Stanci, varfuri si paduri in imprejurimile Sinaiei

Ar fi trebuit un traseu pe muntele Diham, poate si intoarcere prin Poiana Costilei. A ramas stabilit… numai ca, degeaba!.. spre nemultumirea tuturor, schimb traseul :)) Stiu ca ramasese stabilit numai ca adierile de vant aduceau miros de iarna, un val de ceata se strecura incetisor dinspre Diham pe la poalele Costilei, „linia” Poiana Izvoarelor-Saua Baiului-Muchia Lunga era sub un „front” cetos…

Uite asa, am tras eu concluzia ca nu e bine pe acolo, ca e chiciura, ca ninge, ca e frig, ca e bocna, ca nu e fain, ca orbecaim, ca…

Propun, ca tot era plimbare simpla, imprejurimile Sinaiei unde dupa mine, ar fi venit „valul” peste vreo 2-3 ore, ceea ce era suficient. Parca nu aveam chef sa ma plimb cu manusi si caciula…

La mine nu e cu daca am stabilit un traseu pe acolo o si luam. Din principiu 🙂 nu ma iau la tranta cu vremea, in niciun caz sa-i dau tare pe traseu, sa fiu conditionat de frig, ninsoare etc. Stiu ca multi nu inteleg dar inteleg mai incolo…

Luam calea Sinaiei, nu prea fericiti de decizie 🙂

Multi turisti urcau spre Poiana Stanei asa ca, am zis sa urcam pe varfurile stancoase din imagine si nu doar pe ele.

Popas

Perspectiva asupra Sinaiei… uite si valul sosind. Am castigat insa intervalul 9-12.

Incheind excursia pe langa aceste trepte care azi conduc catre nicaieri.

Mai tarziu, din postarile altora, ne-am convins ca prin Diham nu era chiar ce ne doream 🙂

8 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Crisa spune:

    Inca toamna… la munte 🙂. Frumoasa privire catre Sinaia 🙂

    Apreciază

    1. Acum ninge, este un strat mititel 🙂

      Apreciază

      1. Crisa spune:

        Mititel, mititel… dar cred ca este mai dens si mai alb ca mica mocirluta de la mare 🙂.

        Apreciază

        1. Da,asta este 🙂 Datorita frigului nu s-a topit. Pe partii stratul e mare pentru ca au pornit tunurile de zapada, in rest, prin oras, pe trotoar nu e nimic.

          Apreciază

          1. Crisa spune:

            Are farmecul ei si zapada din tunuri, dar nu se compara cu omatul natural 🙂cu joaca fulgilor de nea😉, iar la munte… stiu eu sigur ca o sa ninga in aceasta iarna 😉

            Apreciază

            1. Sunt ani buni de cand nu am mai fost pe o partie si nici nu am de gand. Poate la baza ei sa vad ce se intampla, pentru priveliste… in rest, pentru schi imi plac padurile de langa munte cu nameti mari. Acela mi se pare cel mai frumos schi, sa fie si zi senina… Nici pe asta nu am mai facut-o de ani de zile. Luam schiurile in spate, claparii in rucsac si intram din golul alpin in padure. Schimbam bocancii cu claparii si faceam apoi aceeasi operatiune la iesire din padure. Pe partie nu imi place deloc, te duci la vale asa, ca altii. In padure e mai fain, trebuie sa eviti arbori in picioare sau cazuti, sa gasesti un culoar, e mult slalom dar e fain, te mai opresti la discutii sau gratar :))) si traseul e mult mai lung decat o partie. Schiurile nu trebuie sa fie noi ca le zgarii orice ai face 🙂 Sa speram ca ninge… poate nu ratez si anul acesta :))

              Apreciază

  2. Anne-Marie spune:

    Stiti cumva cum se numeste fantana din a treia imagine? Am cautat peste tot si nu am gasit. Nu este semnalata nici pe hartile turistice.

    Apreciază

    1. Nu are o denumire recunoscuta 🙂 Apoi, cate aspecte nu sunt trecute pe hartile turistice?!
      Ceva detalii, poze si info, sunt la pag. 397-399 ale cartii „100 de pasi in timp…” In centru avea o icoana cu Sf. Ana de aceea i se mai spune si vechea fantana Sf. Ana. Este un monument deosebit ridicat in timpul lui Carol I.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.