Oceanul de nori…de la marginea Bucegilor

Am multe poze si subiecte…doar de azi, pentru o saptamana…daca am timp sa le si public 🙂 Pentru mai multi: „Da, jandarmii erau acolo si astazi, sa nu se distruga de tot muntele acesta”. Mai ales unii localnicii, din Busteni, isi bateau joc de lege si de patrimoniul natural. Golani de genul Stefan Petrut si Sergiu Nagy, pripasiti in serviciul de salvare montana al orasului. Ei care trebuiau sa educe turistii, sa promoveze cu totul alte valori, isi foloseau calitatea de salvator montan in excursii ilegale. Dar eu cred ca foarte curand li se va da posibilitatea sa faca doar ceea ce stiu mai bine!

Deocamdata, sa va spun si sa va arat ce vreme superba a fost sus pe munte ieri, si ce vreme rece a fost la baza muntelui, in Valea Prahovei.

Ati auzit de fenomenul numit „mare de nori”. Ce am vazut astazi parea un „ocean de nori” 🙂

Tumult

Putin involburat langa munte

Imensitate…alta lume

Zbateri

Daca ar fi fost apa? Valul ar fi ajuns pana la altitudinea de 1400 m

Pod alb intre muntii Bucegi si muntii Baiului, peste Valea Prahovei

Jos Cota 1400. Abia se distinge statia telescaunului

La marginea oceanului de nori

Din cativa pasi am intrat in alta lume 🙂 Cei doi probabil se tineau de mana din cauza vizibilitatii reduse 🙂 Parca era noapte la Cota 1400. In schimb, mai sus, la Cota 1500 stateai la soare. Evident ca era si foarte frig.

La 1400 d-na Luci avea o ciorba foarte buna, desi pe mine nu prea ma incanta ciorbele, aceasta mi-a placut. Am mai pierdut timpul pe acolo si evident telecabina. Dar nu era o problema…in circa 20 minute de la Cota eram in cartierul Furnica al orasului Sinaia.

Cand am plecat, era chiar frig.

Pe Drumul Cotei…de la Cota 1400 si pana la sensul giratoriu de la Calea Codrului, adica in cartierul Furnica, ajung mai repede decat o masina…evident eu pe traseul turistic 😉 Aici este pe la 1200 m altitudine si tot ceata este…deci plafonul are o grosime de circa 200 m.

23 de comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. un.bolovan spune:

    Vad ca si astazi e la fel, este superb sus pe munte, deasupra plafonului de nori 🙂

    Apreciază

    1. La fel a fost si astazi 🙂

      Apreciază

      1. un.bolovan spune:

        Da, am vazut Adrian 🙂 a fost foarte frumos sus…… btw, am scris si eu un pic despre DJ 713, sper sa-ti placa….am muncit ceva… 🙂 🙂 Cu drag 🙂

        Apreciază

        1. O sa intru sa citesc 🙂 Am fost cam ocupat saptamana asta si cealalta se anunta la fel, si ieri si azi tot pe munte 🙂 Sper ca ai vazut ca am lamurit „misterul” cu acea intersectie…a lui DJ 713 😉

          Apreciază

          1. un.bolovan spune:

            Acelasi mister am incercat sa-l lamuresc si eu, cu documente 🙂 Cum ziceam, sper sa-ti placa 🙂

            Apreciază

            1. Am citit, totusi ultimul act este acea HG din 2009 de care aveau nevoie sa reabiliteze drumul. Deci asta este…DJ 713 are 16 km si se termina la acea intersectie.
              M-a surprins ca ai pastrat pozele acelea vechi 🙂

              Apreciază

              1. un.bolovan spune:

                Da, acel drum pana la Babele n-a avut nicodata nici un nume….. am scris si eu in vara despre acel sau acea HG… pastrez cam tot si mai am multe, am facut o selectie minima, ma bucur ca ti-au placut, am sa mai pun…..

                Apreciază

                1. O selectie minima? :)) Cand mai apare un moment potrivit sper mai postezi.

                  Apreciază

                  1. un.bolovan spune:

                    Adrian 🙂 am zeci, sute de poze din acele vremuri de pe drumul Babelor, inclusiv de dincolo de interzis…. deci voi pune!!

                    Apreciază

                    1. Am inteles 🙂

                      Apreciază

  2. oanaclara spune:

    Faine imagini! 🙂

    Apreciază

    1. Cam ireale, asa era de frumos 🙂

      Apreciază

  3. Ti-am mai spus ca te invidiez pentru ca ai muntele in toata splendoarea lui la indemana?

    Apreciază

    1. Nu mi-ai spus 🙂 Pe fiecare il pune Dumnezeu la locul potrivit 🙂

      Apreciază

  4. criscar50 spune:

    Sa umbli pe deasupra norilor e un sentiment deosebit! Talazurile oceanului de sambata acopereau campia si Bucurestiul zgribulit,pana dincolo de Dunare! Norocosi cei care supravegheau intersectia Permis/Interzis!

    Apreciază

    1. Am crezut ca pana spre Bucuresti se intindea plafonul, se pare ca era si mai lung. Frumoasa zi daca erai pe munte!

      Apreciază

  5. Da, interesant fenomen. Si noi am urmarit acesti nori, dar pe cealalta parte a Bucegilor si am descoperit particularitatea fenomenului. Marea de nori e mai intai un fluviu ce „curge” peste Pasul Giuvala, venind de undeva din culoarul dintre Leaota si Iezer. Se ridica spectaculos peste Fundata si apoi curge spre nordul potcoavei. Asta am vazut noi de pe o vale din Leaota. Norii aveau o traiectorie precisa, chiar ne intrebam ce curent ii tin asa grupati. Fenomenul acesta e de cateva zile prezent la noi, astazi de dimineata am vazut iarasi norii localizati in estul Bucegiului, la altitudine joasa. Groasa masa de nori! La noi e soare 🙂

    Apreciază

    1. Nu prea se misca plafonul in Valea Prahovei. Crisan spunea ca a fost atat de intins incat trecea de Dunare. Cred ca nu incapeau toti norii si intrau pe rand :)) ceilalti asteptau 🙂 Aici plafonul este jos, ploua putin, nu este vreme frumoasa. Pana si la Cota 2000 este ceata!

      Apreciază

  6. Itu Alexandru spune:

    Superb … de-aia imi place sa merg toamna pe munte fiindca ai sanse foarte mari sa vezi asemenea frumuseti

    Apreciază

    1. Toamna aceasta chiar a venit cu multe frumuseti! 🙂

      Apreciază

  7. mariana spune:

    E minunat acest spectacol al naturii… Când te afli acolo, deasupra norilor, te simţi într-adevăr în altă lume, pierzi contactul cu realitatea, contactul cu… deşertăciunile…
    Când văd acest ocean de nori pufoşi îmi vine aşa…, să mă arunc în el, să plutesc…, dar îmi dau seama că nu este cel mai indicat lucru, risc să mă scufund.
    Şi cei doi din imagine, aşa cum sunt prinşi, îmi par nişte marionete ce parcă au nevoie să fie mânuite de cineva, dirijate…
    Nu pot să nu remarc în penultima imagine celebrul de-acum panou ce se află şi la celebra (şi ea) intersecţie cu Babele. Văd că aici este aşezat aşa mai într-o parte, cuminte, nu-ţi sare-n faţă, dar cu toate acestea este mai „văzut” decât celălalt.

    Apreciază

    1. Eu as fi vrut sa mai stau, dar stiam ca pe masura ce intarzii va fi cand ajung, si mai intuneric in ceata si mai frig. Asta este problema cu plafonul asta, nu este palpabil, altfel era de vis sa mergi pe el. Cam asa mi s-au parut si mie, erau debusolati, pentru ca mai sus cu 100-200 metri lungime, era vreme frumoasa. Panourile sunt puse pentru oamenii cu bun-simt. Depinde si de mentalitatea celor care administreaza muntele, de aceea este mai „vazut” cel de la Cota 1400. Poate va deveni la fel si cel dinspre Babele.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.