in wordpress ptr ca nu pot adauga plugin-uri….:(
    Nu stiu daca e de la asta…

    Apreciază

    1. Nu este de la asta. Iti trimit pe mail, este cel mai bine!

      Apreciază

  37. designextrem spune:

    Salut. Am o dilema referitoare la o cabana pe care am surprins-o intamplator intr-o poza. Ma poti ajuta? Ma gandeam sa-ti trimit poza. Am incercat sa caut pe hartile de la google dar nimic. Nu cred ca e Susai deoarece are prea multe nivele cea din poza mea. Dar…cred ca e pe undeva tot prin Predeal. Imi poti trimite un mail pe adresa mea? designextrem (@) gmail (.) com ? Dupa ce primesc mail-ul de la tine iti voi trimite poza. Asta pentru a nu divulga tu mail-ul tau… Dar o sa fiu plecat azi putin asa ca daca imi raspunzi azi…o sa-ti trimit poza mai tarziu.
    Cabana se vede de pe poteca spre Schiel. Bine…cu ochiul liber nu am vazut-o cred…dar in poze mi-a iesit. Lasa-mi un mesaj plz si te voi contacta mai tarziu pentru a iti trimite poza.
    Scuze ca te stresez.
    O zi frumoasa frate 🙂

    Apreciază

    1. Posibil sa fie constructia veche Clabucet-plecare, o constructie parasita. O intalnesti cum se vine dinspre Azuga spre cabana Garbova si apoi pana sa cobori spre partiile Predealului.Trimite poza pe bucegimuntii@yahoo.com . Nu ma stresezi deloc, sa ai o zi cat mai buna 🙂

      Apreciază

      1. designextrem spune:

        Merci. Un e-mail a fost trimis pe adresa mentionata. O zi buna.

        Apreciază

  38. nina spune:

    Buna. Am si eu o intrebare, cunosti toata zona de la munte?

    Apreciază

    1. Salut! Daca te referi la Bucegi, atunci da, stiu orice traseu turistic, orice parte a muntelui. Mai sunt si zone poate unde nu am calcat dar sunt putine. Asta nu inseamna ca ma cred extraordinar de cunoscator. Avantajul este ca deschid in fiecare dimineata ochii spre Bucegi, in cateva ore pot fi pe Platou 🙂 Dar mereu este de invatat.

      Apreciază

  39. Am găsit blogul.., oricum îți mulțumesc.
    Așa este.., mai ales când de vorba de corupție instituționalizată,.
    La început mi-au refuzat sesizarea anonimă motivând ca sunt invocate aspecte personale ale petiționarului.., în cele din urmă le-am băgat legea pe gât și anume:
    ******************************************************************
    („Sesizarea din oficiu: Reprezintă un alt mod de sesizare a organelor de urmărire penala despre săvârșirea unei fapte penale, adică obținerea de date despre comiterea unei infracțiuni pe alte cai decât denunțul sau plângerea[13].
    Acest mod de sesizare se poate realiza prin mai multe cai, cum ar fi: Încunoștiintarea organelor de urmărire penala prin denunțuri anonime (scrise, verbale-telefonice), prin intermediul presei, radioului, televiziunii sau cu ocazia dezbaterii publice a unor aspecte negative ce constituie fapte penale ori din constatările proprii (în cazul infracțiunii flagrante, zvon public, cercetări efectuate, etc.)
    Organele de urmărire penala, în cazul sesizării din oficiu, au obligația de a verifica cele sesizate, dispunând începerea urmăririi penale numai atunci când constata ca faptele au caracter penal si când nu exista vreunul din cauzele prevăzute de împiedicare a punerii în mișcare a acțiunii penale”),
    *******************************************************************
    Abia după ce au văzut că nu au încotro, mi-au trimis adresa nr. 8277/2012 prin care Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție mi-a confirmat că au dispus cercetările penale împotriva lui E.S.
    Dar problema e mult mai gravă pentru că am primit răspuns și din parte Comisiei Europene – Oficiului de Luptă Anti-fraudă care mi-au confirmat că, în perioada imediat următoare vor efectua controale mixte cu autoritățile naționale respectiv: Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale și Departamentului pentru Lupta Anti-fraudă.
    În temeiul Lege nr. 544 din 12 octombrie 200 am sesizat și CSM-ul cu privire la stadiul lucrărilor în cauzele penale ale lui Emanoil Savin și aștept răspunsul CSM-ului care este obligatoriu potrivi dreptului la petiționare. Deci, cât de curând toate dosarele care erau ținute la blat vor trebi scoase la suprafață și instrumentate, cu atât mai mult că am sesizat inclusiv Comisia Juridică din cadrul Parlamentului European și care sunt convins că au redirecționat pețiția spre competenta soluționare către autoritățile române care la rândul lor sunt obligate să de un răspuns la Comisiei J. UE cu privire la rezoluția petiției.
    După cum vezi, nu prea am lăsat alternative „dalmațienilor” care de 10 ani l-au protejat pe E.S., crede-mă că până nu-l văd în pușcărie, nu mă las… Eu nu am teamă pentru că nu eu am comis infracțiuni așa că toți „pupincuriștii” lui S.. care vor să mă intimideze acuzându-mă că aș fi spart blogul lui M. Badea, să stea liniștiți că n-am făcut-o eu.., era bine dacă m-ș fi priceput la asemenea infracțiuni.
    Baftă

    Apreciază

    1. In primul rand, ma bucur ca spui ca nu i-ai spart blogul lui Mircea Badea, pentru ca sigur cineva a pornit o ancheta in acest scop. Sincer sa fiu, nu am vazut pana acum pe cineva stiind sa lupte atat de bine. Banuiesti ca eu iti doresc succes si sper sa stii sa lupti mai departe. Te felicit pentru acele actiuni inteligente, legale 🙂 Foarte tare chestia cu sesizarea din oficiu :)))

      Apreciază

  40. @buceginatura2000
    Mulțumesc pentru aprecieri.
    Te asigur sub cuvânt de onoare că nu voi renunța până ce nu-l vă depozitat pe S… și clica lui în temniță.
    S… e disperat pentru că aplic o tactică perversă – luându-l ca exemplu.., nu vreau să dau amănunte dar și-a dat seama ”barbugică” că nu are de a face cu fraieri. Mai nou a plătit ca prostul, persoane neautorizate să-mi descopere IP-ul și a constatat că IP-ul meu poate fi depistat doar la cererea expresă a autorităților, și nu poate fi descoperit de golanii lui ”barbugică” sau a unei persoane neautorizate.
    Urmare a cererii mele exprese (pentru că primeam mesaje de amenințare), site-urile și email-urile mele sunt monitorizate , .., văd că de 2 zile sau potolit băieții lui ”barbugică” și nu-mi mai trimit amenințări.
    Dacă ai observat, mie nu-mi e teamă de autorități.., nu eu am încălcat legea ci ei apărându-l pe S.., iar dacă acesta din urmă se simte lezat că-i divulg infracțiunile, are dreptul să facă plângere împotriva mea și să ceară autorităților să mă depisteze motivând că: îi divulg infracțiunile penale.
    Aștept cu nerăbdare o astfel de plângere din partea lui S…
    Bafta și să ne auzim cu bine.

    Apreciază

  41. De ce nu mai pot posta pe blogul tău? Confirmă-mi dacă sunt restricționat?

    Apreciază

    1. Nu esti restrictionat, sunt masuri suplimentare de siguranta a blogului…adica daca tot se tine cineva de spart, macar sa lase si urme.

      Apreciază

  42. Dacă vrei te pot ajuta în legătură cu siguranța blogului…
    Îți recomand LastPast.., e testat și garantat, în plus nu lasă urme de navigare pe net și nici IP-ul utilizatorului.
    Pentru mai multe detalii, scrie-mi.

    Apreciază

    1. Multumesc, am sa te anunt!

      Apreciază

  43. lillithwen spune:

    e un rai Parcul Bucegi, din pacate si eu am sezisat odata o neregula, era un morman de gunoi….chiar unde scria ca se intra in parc…Frumoasa initiativa ta!

    Apreciază

    1. Ma gandesc ca nu au facut nimic…fiecare institutie din Parcul Natural cauta sa-si faca treaba implicand si alte institutii, adica sa nu mearga singuri… 🙂

      Apreciază

  44. Allure spune:

    Bine te-am găsit, Adrian și mult succes în toate „bătăliile” tale ! 🙂

    Apreciază

    1. Bine ai venit, iti multumesc si imi pare bine de cunostinta 🙂

      Apreciază

  45. Alexandru spune:

    Domnule Adrian. cred ca ne stim. as vrea sa vorbesc ceva cu d.voastra.. in privat..

    Apreciază

    1. S-ar putea sa ne stim 🙂 Iti trimit un email.

      Apreciază

  46. alina spune:

    Am descoperit aseara acest blog si m-a tinut cu sufletul la gura toata noaptea, Bucegii fiind muntii mei „de suflet”, care m-au educat, m-au calit si m-au apropiat mai mult de cele sfinte.

    Apreciază

    1. Multumesc Alina, sper ca ai gasit cat mai multe lucruru folositoare. Da, Bucegii educa din primul moment in care urci pe ei 🙂

      Apreciază

  47. m'sory spune:

    Felicitari pentru incercarea de curatirea muntelui de jeep-uri. Cred ca putem colabora. Astept un mail.

    Apreciază

    1. Multumesc, tinem legatura!

      Apreciază

  48. Horatiu Popa spune:

    Imi place blogul. Unde pot sa iti scriu pentru promovare reciproca?
    Horatiu Popa
    initiator Potecatorii
    http://www.facebook.com/groups/potecatorii

    Apreciază

    1. Bine ai venit Horatiu si multumesc! Pai aici 🙂

      Apreciază

  49. Buna,
    M-am nascut si am crescut in Busteni, motiv pt care chiar ma bucur ca sunt oameni ca tine care incearca sa faca ceva bun pentru acele locuri, in sensul de a pastra zona cit mai curata. Sunt de curind utilizator facebook si am gasit un grup numit „Romania Salbatica” care au inceput sa culeaga date despre flora si fauna din tara in vederea realizarii unui documentar. M-as bucura dac tu ai putea sa contribui cu ceva la realizarea acestui proiect. Numele administrarotului de grup se numeste Dan Dinu……care spune…

    „Dan Dinu updated the description.
    Asteptam ideile voastre despre zonele inedite din Romania, despre fauna si flora deosebita si despre orice altceva ce tine de natura. Informatiile de aici vor ajuta la realizarea unui documentar despre natura tarii noastre si la dezvoltarea site-ului http://www.romaniasalbatica.ro Va multumim pentru implicare!….

    Iti urez succes in tot ceea ce faci!
    Sarbatori Fericite!

    Apreciază

    1. Multumesc pentru aprecieri! Toata conceptia noastra de viata se invarte in jurul unor lucruri elementare. Nimeni, in afara de noi nu urca in copac si incepe sa taie crengile pe care urca. Cat putem trebuie sa lasam urme, si pentru altii. Ma refer la lucruri bune, noi fiind trecatori…
      Multumesc pentru adresa site-ului, am sa intru sa citesc 🙂 Toate urarile de bine si tie si sa ne auzim sanatosi! 🙂

      Apreciază

  50. Loredana Milu spune:

    Ma puteti sustine printr-un like la articolul meu: http://loredanamilu.wordpress.com/2013/01/23/lenjerieaxami-ro/ ?
    Va multumesc mult si va voi urmarii blogul in continuare si-mi cer scuze daca am deranjat cu o asemenea rugaminte.

    Apreciază

    1. Nu ai deranjat, nu este mare lucru! 🙂 Mi-a placut chestia cu livrarea :)) Care este sigura, rapida si discreta 🙂

      Apreciază

  51. carpathianman spune:

    Am citit articolul tau despre Lucian si inca mai am lacrimi in ochi….stiu ca sunt subiectiva cand este vorba despre asta, insa nu pot sa nu-ti multumesc din suflet pentru cuvinte….e ca si cand mi-as citi gandurile! Iti multumesc pentru asta si pentru toata activitatea pe care o faci! Doamne ajuta!

    Apreciază

    1. Saru-mana! Lucian inseamna pentru mine foarte mult. De fapt, el nu isi mai apartine de mult timp. Este al tuturor acelora care cred ca viata poate fi si altfel! L-am vazut prima oara la maratonul 7500, atunci am vorbit cu el, urca pe Valea Ciubotea noaptea, cred ca inaintea ta sau a voastra. Apoi am venit la Maratonul Pietrei Craiului, vara trecuta m-am intalnit cu el in Sinaia. In ziua aceea parca am fost inspirat si am luat tricoul primit de la el, cand am fost la maraton in 2011. A fost o intalnire pe care nu am sa o uit.
      Este un om extraordinar, o sansa uriasa pentru oricine il cunoaste. Cuvintele vor fi intotdeauna insuficiente ca sa-l descriem, am scris oricum mult prea putin. Va doresc numai bine si va multumesc!

      Apreciază

  52. succesulpe spune:

    Ati fost nominalizat pentru “Wonderful Team Member Award” de catre
    http://t.co/U6DTTcy6hF
    Regulile sunt urmatoare:
    1. Don’t forget to thank the nominator and link back to their site as well;
    2. Display the award logo on your blog;
    3. Nominate no more than fourteen readers of your blog you appreciate and leave a comment on their blogs to let them know about the award;
    4. Finish this sentence: “A great reader is…”

    Apreciază

    1. Este perfect, multumesc, dar niciodata nu am participat la asa ceva. Mi se pare o copilarie. Multumesc oricum, sper sa nu te superi! Altfel, apreciez ca te-ai gandit la mine 🙂

      Apreciază

  53. Oana spune:

    Tocmai am descoperit blogul si ma bucur ca exista acesta comunitate a Bucegilor. Imi doresc sa ma alatur voua si sa particip in urmatoarele proiecte.

    Apreciază

    1. Buna Oana! Deocamdata aranjam niste lucruri, eu sunt cel care a incurcat de data asta, cum stabilim ceva clar, bineinteles ca vei putea participa si tu! Multumesc! 🙂

      Apreciază

  54. Chivu Adrian spune:

    Din păcate abia acum am descoperit aces blog pentru care va felicit. Sunt un mare iubitor de munte si oricine face ceva pentru asta e demn de respectul meu. Ca fost ofiter va rog sa-mi permiteti sa va adresezun respectuos „Am onoarea sa va salut”

    Apreciază

    1. Desi uneori este prea tarziu, de data aceasta nu este 🙂 Va multumesc pentru aprecieri. Onoare este pentru mine, sa stiti!

      Apreciază

  55. Ela spune:

    Buna ziua
    Va rog frumos sa-mi trimiteti si mie un nr de tel la care poate fi gasit parintele Gherontie, am un necaz si doresc sa iau legatura cu dumnealui. Va multumesc frumos.Doamne ajuta

    Apreciază

    1. Numere de telefon au fost publicate in comentariile de la articolele cu manastirea Caraiman. Le gasesti destul de usor. Eu nu le mai am in telefon, pentru ca nu aveam nevoie de ele, nu sun pe nimeni de acolo.

      Apreciază

  56. Gabi spune:

    salut Adrian ,
    numele meu este Gabriela Vlad si sunt din Brasov ;de 3 zile sunt acaparata de articolele tale si pozele facute pe diverse trasee , ma fascineaza ceea ce vad si ceea ce scrii , daca ar fi mai multi cei ca tine am avea ceva mai multa speranta si sansa la un viitor curat si luminos ca in Bucegi…dar sa nu disper , am fost de vreo 2 ori si eu , la Babele, la Sfinx ,la lacul Bolboci, la pestera Ialomicioara-fff frumosa ,mai frumoasa decit sectorul vizibil de la Polovragi – si as vrea tare mult sa mai merg pe traseul facut de tine deja in 14 iulie , adica spre vf.Omu , si Bucura . sau orice alt traseu in Bucegi ,Cum putem lua legatura ? am la dispozitie toata vara din anul acesta …Si , ai putea sa ne spui legenda despre stinca Altarul zeilor ??? nu sunt experimentata pe traseul montan dar la mers normal ma descurc
    poti posta pe blog daca vrei .
    Cred ca iti apare adresa mea de e-mail.

    Multumesc frumos!

    BUNA SEARA! O SA VA ANUNT DIN TIMP, ATUNCI CAND VOM MERGE IN GRUP ORGANIZAT PE MUNTE, PRINTR-UN EMAIL. SARU-MANA! 🙂

    Apreciază

  57. Petre spune:

    Buna ziua,

    Nu am gasit alta cale de a va contacta, asa ca va scriu aici.
    Poate reusiti si dumneavoastra sa „promovati” astfel de specimene distruse, care vin la noi in tara si-i incurajeaza si pe altii sa ne distruga bogatiile pe care inca le mai avem. Si odata „promovati”, cei vinovati sa fie trasi la raspundere.

    Aveti mai jos detaliile:

    Apreciază

    1. Multumesc, am citit si eu…

      Apreciază

    1. Multumesc. Ca sa-l iei si sa faci ceva cu el, trebuie sa dispui de minim 50.000 euro. Fara a socoti drumurile dupa acte si spagile aferente. Ca nu te va lasa nimeni sa faci ceva cum trebuie pe acolo. 22.000 de euro este pretul de pornire, daca nu te ai bine cu cine trebuie, va urca pretul si apoi te vor lasa asa, la un nivel mai ridicat decat cel initial.
      Pe mine ma interesa cand era al Romsilva, ca acum vad ca si Primaria, si Romsilva se considera proprietari. Si daca as avea banii nu l-as cumpara, cine stie ce masinatiuni stau in spatele acestei povesti. Daca administratorul fondului de vanatoare, respectiv, o asociatie, sau Administratia Parcului Natural Bucegi nu au putut sa-l ia, este clar ca la mijloc este ceva.
      Daca proprietar era Romsilva, din punct de vedere al mediului, dar si al turismului, era mult mai bine. Insa daca proprietar este Primaria, consider ca este o greseala sa-l scoata la licitatie. Mai bine rugau afaceristii locali sa-l refaca. Dar, mai degraba eu cred ca il vand intre ei, acestia din urma. Dar cum, nu? Pai este atat de simplu…
      Desi primarul a facut si multe lucruri bune, nu as investi un leu, daca as avea, nici nu as participa, daca este al Primariei. Este imposibil sa ma faca pe mine, ca localnic, cineva sa cred ca exista transparenta si ca este un lucru corect cu licitatia.

      Parerea mea de fost jurnalist, de om ce cunoaste destul de bine cum stau lucrurile in Bucegi si Valea Prahovei:
      1. Daca acel canton este al Primariei, nu vad cum de nu are o Primarie bani sa-l refaca. Nu vorbim de o comuna, un satuc uitat, ci de un oras renumit si de o cladire simbol.
      2. Vreun smecher a pus ochii pe canton, nu ca sa-l refaca, ci ca sa faca altceva pe acolo. Primarul nu i-l poate da asa pur si simplu, trebuie urmati niste pasi legali.
      3. Se face licitatia. Smecherul afla dinainte cine mai vrea cantonul. Mai aduce un prieten, doi, „sa participe” la licitatie si duce pretul unde vrea el. In paralel, daca nu-l determina pe concurent sa renunte prin alte metode, il va duce la un pret mult mai ridicat. Cum sa-l determine? Uite asa: „Ba, tu nu intelegi ca eu il vreau, nu o sa vezi acte, o sa ai numai probleme cu mine”. Ulterior chiar asa va fi. Pana obtii un aviz, vin tot felul de controale, te saturi, il bagi partener, pe ala rau in casa, esti terminat.
      4. Nu este clar cine este proprietar, ori Primaria, ori Romsilva. Tu la mijloc ca investitor, probabil trebuie sa-i multumesti si pe unul si pe altul. In acest an, pasunea de la Piatra Arsa a fost inchiriata de un domn ce detine restaurantul de la Cota 2000, locul unde se mananca, dupa mine, cel mai bine din tot Parcul Natural Bucegi. Si el a vrut sa ia cantonul, sa-l refaca si sa-l introduca in circuitul turistic. Nici el nu a reusit. Oare de ce un personaj binecunoscut, cu bani si experienta in turism, nu a reusit sa ia acel canton???
      5. Nu cred in transparenta acestei licitatii, nici daca as fi acolo ca simplu observator, la Busteni intotdeauna s-au facut tot felul de aranjamente in culise.
      6. Sa nu uitam ca exista o anexa a cantonului, o mica constructie, denumita Cabana Naturalistilor, ce a fost folosita de cei de la Facultatea de Biologie din Bucuresti. Intri in conflict si cu cei de acolo, pentru ca si acea anexa este scoasa la licitatie. Si asa pe net au inceput sa circule tot felul de postari ale studentilor, cu incultii care vand cantonul, ca nimeni nu i-a deranjat…cauta si vezi ce scrie dl. Ciubuc, un academician.
      7. Primarul, organizator al unor lucruri caritabile, reusite de cele mai multe ori, trebuia sa faca altceva. Acum iar greseste. Ii chema pe smecherii locali, ca sunt tot felul, de la exploatatori de padure, la firme de betoane si termopane. Si-i spunea unuia, tu aduci lemnul, altuia, tu te ocupi cu transportul, cateva termopane luam de la tine, etc. Intr-o saptamana erau toate materialele langa canton. Nimeni nu-l refuza pe primar 🙂 Sau la cati bani are, trebuia sa puna el banii, numai ca acel simbol sa ramana orasului. Sa fi cerut cate 2 euro fiecarui cetatean. Orice, dar nu trebuia sa-l vanda!
      Il refaceau si apoi il dadeau in locatie cuiva, banii veneau la Primarie.
      Sa urmaresti cine va castiga licitatia si ce prieteni are castigatorul.
      8. Daca il ia vreun smecher, gandeste-te ca toti cei care iubesc muntele sunt cu ochii pe el. De la institutii de mediu, la turist cu rucsacul in spate. Nu poti sa-i prostesti pe toti. Categoric, fiindca asta este mentalitatea la noi, „investitorul” va modifica radical constructia, va taia jnepeni si va face drum.
      Ceva este in spatele acestei povesti si daca ar fi bani, tot nu m-as baga in asa ceva.

      Sa-l ia cine doreste! Se putea lansa o campanie pe Facebook, as fi gasit cateva vedete de televiziune sa participe, dar mai ramanem naibii si fara bani 🙂 De ce sa intram in jocul smecherilor, in teren oricum vor da peste noi!

      Te asigur, totusi, ca daca investitorul, oricine o fi el, (probabil vor baga un ONG sau vreun oarecare la inaintare!) nu are un plan pliat pe cerintele de mediu si raportat la turismul montan, vom intra rapid in conflict. Indiferent cati bani are, nu va face ce vrea el pe acolo! Au mai fost si altii, ei au plecat, noi am ramas!
      O sa revin cu un articol detaliat, in aceste zile.

      Apreciază

  58. adinaserban spune:

    sau, poate facem cheta 🙂

    Apreciază

  59. Nedelcu spune:

    Am fost ieri o fuga la Busteni .Urat oras,fara suparare dar parca era mai frumos acum 16ani,deh ,alte vremuri .urata situatia de la telecabina cu acei terchea -berchea care trag de tine sa pleci cu ei si nu cu telecabina.Dezamagire totala si sus,nu mai zic de monumentul’Crucea Eroilor’,ce a mai salvat din impresie a fost peisajul,singurul ce nu s-a schimbat,dar pana cand?Sper ca nu am fost prea dur,multumesc.

    Apreciază

  60. Marin Juvete spune:

    Salut,
    Ca simplu cetatean,trecator prin aceasta viata,ma deranjeaza asfaltul din Bucegi,ma deranjeaza gipurile de la Telecabina,ma deranjeaza distrugerea celor 3 minuscule parcuri din Busteni,ma deranjeaza casele nou aparute in interiorul limitei Parcului Natural Bucegi(zona din susul Cabanei Caminul Alpin)….ma deranjeaza ca soclul Crucii Caraiman se degradeaza……ma deranjeaza ca in acest ritm in curand Busteniul se va numi Savinesti!!!
    Ce putem face sa stopam toate astea?!
    cu stima,
    Alu’Juvete.

    Apreciază

    1. Deocamdata nu putem decat sa vorbim cu unii, cu altii, sa le deschidem ochii. Mai multi inseamna forta, dar nu acum, se apropie timpul. Pe moment, se pot combate toate acele idei daunatoare prin petitii adresate altor institutii, inclusiv Primariei din localitate. Noi, cei cu alte vederi, trebuie sa tinem legatura…

      Apreciază

  61. marin juvete spune:

    Salutare,
    Da-mi voie sa spun eu cateva cuvinte despre Rosia Montana:
    Poate aurul de-acolo ne-ar folosi sa refacem sanatatea,invatamantul sau protectia persoanelor cu dizabilitati.Guvernatorul BNR zice ca nu ne trebuie.
    Deci:
    1.Daca cifrele prezentate ar fi adevarate,orice copil de clasa a V-a,din cateva operatii aritmetice simple ,ne-ar arata:profit sau deficit.Insa cifrele ar putea fi eronate,asa ca nu ma leg de argumentul economic.
    2.Nu sunt chimist,nu ma pot pronunta daca cantitatile de cianura ce ar trebui utilizata sunt letale sau nu,sunt mai mult sau mai putin poluante,prezinta sau nu risc pentru mediu,asa ca nu ma leg nici de acest aspect.
    INTREBARE:”Merita sa defrisam ,sa distrugem toata fauna si flora a 4 munti,sa-i dinamitam,sa-i concasam pana la tarana,sa riscam sa se prabuseasca toate constructiile si toate galeriile romane si sa ne alegem cu un desert de dimensiuni considerabile in inima Apusenilor?
    Raspunsul meu:NUUU!
    ps:argumentul cu locurile de munca e destul de slab-nici in Busteni nivelul de trai nu e de invidiat-RMGC va utiliza artificieri,excavatoristi,soferi…muncitori necalificati si cam deloc mineri.
    Ca o paralela,Dobrogea e „impadurita” de eoliene.Am niste amici din acea zona care mi-au spus ca singurii romani ce au lucrat acolo au fost paznici.
    Si,se pare ca curentii de aer si vibratiile generate de moristi modifica
    miscarea naturala a maselor atmosferice,distrug nu stiu ce gaze si fluturi,polenizarea are de suferit,pasaretul se abate de la traseele obisnuite,se inmultesc daunatorii si rozatoarelei,o parte din flora dispare…Dumnezeu a dat fiecarui gandac si fiecarui fir de iarba un rost!
    Deci echilibrul natural este perturbat si poate, pe termen lung consecintele ar putea fi dezastruoase…
    Si,colac peste pupaza,firmele de eoliene sunt turcesti,spaniole,nemtesti,frantuzesti,etc.
    adica,vorba cantecului:-aici profitul se imparte-n doua,
    banii lor si … noua!
    cu stima,
    Juvete

    Adriane,da-mi te rog adresa ta de mail.
    mersi si o zi excelenta

    Apreciază

    1. Eu sunt de parere ca tot ce este in tara, trebuie sa ramana in tara…daca avem nevoie de aur, de ce sa nu-l luam noi? Poate ca pot fi multumite ambele tabere, poate ca nu trebuie distrusi 4 munti, poate doar unul, nu stiu, zic si eu…cred ca se poate exploata acel aur cumva fara atatea distrugeri. Este absurd sa stam cu atatea bogatii in tara si sa ne uitam la ele sau sa le ia altii.
      Eolienele reprezinta un subiect controversat…la noi s-a mers mult pe ideea „ca merge si asa”, s-au facut numai lucruri mincinoase, ma uit la protestele din prezent…oamenii nu protesteaza doar pentru protectia mediului, etc. Rosia Montana este un pretext, toti cetatenii tarii, mai putin politicienii, rudele acestora si alti mafioti, sunt indignati, plini de ura, pentru ca nu s-a schimbat mare lucru in societatea noastra de 20 ani.
      Eu sper sa revenim intr-o zi la normalitate, as prefera nu eutanasierea cainilor, ci a hotilor care au vandut bucati din tara, care au furat saci de bani…astia trebuie vanati, confiscate averile dobandite fraudulos.
      Toate cele bune!

      Apreciază

  62. Madalin spune:

    Buna ziua,
    Multumesc pt raspunsul cu DJ 713. V-am scris si acum 2 zile in legatura cu atractiile naturale din Bucegi, pt o harta… nu ati primit mesajul ?

    Apreciază

    1. Salut, nu am primit acel mesaj, imi pare rau, dar chiar nu l-am vazut.

      Apreciază

  63. winni spune:

    salut

    ich suche den Kontakt zu einem jungen Wegbegleiter.
    Dieser Mann hat mir am 31.08.2013 geholfen den richtigen Weg im Wald zu finden. Bucegi Mountains
    Dafür bin ich ihm dankbar.Wir haben uns lange unterhalten.Über Gott und die Welt.
    Der Name ist Adrian Ciorba.
    Vielleicht kann mir jemand helfen und den Kontakt herstellen.
    Ich suche seine email Adresse.Adrian wird sich bestimmt
    an einem Deutschen Tourist erinnern,der mit einem
    Mountainbike von Poiana Stanii unterwegs war.
    Caut contact cu o companie tanara.
    Acest om ma pe 31.08.2013 a ajutat pentru a găsi calea cea dreaptă în pădure.
    Dar eu sunt de mult ne unterhalten.Über Dumnezeu și lume a dankbar.Wir avea.
    Numele este Adrian Ciorbă.
    Poate cineva mă poate ajuta si face contact.
    Cautata e-mail lui Adresse.Adrian va fi determinată pe un german
    Turistică amintesc care călătorea cu un munte de Poiana Stanii.
    I am looking for contact with a young companion.
    This man has helped me on 31.08.2013 to find the right way in the forest. Bucegi Mountains.He will remember a german tourist who was drivin with a mountainbike from poiana stanii
    i´m grateful to him.we talked a lot about god romanians and the world.
    Maybe someone can help me to find a connection.Seeking his email adress.My name is winni

    Apreciază

    1. Salut, Winni 🙂
      I’m Adrian and I’m very glad to see you…again 🙂

      Pentru cine nu intelege…m-am intalnit cu acest domn, cetatean german, prin padure si ne-am intors impreuna pana la un drum ce mergea spre Sinaia. Am avut o discutie foarte interesanta cu dansul, a ramas sa mai vorbim, poate sa si-l insotesc in excursii cu bicicleta. Avea o bicicleta ce nu vedeti decat in filme 🙂 mergea si la deal singura 🙂 I-am scris pe email.

      Apreciază

  64. Elena Rizea spune:

    Bine ar fi fost sa avem un om ca tine in Constanta ca poate i-ar fi oprit pe unii sa construiasca blocuri pe plaja!
    Ma bucur sa vad ca mai exista romani cu spirit civic si constiinta care nu se tem de a spune raspicat ce au de zis,mult succes in ceea ce faci ,ca faci bine!

    Apreciază

    1. Cred ca tine de fiecare, unii dintre noi putem sa luptam eficient si unora chiar ne iese mai bine, pentru ca am vazut prea multe abuzuri. Totusi nu trebuie sa abandonati, nimic nu tine vesnic. Va doresc putere, multa sanatate si va multumesc pentru cuvintele frumoase!

      Apreciază

  65. cristi spune:

    sunt un iubitor al muntilor bucegi si as vrea sa stiu daca s-au luat masuri de catre garda de mediu dambovita la sesizarile dvs. privind cojirea copacilor si aplicarea de marcaje turistice. Daca aveti un raspuns as fi curios sa-l vad postat pe blog. Multumesc!

    Apreciază

    1. Salut Cristi,
      Daca adresa de mail este buna, iti si trimit raspunsul 🙂 Deci, dupa 6-8 luni de zile, aveau nevoie de sesizarea mea ca sa-si dea seama institutiile de mediu ca s-au jupuit copacii, pe langa care unii dintre angajati treceau si zilnic. Urmare a sesizarii mele, s-a intamplat: doar o amenda modica de 5000 lei noi 🙂 in conditiile in care pe toate traseele din Valea Ialomitei s-au jupuit copacii. Si daca le dadeau cate 5000 lei de fiecare traseu, tot era putin.
      Acum, ca o paralela, pe un singur traseu turistic, adica au pus niste bare nenorocite de fier si au dat o mana de vopsea pe cativa copaci, au incasat chiar si peste 1 miliard lei vechi. Iti dai seama ce furaciuni au facut…nu au reabilitat nimic. Nu au facut podete, trepte betonate, cum scria in acte, nu au respectat actele de mediu, doar au vrut sa puna mana pe bani. In acte se scrie de podete prin padurile Cocora si Laptici, trepte pe la cascada Obarsiei, nu exista asa ceva, au luat doar banii si au inventat lucrari 🙂
      Probabil si cu amenda de 5000 lei pentru jupuirea copacilor s-a intamplat ceva asemanator…cred ca au anulat-o ulterior, nu a platit nimeni ceva…parerea mea. Uita-te la rubrica „Actiuni Personale”, daca nu este niciun document postat de la GNM DB, o sa-l public saptamana aceasta! Numai bine!

      Apreciază

  66. Salut Adrian, am vazut ca ai o multime de informatii despre ciuperci. Stii cumva daca exista o varietate de Pleurotus cu palaria complet alba? Si comestibila 🙂 la fel cu cele gri? Adina

    Apreciază

    1. Buna, nu le stiu pe toate, si Pleurotus cu palarie alba chiar nu stiu…mai bine nu le culege, pana nu stii ceva sigur din mai multe surse 🙂

      Apreciază

  67. S. Daniel spune:

    Buna ziua,

    Numele meu este Daniel S. si va trimit acest email pentru ca ma intereseaza publicarea unui articol pe site-ul dumneavoastra. Tin sa va spun ca acesta va contine un link catre site-ul: ….ro, unicul lui scop fiind optimizarea acestui site pentru motorul de cautare Google. Articolul il puteti scrie dumnevoastra, il putem scrie noi sau chiar puteti modifica un articol trimis de noi pentru a se potrivi cat mai bine cu stilul dumneavoastra de scris. Tin sa precizez ca articolul este redactat de un specialist in domeniu si poate fi despre o zona turistica, un obiectiv turistic sau chiar aveti posibilitatea sa spuneti dumneavoastra despre ce sa scriem.

    Sa vorbim putin si despre beneficiile unei astfel de colaborari:
    Pentru dumneavoastra: Primiti un articol de calitate, unic + o suma de bani
    Pentru mine: Primesc un link pentru site-ul ….ro cu scop SEO (adica rol de optimizare pentru Google)

    Tin sa adaug ca link-ul din interiorul articolului, despre care vorbeam, va fi cat se poate de natural introdus, fara sa deranjeze pe nimeni.

    Astept un raspuns din partea dumneavoastra.

    Cu stima,
    Daniel S.

    Apreciază

    1. Multumesc, Daniel

      Poate ai uitat sau nu ai vazut ca ti-am raspuns intr-un articol.
      Trebuie sa-ti dau un mail, ca probabil postezi in mai multe locuri si nu mai le cuprinzi pe toate.
      Nu sunt interesat, iti dai seama, de publicitate.
      Totusi, nu am nimic impotriva sa-ti mai public unele chestii referitoare la Bucegi.

      Apreciază

  68. Buna seara

    Daca va intereseaza o colaborare privind detectia in zonele mentionate de dvs va stau la dispozitie incepand din primavara asta.Toate cele bune va doresc

    Apreciază

    1. Buna seara, d-le Valentin
      Da, bineinteles ca ma intereseaza multe lucruri despre Bucegi, printre care si acesta. Eu insa ma misc in functie de anumite legi 🙂 Pe Facebook, ma gasiti drept BucegiNatura. Vorbim fie acolo, fie pe mail.
      Multumesc.

      Apreciază

  69. rogrm spune:

    Am fost încântată când am descoperit acest blog (revin la el întotdeauna cu plăcere să recuperez, cum îmi fac ceva timp) unde, așa cum am mai spus, am găsit lucruri, idei, imagini, frumoase, utile interesante, preocupare pentru natură într-un mod energic, practic și creativ. Vă doresc succes în continuare ! Toate cele bune !

    Apreciază

    1. Saru-mana si va multumesc pentru cuvintele frumoase. Si eu va citesc, nu destul de des pe cat ar trebui, dar sunt pe acolo 🙂 Toate gandurile bune si dvs.

      Apreciază

  70. Bogdan Gaborov spune:

    Bucurie! Numele meu este Bogdan – sunt profesor de geografie… cercetez Bucegii de ceva vreme si pe masura ce trece timpul constat ca stiu din ce in ce mai putine. Am citit articolele pe care le scri si am foarte multe intrebari… ar fi super fain daca la un moment dat ne-am putea intalnii pentru a discuta despre trecutul dar si prezentul Bucegilor. 0763 … este cosmoteul meu, cele bune!

    Apreciază

    1. Salut, Bogdan 🙂 Pai poate o sa si facem o excursie asa, mai multi, am notat nr. tau. Multumesc, sunt atatea de spus incat nu vom spune nici macar un sfert in scris 🙂

      Apreciază

  71. Radu spune:

    Buna ziua,

    As vrea sa incerc sa ajung si eu la babele pe acest drum DJ713 , si as dori sa mi spuneti daca drumul se poate parcurge cu o masina normala (Logan) daca sunt serpentine sau urcusuri grele , si de asemenea as vrea sa stiu care este timpul real de urcat pe jos pana la babele din locul unde drumul asfaltat se termina .
    Multumesc

    Apreciază

    1. Se poate ajunge foarte bine pana la circa 4 km distanta de cabana Babele, acest drum se opreste la o bariera. Mai departe trebuie sa mergeti pe jos, accesul auto fiind interzis. Drumul mai departe este denivelat, nu se urca cine stie ce, intr-o ora de la bariera sunteti la cabana, timp in care se poate observa foarte bine si imprejurimile. Sa aveti la dvs. o pelerina de ploaie sau niste haine pentru orice schimbare brusca de vreme. Numai bine.

      Apreciază

  72. Marian Lazar spune:

    Te salut cu mare drag si, deja, o doza apreciabila de respect pentru ceea ce faci. Am nevoie de ajutorul si experienta ta asa ca te rog sa iti rupi cateva minute sa-mi oferi cateva informatii si/sau sfaturi… Nu am mai facut ture prin Bucegi de aproape 15ani (m-a ‘speriat’ si dezamagit afluenta de pantofari si plimbaciosi de oras) si mi-ai provocat un asa dor ca se cere stins cat mai curand. Prin urmare, m-am hotarat sa pornesc intr-o tura… Sinaia – Stana Regala – Piatra Arsa – Babele – Caraiman – Costila – Omu – Valea Cerbului – Busteni… perioada va fi 11-13 octombrie… Voi fi insotit de 3 fiinte cu experienta de munte apropiata de zero si sunt interesat de ‘noutatile’ aparute in teren in ultimii ani: marcaje defectuoase, zone periculoase (relief sau fauna), etc… Ti-as fi recunoscator daca mi-ai putea raspunde si iti promit o serie foto completa a traseului ;).
    Oricare ar fi raspunsul, iti multumesc de pe acum si iti doresc succes in tot ceea ce intreprinzi.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Buna ziua 🙂

      Bineinteles ca am sa va scriu toate detaliile, in aceste zile, aici cat si pe mail. Apoi o sa va las un nr. de telefon ca sa ne auzim in timpul excursiei pe care o veti face.

      Apreciază

  73. Catalin C. spune:

    la intrarea in padurea Munticeleului deasupra Caminul Alpin se pare ca vor fi taiate {uscaturile} din padure; se pune de o jamaherie cu [ca]se de vacanta?!

    Apreciază

    1. De cativa ani, poate 2-3, pe acolo isi mai ridica unul-altul cate o constructie. Ma indoiesc ca ar fi ilegale pentru ca ar fi fost controale, s-ar fi auzit ceva. Ieri, am vazut si eu pe Facebook, copaci numerotati pentru taiere, nu si marcati, lucruri mult diferite. Acei copaci, (numarul prezentat pe un copac era 141), ar urma sa fie taiati, cel putin asa crede cel care a pozat si asta arata si acel insemn; ca se pregateste o taiere. Insa, ideea este ca nu administratia locala deruleaza acea taiere ci ocolul silvic. Prin urmare, fiind in raza Parcului Natural, personal nu as crede ca taie totul pe acolo pentru a elibera terenul si a construi nu stiu ce. Pana la urma, limitele Parcului au fost trasate cu precizie, s-au luat coordonatele din 2007, acum, sa vina cineva si sa le modifice de o asemenea anvergura, de a rade tot, mi se pare destul de greu de crezut. Ar fi puscarie pentru cei de la ocolul silvic.
      O sa ma interesez si eu, nu o sa cad in extreme ca primarul da loturi nu stiu cui si trebuie sa taie padurea, ca doar nu traim intr-o tara de lumea a treia. Trebuie vazut ce copaci sunt, cati sunt, daca sunt uscati, daca sunt unul langa altul, daca sunt marcati (scrisul cu creionul nu este o marca), intrebat la ocolul silvic. Am vazut si ca a intervenit cu un comentariu pe FB si tipul cu petitia din Bucegi, aceea cu biserica. Eu nu cred in bunele intentii ale acestui tanar, pot sa-l creada 100.000 de persoane din partea mea, mie mi se pare ceva dubios la mijloc, nu foloseste tonul potrivit in relatia cu autoritatile statului, brusc este iubitor al naturii… petitia aceea nu inseamna mare lucru in plan real, imi pare ca se inflameaza prea repede si ca nu cunoaste legislatia de mediu. Si daca ar avea dreptate cu unele aspecte, si se poate duce in instanta cum zicea el, desi nu se va duce 🙂 uita un lucru: in instanta, lupta se da pe probe, inscrisuri, dovezi, nu pe petitii virtuale… si pe aici toti sunt prieteni, si la bine si la rau. El ce acte prezinta? Nu numarul da intotdeauna puterea, ci mintea.
      La Busteni, in zona Caminul Alpin, vad ca iar s-au inflamat spiritele. Este bine ca ne pasa, insa trebuie aflat ce se intampla, de ce se taie, in mod sigur exista niste acte, ele trebuie cerute. Pana atunci vorbim doar…
      Nu, lupta pentru mediu nu se poarta astfel, nu se poarta la nivelul ca spunem in stanga si in dreapta ca X taie padurea fara a avea nimic la mana. Toate realizarile mele pe linie de mediu in Bucegi, au avut la baza probe, documente. Nu le ai, nu contezi, sunt furtuni in pahare cu apa. Nu te ia nimeni in seama, mai rau, poti fi actionat in judecata. Am fost in multe procese, nu am pierdut niciunul… dinainte de a incepe ceva, trebuie sa te stii daca poti duce pana la capat actiunea. Nu vezi ca nimeni nu stie unde sa intrebe si ce sa faca in cazul la care faci referire? Pentru ca la noi nu exista o educatie in acest domeniu. Este fix zero ca azi strangem un sac de gunoaie, ca postam pe FB poze cu viitoare intentii de defrisare totala, ca facem petitii si ne aratam ofensati ca ni se ia aerul si nu mai stiu ce element, este irelevant. Iti dau ca exemplu, din nou, petitia aceea cu biserica de pe Platoul Bucegilor. A strans mii si mii de semnaturi, si, concret, ce s-a rezolvat? Nimic! Proiectul va merge mai departe iti spun eu. Chestia asta nu o opresti cu scanceli pe net. Au trimis petitia, spun ei, la Comisia Europeana. Da? Si ce-i cu asta? Aia vor intreba la Ministerul nostru apoi Administratia Parcului va fi nevoita sa formuleze un raspuns. Ce crezi ca va spune? „Noi nu am autorizat nimic”. Sa spunem ca vor intreba si la Primaria Busteni. Ce crezi ca vor spune si ei? „Dom’ne, noi am pus un teren la dispozitie gratuit, in cazul in care se indeplinesc cerintele legale”. Totul este atat de previzibil. Si toata agitatia a fost pentru nimic, pentru ca pe Platoul Bucegi nu exista nicio biserica, nu exista nici macar actele. Este o risipa de energie uriasa a acestor mii de oameni, care in marea lor majoritate au o problema cu Biserica, nu ca sunt ei mari iubitori ai naturii.

      Apreciază

    1. Buna, cunosc si eu articolele respective. Esti sigura ca despaduririle au fost initiate chiar de acel sef de ocol?! Adica, adevarul de la un moment dat poate avea aceeasi valoare cu un alt moment dat? La asta ma gandesc eu.

      Apreciază

  74. Catalin C. spune:

    un forest district supervisor tre’ sa stie cam ce, cum si unde se taie lemn viu din pravalia sa; banuiec ca sa spus un niet hotarat si atunci presa vorbeste prostii.

    Apreciază

    1. Catalin, ceva nu este in regula, posibil sa se mai fi schimbat proprietarii… nu stiu ce sa zic, povestea pare incurcata. Cert este ca au fost somati sa nu taie nimic pana nu obtin acte…

      Apreciază

  75. Catalin C. spune:

    Noroc cu tine, cu Bolo foarte putini dar curajosi. Altfel erau secularizate tot felul de obicee fanariote, tabu pentru cetateanul de rand.

    Apreciază

    1. In 2014, m-am implicat mai putin pe fata, pentru ca lucrurile au intrat pe un fagas cat de cat normal, le este frica multora de DNA. Totusi, se mai fac tot felul de lucruri si actiunea de la Caminul Alpin a acestor oameni adevarati de munte, a oprit o defrisare ilegala, de amploare. Tot in 2014, m-am implicat mult mai concret in actiuni pe teren pentru protejarea faunei. De asemenea, sunt pe cale sa finalizez o carte stufoasa, plina de detalii putin sau deloc cunoscute despre zona aceasta. Au mai fost si diferite proiecte pe finantare europeana depuse… multe alte probleme, pe acasa, de sanatate, etc… ca la oricare. Dar tin mereu aproape de Bucegi 🙂 Multumesc, Catalin… si tu ai avut rolul tau in toata aceasta treaba cu protejarea Bucegilor.

      Apreciază

      1. vali spune:

        In cautare de informatii despre Parcul Natural Bucegi am avut sansa sa va descopar. Cred ca avem multe lucruri in comun cu d-voastra. Mergem pe trasee si vai marcate si nemarcate in Bucegi, dar si in Baiului, Neamtului, Comarnic, etc.
        Ne-am legalizat existenta, desi fuctionam din1976; vrem sa fim implicati activ in starea parcului Natural Bucegi, parc in care echipele noastre merg saptamanal.
        Mi-as dori sa va intalnesc si sa stam de vorba, despre viitor.

        Apreciază

        1. Buna ziua, d-le Vali. Mi-ar placea sa ne vedem si sa stabilim proiecte de viitor. Va rog sa-mi dati un semn cand mai ajungeti. Poate reusim sa avem acelasi program.
          Multumesc pentru mesaj!

          Apreciază

  76. Luiza Volf spune:

    Buna ziua, am dat de acest blog ,,intamplator,, Organizam in Fieni un seminar mai deosebit, despre Bucegi, in ziua de 26 sept. 2015.
    Am vazut sarguinta si activitatea d-tra si cu atat mai mult, nu puteti lipsi de la acest eveniment.
    Pentru mai multe informatii, contactati-ma la tel 0728 526 655.
    Cu deosebita stima, Luiza Volf, manager Cluster Zone Energetice Nationale

    Apreciază

    1. Va multumesc foarte mult pentru mesaj. O sa va contactez maine. Saru-mana 🙂

      Apreciază

  77. Adrian spune:

    Salutare.Am o intrebare pentru tine,te vad cunoscator al zonei Vanturis.Cum se numeste valea de abrupt care pleaca din Poiana vanturis si sfarseste sus pe la cota 1800 unde este marcajul punct rosu si imediat ajungi in banda rosie spre cota 1400.E cumva valea Stanei.Stii ceva?

    Apreciază

    1. Salut! Prima spre dreapta, cred ca este aceea la care te referi. Ea se numeste Valea Dracilor. Nu e cine stie ce ca dificultate, are si cateva locuri pitoresti. Exact acolo unde spui se iese.

      Apreciază

  78. Adrian spune:

    In harti Valea Dracilor se ramifica din Valea Izvorul Dorului in amonte de Valea Stanei.Nu cred ca e Dracilor.Asta la care ma refer sfarseste in punct rosu la 5 minute de traseul banda rosie care duce la cota1400.

    Apreciază

    1. In astfel de locuri, cum este zona Vanturis, hartile sunt destul de imprecise. Dar este un fir de vale care iese in zona Tintarul Hotilor… in timp ce urci pe el, de mai jos putin de Poiana Vanturisului, treci pe langa o padurice de larice, pe dreapta. Acest fir se mai numeste si Valcelul Stanei, si iesea langa izvorul amenajat al fostei Stane din Colti, care acum este in paragina totala.
      In traseul cu punct rosu, foarte aproape de intersectia cu banda rosie am ajuns urcand o vale stancoasa, cu multa gresie si conglomerat. Pe harta pe care o aveam atunci era trecuta denumirea de Valea Dracilor. Urmatoarea era Valea cu Pietris, pe care cum urci, intalnesti o placa in amintirea unui student la Hidromecanica. Placa este chiar la baza unei saritori mari. De altfel, valea este dificila, pare ca nu se mai termina.
      Valea de care spui este mult mai usoara, mai placuta. Pe ultima portiune te strecori printre molizii desi dar nu este asta o problema 🙂 Cu siguranta vorbim de aceeasi vale dar nu suntem siguri de denumire. O sa caut o poza din DJ 713 care cuprinde zona si ti-o trimit pe mail.

      Apreciază

  79. Adrian spune:

    Poze din locul cu pricina. 🙂

    Apreciază

  80. irimia marin spune:

    initiativa este buna, din pacate nu pot fi de acord cu „bunul simt” al staretei, fotografia indica altceva, e suficient sa o privesti.Apoi, un om cu decenta nu are crize de isterie fata de semeni, mai ales ca imbraca haina monahala, nu imparte anafora cu mana, igiena e la pamant…Pr.Teofil a facut tot ce este acolo,daca nu era el…zacea si acum in ruine.E departe de a fi calugarita!

    Apreciază

  81. Mirt Stefan Cristian spune:

    Buna ziua,
    Ma numesc Mirt Stefan Cristian,am infiintat de curând asociatia Cătinel,CIF 36504874,având ca scop Protectia mediului. Pe scurt,mi ati fost recomandat ca o persoana căreia chiar ii pasa de natura.Cum as putea sa iau legatura cu dumneavoastra ? Numărul meu este 0724 267 …,telefonic sincer as putea sa va lămuresc mai usor cu activitatea pe care o intreprind(filmarea celor care arunca gunoaie si in colaborare cu jandarmeria montana prin mărturie personala si proba video,sa fie amendati )
    . In speranta ca vom colabora, va multumesc !
    . Cu respect,
    . Stefan Mirt

    Apreciază

    1. Buna seara, d-le Stefan.
      Multumesc pentru mesaj si o sa va caut in scurt timp.
      Toate cele bune!

      Apreciază

  82. Salut. Imi plac articolele voastre. Eu alaturi de niste prieteni, dorim sa dezvoltam o comunitate online internationala (nu doar un blog). Dorim o poza de pe site-ul dumneavoastra pentru a incepe in viitorul foarte apropiat o campanie de promovare pe platformele de socializare. Un link de promovare catre blogul acesta va fi pus automat. Doriti sa ne ajutati?

    Aceasta este poza:

    Apreciază

    1. Salut, Tibi.
      Multumesc si te felicit pentru initiativa.
      Bineinteles, poti folosi poza in directia spusa de tine. Suna foarte interesant si ne mai auzim cand mai e cazul! 🙂
      Succes!

      Apreciază

  83. Ileana spune:

    Zâmbește, mâine va fi mai bine ! Dumnezeu îți prețuiește dragostea, bunătatea, reușitele, mulțumirea, seninătate , omenia. Asta e tot ce contează .
    Dormi în pace, prieten drag ! 🙂
    Smile, tomorrow will be better! God appreciates his love, kindness, success, gratitude, serenity, kindness. This is all that matters.
    Sleep well, dear friend! 🙂

    Apreciază

    1. Saru-mana 🙂 Va multumesc foarte mult pentru toate aceste ganduri frumoase!

      Apreciat de 1 persoană

  84. sandu spune:

    salut!sunt un mos care incearca,pe cat il tin puterile,sa convinga si pe altii in legatura cu fierul din turnul eiffel, provenit din romania?!spor in ceea ce faci!!multumesc de articol!dar,cum spuneam,sunt un mos si carcotas pe deasupra!ai cateva locuri in text in care,in loc de stii,scrii sti!

    Apreciază

    1. D-le Sandu, va referiti in mod sigur la acest articol: https://buceginatura2000.wordpress.com/2017/06/03/minciunile-generatiilor-uzinele-resita-turnul-eiffel-si-crucea-de-pe-caraiman-tablitele-de-la-sinaia-capela-general-ion-emanoil-florescu-lupta-de-la-posada-din-anul-1330/
      Sa stiti ca vreau doar sa vedem lucrurile asa cum sunt. Ajuta mult, in special tanara generatia. Nu este nicio mandrie ca am facut si nu stiu ce descoperit, insa ma amuza niste situatii peste masura din cauza felului nostru de a incurca lucrurile 🙂 Evident ca mai sunt greseli in articol, aveti dreptate. Va multumesc foarte mult pentru timpul oferit si pentru observatii. Va salut cu drag.

      Apreciază

  85. Victor Eftimiu spune:

    Îmi cer iertare dintru început pentru forma de a lua contact prin intermediul acestei secţiuni de comentarii, care nu e poate cea mai potrivită. Am două curiozităţi legate de zona Bucegilor, şi nădăjduiesc că mi le-aţi putea satisface:

    1. Ce a fost obiectivul militar dezafectat de pe Vârful Cocora (din apropierea staţiei de telecabină Babele)?

    2. Pe traseul nemarcat de creastă care merge paralel cu «Drumul Babelor», plecând de dinainte de intersecţia DJ713 cu DJ713B (răscrucea spre Piatra Arsă), din zona traseului bandă albastră care leagă Piatra Arsă de Padina – Şaua Cocora, se găseşte la un moment dat o formaţiune pietroasă izolată, similară «Babelor», şi marcată pe OSM (http://www.openstreetmap.org/#map=18/45.39057/25.47544&layers=N) ca punct de belvedere. Este un punct de interes cu vreun nume anume? Nu l-am găsit nicăieri marcat ca atare, deşi cred că ar trebui să fie.

    Apreciază

    1. Buna dimineata, d-le Victor

      Nu va faceti probleme.
      Acel obiectiv de langa Babele, i se spune si acum „La Eoliana”. Era un obiectiv militar desi nu vad legatura cu ceva eolian 🙂 Cel mai probabil a fost un punct de transmisiuni si care azi este proprietate privata. Mai are o camera video pe turn, dar cred ca este a celor care detin actualul obiectiv.
      M-am uitat pe harta dvs. si cred ca acel obiectiv se refera in cel mai probabil caz la formatiunea „Babele din Plaiul lui Pacala”. Le puteti vedea si aici: https://buceginatura2000.wordpress.com/2015/09/16/traseul-turistic-busteni-sfinx-pestera-ialomitei-babele-din-plaiul-lui-pacala-piatra-arsa-cota-1400-drumul-vechi-al-cotei-sinaia/
      Va salut si va doresc numai bine 🙂

      Apreciază

  86. Victor Eftimiu spune:

    Mulţumesc mult pentru răspunsuri. Spor în tot ceea ce faceţi!

    Apreciază

    1. Multumesc si eu. Sa auzim de bine.

      Apreciază

  87. Bogdan Pop spune:

    Buna ziua,

    Va contactez din partea blogului https://descopera-carasul.ro
    Va urmaresc blogul de ceva timp si imi place foarte mult!
    Doresc sa creez o lista cu blogurile recomandate din aceeasi nisa. (Blogroll in sidebar)
    Daca doriti va adaugam link-ul catre blogul dvs. la noi pe site si vice-versa.
    Daca sunteti de acord astept cu nerabdare un raspuns.

    Cu stima,
    Bogdan Pop
    CEO – Descopera Carasul
    https://descopera-carasul.ro/
    https://www.facebook.com/DescoperaCarasulRo/

    Apreciat de 1 persoană

    1. Bineinteles, Bogdan. Pentru lucruri frumoase, oricand 🙂 Mult succes.

      Apreciază

  88. GABRIEL PETCU ( GAPET ) spune:

    Va urmaresc de curand.Daca doriti sa va fac promovare pe Youtube.Eu sunt un tanar vlogger din Bascov,Pitesti.Numai bine

    Apreciat de 1 persoană

    1. Multumesc, Gabriel. Numai ca eu nu vand nimic si nici nu caut cititori 🙂 Daca o sa schimb abordarea, te anunt. Multumesc inca o data si iti doresc mult succes!

      Apreciază

  89. Mulţumim din inimă ❤ pentru tot ceea ce faceţi pentru noi 🙂

    Apreciază

    1. Cat se poate! Va multumesc!

      Apreciază

  90. danyboy spune:

    Zic sa iei in calcul si initierea unul vlog!

    Apreciază

    1. Asa este! Ma tot gandesc la asta de mai mult timp dar mereu aman 😦

      Apreciază

  91. MIHAILA AURORA spune:

    buna ziua

    stiu ca in cimitirul Setu din Sinaia este ingropata MARICA BERINDEI care a murit in 1944 la varsta de 38 ani. Era nepoata generalului Anton Berindei iar matusa ei, Irina Procopiu, a fost doamna de onoare a reginei Maria timp de 24 de ani. stiti cumva unde este mormantul lui Marica Berindei? Sau unde as putea sa intreb.

    Apreciază

    1. Buna ziua!

      Nu stiam acest aspect relatat de dvs. si nu stiu de acel mormant. Tot ce va pot spune este ca am sa ma uit cu prima ocazie si apoi va scriu. Nu cred ca aveti pe cine intreba si sa mai primiti si raspuns.

      Apreciază

      1. mihaila aurora spune:

        multumesc pentru raspunsul prompt. Tot datorita dvs am gasit mormantul printesei nadeja stirbey care este parasit. Eu sunt din Bucuresti si de cate ori vin la Sinaia ii aprind o lumanare si ii pun o floare. Asta as vrea si pentru Marica Berindei.Si apropo de Irina Procopiu…..draga ei ;;Caprita stiti cui apartine si de ce e lasata in paragina? Am aflat ca Marica Berindei a murit la Sinaia din jurnalul Irinei Procopiu. Banuiesc ca nu mai e alt cimitir.

        Apreciază

        1. Da, din pacate suntem foarte putini care apreciaza valoarea istorica, memoriala, a acelui cimitir. Am propus de-a lungul timpului ca unele monumente funerare sa fie protejate dar suntem intr-o societate in care nimeni nu vrea sa-si asume nimic.
          Nu stiu cui apartine acea vila dar primaria amendase acum niste ani pe proprietar ca nu face curatenie. In mod sigur daca a murit la Sinaia Marica Berindei a fost inmormantata la cimitirul Setu.
          Poate este o coincidenta de nume sau poate este o pista, nu se stie pana nu se face verificarea, acum mai multi ani am discutat cu un veteran de razboi din Sinaia, azi el este decedat, si care se numea Berindei. Sigur apare pe acest site la evenimentele de 1 Decembrie sau de comemorare eroi, pentru ca aveam obiceiul de a-l poza.

          P.S. Am gasit articolul in care apare veteranul de razboi, d-l Berindei:

          Inaugurarea piatetei „Vulturii Libertatii” din Sinaia

          Apreciază

          1. MIHAILA AURORA spune:

            Multumesc pentru raspuns. Chiar sunt foarte curioasa daca acel domn Berindei apartine familiei generalului Anton Berindei.
            Anton Berindei a avut 4 fii dar este posibil sa fie vre un nepot.

            Apreciază

  92. MIHAILA AURORA spune:

    Buna ziua
    Va rog frumos sa-mi spuneti daca ati gasit cumva mormantul lui MARICA BERINDEI ? si ati aflat daca acel domn Berindei este urmas al generalului Anton Berindei? Mai traieste acest domn? Daca da mi as dori f mult sa pot sta de vorba cu dansul. Multumesc

    Apreciază

    1. Saru-mana. Nu am reusit sa initiez vreo actiune in acest sens. Cu 2 joburi mi-a fost un pic mai greu dar am in vedere subiectul.

      Apreciază

      1. mihaila aurora spune:

        multumesc . astept cu interes , poate aflati ceva

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.