ZONA 7 IZVOARE, DACICE..O CIUDATENIE OCULTATA!

Intr-un articol anterior, referitor la anumite fenomene ciudate din Bucegi, spuneam ca cei care s-au axat pe explicarea unor intamplari din acest munte au cazut in alta extrema, mai ales ca majoritatea oamenilor nu cred anumite lucruri pana nu le vad ei insisi!

Avem asadar mai multa nevoie de marturia ochilor si multitudinea de intamplari, supranaturale sau nu, descrise in media, nu au facut decat sa creasca numarul scepticilor si al pseudo-cercetatorilor. Astfel ca, daca cineva a abordat un subiect dintr-un unghi bun a avut toate sansele sa fie asezat la un loc cu alti exaltati, care pe fondul unor afectiuni psihice sau sub influenta unor „anestezice”, au realizat si realizeaza tot felul de „observatii” complet nestiintifice si au „revelatii de prooroci”!

De aceea, imi exprim indoiala de a relata anumite aspecte observate de-a lungul anilor in acest deosebit colt al tarii, care este Parcul Natural Bucegi!

Multi au auzit de cele 7 izvoare de unde se spune ca Zamolxe, zeul suprem al geto-dacilor, a baut apa! Trebuie sa fii foarte credul sa gandesti ca acest zeu a fost observat potolindu-si setea din acele izvoare! Sunt mentiuni in antichitate, referitoare la faptul ca din fluviul Dunarea, sau Istru, cum i se spunea atunci, beau apa dacii, deoarece il considerau sacru!

Lipsa unor dovezi concrete, izvoare istorice, descoperiri arheologice, a facut ca zonei mistice a Bucegilor sa i se acorde o serie de interpretari, sa fie efectuate o serie de paralele. Daca Istrul era sfant si din el beau apa dacii, atunci era musai ca si zeul lor sa aiba propriile izvoare!

S-au lansat felurite ipoteze ca si cand ar fi fost adevaruri absolute, insa acestea nu au niciun temei logic, cu atat mai putin un fundament istoric. Una dintre pasiunile mele a fost de la varste fragede istoria, insa nu istoria la modul cum o inteleg unii. Eu daca vad niste ruine, stiu in ce perioada aproximativa sa le incadrez, si adunand intr-un tot, legendele, realitatea actuala si adevarul istoric, reies niste concluzii interesante!

Multi dintre cei care apar la TV si vorbesc de mistere in Bucegi sunt neavizati in domeniu si intrucat nu au dovedit concret prezenta daco-getilor in Bucegi, au luat-o pe alte cai: gen civilizatii care stau ascunse sub munte si din cand in cand mai zgaltaie din acest masiv provocand mici cutremure, lumini ciudate si fiinte inaripate…

Cel mai trist este ca multi oameni asculta fascinati acest gen de relatari si daca acum eu as spune o chestie tampita, cum ar fi „a inviat Sfinxul” si adaug o poveste fascinanta, maine si gasesti amatori care sa dea o fuga sa vada daca mai este acel monument la locul lui!

Nu sustin ca tot ce se spune despre Bucegi este o fabulatie, sunt o multime de lucruri ciudate care se intampla, insa toate acestea trebuie intelese si nu supradimensionate. Nu imi propun sa fac pe atotstiutorul…cu toate ca la ora actuala pot aduce o sumedenie de argumente reale in sustinerea teoriei ca Bucegii au reprezentat un loc aparte in cultura geto-daca! Nu e chiar o teorie…

Doresc astazi sa spulber un mit, o minciuna, o creatie a imaginatiei oamenilor, si anume celebra „Zona 7 izvoare” despre care „insusi Ceausescu a dispus cercetari”. De regula, de un astfel de subiect este legat si un laitmotiv, al dictatorului care voia sa pastreze pentru el apa zeilor.

Despre aceste izvoare se spune ca sunt redate pe Columna lui Traian. Insa nu a postat nimeni o imagine cu acel aspect pe internet si chiar daca ar fi asa, nu este relevant. In multi munti sunt mai multe izvoare la un loc. Si in decurs de doua mii de ani au secat rauri intregi, daramite cateva izvoare! Insa in jurul acestei legende create poti deschide o afacere si sa le vinzi la creduli…apa! Evident, a lui Zamolxe!

Numai ca mai trebuie gasite si niste opinii de specialisti: „ca sunt cunoscute izvoarele de zeci de ani pentru puritatea lor, ca au fost multe studii, ca trec pe langa un zacamant de argint si acest lucru da calitatea apei”… Pai daca era vreun astfel de metal acolo, sapau ai nostri romani pana in fundul muntelui…

Se mai si spune ca apa de la 7 izvoare este unica in lume. Insa nu stiu cum se face, dar cu anumite cazuri suntem toti patrioti…apa ca la noi nu e nicaieri, romancele sunt cele mai frumoase, este cunoscuta ospitalitatea romanilor, mai presaram un pic aspecte stravechi cu raul si ramul, apoi tragem concluzia: noi avem totul si ceilalti nu au nimic! Si cu toate acestea ne numaram printre tarile europene cu cel mai scazut nivel de trai!

Fabulatia cu cele 7 izvoare, care sunt ape curate, dar in niciun caz unice in Bucegi, nu zic in toata lumea, imbraca forme mult dimensionate. Se spune ca debitul de apa al acelor izvoare este nici mai mult nici mai putin decat…4000 litri/secunda!

Nu am stralucit la capitolul matematica, dar isi inchipuie cineva ce inseamna acest lucru? Daca nu ma insel si as dori sa fiu corectat, 4000 litri pe secunda inseamna 4 metri cubi pe secunda sau multe milioane de litri de apa intr-o ora! Are raul Ialomita in raza Bucegilor acest debit? Eu cred ca nu are cum sa aiba un astfel de debit intre Pestera si Bolboci si cu atat mai putin la Scropoasa, zona invecinata cu cele 7 izvoare. Ar insemna sa avem un alt rau in Bucegi alaturi de Ialomita! Cum naiba sa aiba un asemenea debit niste izvoare?!

Dar mintea omeneasca, acolo unde nu intelege, imagineaza tot felul de chestii absurde! Oricum, zona unde se gasesc cele 7 izvoare cu segmentul cuprins intre Scropoasa si Zanoaga, este una deosebit de pitoreasca!

61 de comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. un roman spune:

    Pentru autorul articolului.

    Daca te documentai si tu putin vedeai ca debitul de 4000 litri e vehiculat peste tot, fiind preluat intruna din gura in gura sau din articol in articol fara sa se oboseasca cineva sa verifice daca cifra sta mare e chiar adevarata.
    Adevarul, care apare in putine articole, este ca debitul e de 400 litri.

    Apreciază

    1. Eu zic ca mai documentat articol decat asta nu gasesti pe net. Depinde ce intelegi tu prin documentare… poate te-ai fi asteptat sa merg pe acolo la masurat debit…
      Treaba este, ai fost acolo sa vezi cu ochii tai acele izvoare? Care in niciun caz nu sunt 7. Daca nu stii cum sa ajungi scrie aici…
      Asa, sa faci o comparatie intre un articol si altul, e destul de usor. Personal nu ma intereseaza ce vehiculeaza toata lumea ci doar ce este adevarat, ori ca sa iti dai seama de neverosimilul situatiei nu trebuie sa cauti ce „vehiculeaza lumea”. Este de ajuns sa gandesti…

      Apreciază

      1. Nu comentez articolul, deoarece atat eu cat si toti cei ce scriu despre Bucegi si cele 7 izvoare, ne bazam pe date anterioare si vizualizare locala individuala. In ceea ce priveste numarul izvoarelor, cred ca ar fi bine sa luati legatura cu persoane din zona care cunosc bine situatia. Eu am fost acolo cu Profesorul Manzatu si cu Dl. Gurgu Iulian care a activat ca politist in Bucegi si cunoaste zona ca pe buzunarul Dlui. Exista 7 izvoare dar unele sunt intradevar cu debite foarte mici si greu accesibile. De la izvorul principal care iese din peretele de stanca si care este captat partial, trebuie sa mergeti spre lacul Scropoasa si sa o luati la dreapta pe primul drum. O sa gasiti unul cate unul celelalte izvoare.

        Apreciază

        1. Multumesc…oricum articolul este din 2010, probabil acum in 2012 ii voi face o reactualizare! 🙂

          Apreciază

  2. NITA MARIAN spune:

    Daca francezii s-au afirmat cu apa Evian de ce noi, romanii suntem mai prejos decat ei? Sau poate nu sunt eu suficient de informat. Noi, poporul roman ar trebui sa ne afirmam in lumea intreaga din toate punctele de vedere. Nu cred ca este necesar sa detaliez. Din cate am inteles aceasta apa are are cea mai mare puritate din lume. Macar prin acest elixir sa ne mai afirmam si noi. Este pacat ca nu avem niste oameni care sa stie sa ne faca publicitate.

    Apreciază

    1. Ai foarte mare dreptate insa trebuie sa simti romaneste ca sa actionezi romaneste. Or, din cate se observa ai nostri conducatori vand pe tava interesele nationale.
      O vreme am vazut prin Valea Prahovei o masina pe care scria 7 izvoare si alaturat era chipul lui Decebal. Mergeau toate mana in mana. As fi dorit sa vad ca prin farmacii, spitale, locuri publice nu mai apar celebrele bidoane de apa de unde poti servi un pahar cu apa ci recipiente de la 7 Izvoare.
      Aveau o apa pura, o legenda, nu stiu cum de nu au reusit sa fie in prima linie…

      Apreciază

    2. Forin M. spune:

      Nu cred ca trebui sa fi un om foarte bine informat , autodidact sau pur si simplu patriot ca sa ajungi sa apreciezi natura Tari tale ….. si mai ales sa-ti dai seama ca nu o sa se vrea ca produsele noastre sa iasa din aceasta Tara….am intra in concurenta cu Ei…….nu vor asta …..asa ca mai bine ne bem apa si mancam ce este al nostru ,personal incurajez pe tot romanul sa consume produsele autohtone …… sincer cred in 7 izvoare….Chiar si pe piata noastra se incurajeaza produsele Lor…in defavoarea celor facute la Noi …..Ma intreb de ce sa distrus toate instaletiile de irigare? de ce sa distrus Contim ,cea mai mare fabrica de carne din Eu.? …de ce nu se mai gaseste in piata fructele noastre si se incurajeaza bisnita ,ca sa zic asa , cu produse din turica si italia ? unde ne sunt tarani din piata …/? poate o sa radeti dar nimic nu este intamplator…

      Apreciază

  3. vp spune:

    confirm interesul lui ceausescu in cautarea unui izvor cu apa cea mai curata din munte. dorea sa faca o fabrica de imbuteliere chiar in munte. asta o stiu de la fosta mana dreapta a lui ceausescu.
    cifra 7 insa spune multe ptr cine cunoaste.

    Apreciază

    1. Este adevarat ca in Bucegi se intampla multe lucruri. Nu departe de zona 7 izvoare a fost un mic orasel, cu scoala, case, etc. Ca o ciudatenie, nu am vazut in Valea Prahovei comercializata apa de la 7 izvoare…scopul efectuarii unori lucruri prin Bucegi il cunosc doar cativa.

      Apreciază

      1. VP spune:

        se pare din ce am vazut pe internet ca apa de la 7 izvoare e cumparata si acum e in RTC Holding

        Apreciază

  4. VP spune:

    iata ce am gasit pe o eticheta cu…7 izvoare 🙂 Provine din Carst
    Parcul national Bucegi, zona ocrotita a Academiei Romane – Orzea. izvor situat la 1300m altitudine.
    Sursa: 7 izvoare Scropoasa
    Produsa de SC RAM PROD SRL
    Punct imbuteliere Moroeni, DB

    Apreciază

    1. Bucegii sunt parc natural nu national 🙂

      Apreciază

  5. VP spune:

    am scris bine „Parcul Naional Bucegi”…asa scrie pe eticheta.

    Apreciază

    1. Stiu ca asa este pe eticheta, nici ei macar nu stiu statutul Bucegilor, intre Natural si National este o diferenta mare.

      Apreciază

  6. eumiealmeu spune:

    cât mi-a plăcut ideea cu învierea sfinxului. chiar vedeam cozile interminabile de pe şosea pentru a ajunge la … locul unde-a fost, că dacă tot a înviat, s-a dus şi el în altă parte, doar n-a rămas pe loc. sătul de atâta înţepenire, sigur şi-a luat picioarele la spinare şi-a migrat. chiar pelerinaj pe urmele sfinxului de piatră… titlu de roman. 🙂

    Apreciază

    1. Sunt niste teorii interesante despre Sfinx. Se spune ca sfarsitul lumii va fi anuntat de langa acesta…

      Apreciază

  7. VP spune:

    @buceginatura2000, unde pot citi aceste teorii de care amintesti ?

    Apreciază

    1. Unele le gasesti pe net dar sunt fantezii, mai erau altele si pe un site unde cineva publica tot felul de chestii dar utilizatorul si comentariile au fost sterse…
      Iti inchipui ca pe net gasesti tot felul de chestii multe atat de abil inventate incat crezi ca este purul adevar.
      Sa-ti o zic eu o teorie pe care nu o vei gasi pe net, pe care am aflat-o:
      Cineva a avut un vis. Ceva banal deci…nu mai ca el a visat Apocalipsa. El a spus ca in „momentul in care o raza de soare va intra pe ochiul Sfinxului atunci va incepe sfarsitul”. Bine, visul este destul de lung.
      Ciudatenia este ca ochiul Sfinxului este orientat spre nord deci nu are cum sa bata soarele prin el. Doar daca nordul devine est…o inversare. Si acest vis l-a avut cu foarte multi ani inainte sa fie emise atatea speculatii referitoare la sfarsitul lumii.
      Interesant este de asemenea ca niciun preot nu a stiut sa-i explice visul. Stupoare, asta ar fi definitia corecta cand aude cineva de continutul acelui vis.
      Parca am relatat si eu ceva din el anul trecut…

      Apreciază

  8. VP spune:

    probabil ca persoana cu visu-n cauza a fost foarte marcata de imaginea Sfinxului si de Apocalipsa (film, biblie, documentar, etc) astfel ca in subconstient s-au format imagini. sa nu confundam visele cu premonitiile

    Apreciază

    1. Este si parerea mea…omul insa are o viata solitara de zeci de ani, este monah, evident orice spune cineva poate fi interpretabil pana la proba contrarie. Probabil a vazut Sfinxul de sute de ori, probabil a citit Biblia de nu stiu cate ori…Poate a visat cu ochii deschisi, poate este altceva, imaginatie, premonitie, inchipuire 🙂

      Apreciază

  9. alina spune:

    fascinant…

    Apreciază

    1. Este destul de interesanta acea zona, cu mai multa seriozitate ar putea fi exploatata si mai bine.

      Apreciază

  10. Cristina spune:

    Cum gasesc izvorul ,,7 Izvoare” din zona Scropoasa ? Pe harta mea nu exista aceasta denumire. Am fost mai demult pe traseul Targoviste-Scropoasa- Bolboci, intr-adevar e f frumos in zona Scropoasa, lacul are o culoare verzuie intre stancile acelea, e pitoresc.

    Apreciază

    1. De la Scropoasa se merge pe drumul auto, in urcare, dupa cateva curba se vede pe stanga o casa-captare…apa este inspumata si acolo este 7 izvoare…dar este proprietate privata.

      Apreciază

  11. Cristina spune:

    Multumesc pt raspuns (care a venit destul de prompt, eu am vazut mai tarziu) !

    Daca tot sunteti darnic in privinta informatiilor, am rugamintea, ca, daca stiti unde sunt locurile din Bucegi si nu numai, unde organismul uman (din cate am auzit si bateriile de telefon) se regenereaza (respectiv incarca, in cazul bateriilor de tel) sa imi spuneti si mie, aici sau in email (daca e nevoie sa dau ID sa imi spuneti, dar cred ca e il puteti vedea). Sunt dispusa sa particip si la o drumetie in sensul acesta, daca prin cuvinte e mai greu de descris, sau…putem incerca si cu poze. Dupa cum se observa scopul e de a-mi reface sanatatea, de asta am si intrebat de izvorul de la Scropoasa (la care sper sa ajung la un moment dat). Apropo de izvor, se poate ajunge totusi la el, desi e proprietate privata?

    Multumesc inca o data !

    Apreciază

    1. Se poate ajunge la izvor evident :)) Va spun mai multe pe mail dar pe luni sau marti 🙂

      Apreciază

      1. Cristina spune:

        De abia astept ! :))

        Apreciază

        1. Vor fi cateva 🙂

          Apreciază

          1. Cristina spune:

            Ce bine ! 🙂

            Apreciază

  12. Doamna Cristina,si eu am incercat sa cer tot felul de informatii pe care mi s-a explicat de ce nu le pot primi,asa ca nu mai insistati fiindca nu veti afla mare lucru de la Adrian,din simplul motiv ca el nu este de capul lui,ci face parte dintr-o echipa destul de mare,care se constituie in asociatia „buceginatura2000”.
    Mi se pare normala pe undeva aceasta dorinta a lor de a-si proteja cercetarile efectuate,deoarece in definitiv este munca lor.Sa va divulge dv. unele informatii s-ar constitui cumva intr-un act de tradare fata de grupul din care face parte,nu?
    Dar vestea buna este ca va invit eu sa cutreieram impreuna Bucegii si sa descoperim singuri toate minunatiile stiute si nestiute ale acestor munti extraordinari.Mergem,campam pe munte,cercetam tot ce este de cercetat…va refaceti si dv.sanatatea…o sa fie foarte frumos,o sa vedeti.
    Vad ca sunteti foarte determinata,lucru de care pot fi suspectat si eu 🙂 ,asa ca putem incepe sa stabilim detaliile viitoarelor drumetii.Va astept cu drag.

    Apreciază

    1. Pai unele lucruri pot fi spuse ca doar nu ascundem tainele universului :))) D-na Cristina, vi-l recomand pe SNV, experienta vasta montana, de bun-simt, de viata…un adevarat om.

      Apreciază

    2. Cristina spune:

      Dupa cum spunea Dl Adrian, unele lucruri pot fi spuse. Doar le-am aflat de pe net. Insa aveam parca nevoie de o confirmare cu privire la acele locuri, si pt ca unele informatii erau mai vagi. Ar fi nevoie de munca de cercetare…Si cum eu nu sunt de la poalele Bucegilor, nu prea am cm sa fac acest lucru. Sunt din Jud Prahova, dar ma costa transportul ( iar pt bugetul meu mi se pare cam mult) pana in Bucegi. La un moment dat ma gandeam sa ma mut undeva la poalele Bucegilor, Sinaia, Busteni, sa imi caut ceva de munca, sa iau legatura cu oamenii muntelui, ori prin intermediul Clubului de la Caminul Alpin Busteni,ori nu stiu, si sa ies cat se poate de des pe munte, asa cum ies in gradina cei care stau la casa (eu stau la bloc 😦 )

      Sunt de acord ca parca unele lucruri nu se anunta public. Cine are nevoie sa intrebe individual. Stiu ca exista si o fobie sa-i zic asa legata de pantofari sau grataragii, plus alte motive. Deci inteleg. De asta vom tine legatura prin email, etc.

      Legat de iesirile pe munte, imi place sa respect regula : grup format din cel putin 3 persoane, la care vin eu cu adaugirea: in care sa fie si fete/femei.

      Deci, daca vreti sa ma luati si pe mine cu voi, in drumetiile montane, va rog sa ma anuntati. Eu sunt de pe langa Ploiesti (mai multe detalii pe viitor). Daca stiti un cuplu/familie care vine cu masina din Ploiesti, poate ma puneti in legatura cu ei, in speranta ca as iesi mai ieftin cu transportul, in comparatie cu maxitaxi/tren.

      Prima tura ar fi bine sa fie una usoara. Inainte de asta asta, as vrea sa vad si eu niste profiluri de facebook, sau/si de carpati.org/ alpinet, ale celor care vor participa la tura.

      Multumesc!

      Apreciază

      1. Echilibrat raspuns :)) stai linistita de vom merge undeva pe Bucegi vom fi mai multe persoane si barbati si femei, nu mergem asa…oricum nu merge oricine, cred ca stii ca nu e bine sa te insotesti decat cu persoane despre care stii ceva, nu sa aiba conturi pe diferite site-uri. Una este ce scrie cineva cu un cont si alta este in realitate…cu acea persoana.
        Problema nu consta in faptul ca nu ai stii cu cine mergi pe Bucegi si ca ai avea o oarecare temere…nu grupul ce urca trebuie sa fie cunoscut si sa indeplineasca cerintele tale ci invers.
        Pentru ca nu mergi cu toti nebunii sau aventurierii,mergi cu persoane normale, cu experienta de munte…ei isi fac probleme pt tine nu tu ar trebui sa-ti faci pentru ei. Unii reprezinta legea, deci…tinem legatura pe mail…nu am uitat de promisiune dar sunt prins cu o multime de treburi zilele astea. Nu le-am spus cu ironie sau altfel ci doar sa te linistesc 🙂

        Apreciază

  13. 🙂 🙂 Adriane,un raspuns mai genial nici nu se putea: „”…nu grupul ce urca trebuie sa fie cunoscut si sa indeplineasca cerintele tale ci invers.”” BRAVO!!
    In functie de modul de abordare a problemei iti dai seama de egoismul si egocentrismul fiecaruia…din pacate.Asa ca nu trebuie sa ne mai intrebam de ce muntii nu-si dezvaluie secretele si minunatiile oricui. NU SUNT PENTRU ORICINE !!!! Si asta este o realitate!!!
    Mai mult de atat,Adrian sau ceilalti tinerei din „buceginatura2000” n-au cum sa ne scaneze energetic sau sa ne citeasca in aura ca sa-si dea seama care dintre noi este „pantofar sau gratargiu”,asa ca pretentia de a primi prin E-MAIL informatii pe care ei le-au strans cu sacrificii de-a lungul anilor,mi se pare nejustificata si lipsita de bun simt.
    Aceasta impartasire a informatiilor mi se pare normal sa fie un PRIVILEGIU si nu un DREPT !!!
    Eu am inteles acest aspect,lucru pe care ar trebui sa-l faca toata lumea.
    Doar nu era sa-mi iau jucariile si sa plec acasa fiindca un anume Adrian de la poalele Bucegilor nu vrea sa-mi spuna unde pot sa-mi incarc gratis bateria la telefon 🙂 🙂 🙂
    Pai D-na Cristina…eu stau la ~400 KM de Bucegi. Urmand logica dv.,astia din „buceginatura2000” ar cam trebui sa-mi cartografieze la pas 🙂 Bucegii si sa-mi trimita informatiile pe E-MAIL fiindca asa vreau eu si fiindca n-am timp sa ajung mai des pe-acolo,nu?? Sa fim seriosi… 😉

    Referitor la celelalte aspecte luate in discutie de dv… 🙂 Chiar mi-e oarecum sa le comentez ,cu toate ca ar fi multe de spus. INSA !!!…puteti fi victima unui eveniment nefericit chiar si cand mergeti sa cumparati paine,asa ca….
    Va doresc multa liniste sufleteasca si intelepciune.

    P.S. Adriane,nu pot sa ma abtin 🙂 🙂 ,geniala replica ta pe care am subliniat-o la inceputul postului !!! 🙂 🙂 🙂 Suuuper tare!!! 🙂 🙂

    Apreciază

    1. Multumesc SNV dar sa stii ca nu am spus-o la misto sau ca pe o ironie…ci asa stau lucrurile, fara a jigni pe cineva! Cu modestie si alte chestii adiacente, acceptand ca nimeni nu le stie pe toate, putem deveni mai buni, mai cunoscatori.

      Apreciază

  14. Cristina! spune:

    ,,Doar nu era sa-mi iau jucariile si sa plec acasa fiindca un anume Adrian de la poalele Bucegilor nu vrea sa-mi spuna unde pot sa-mi incarc gratis bateria la telefon 🙂 🙂 🙂 ” Am ras cu pofta ! 🙂 🙂 Multumesc, Dl SNV !
    Eu cred ca mesajul meu anterior in care spuneam ca as fi in stare sa ma mut la m-te doar pt sanatate, cred ca spune multe.

    Cat despre acel ,,DREPT” de care spuneati Dvs, nicidecum nu il consider ca pe un drept, ci tocmai ca pe un PRIVILEGIU, sau ca pe o MILOSTENIE mai degraba, daca vreti…Si daca cineva ar face acest lucru cu draga inima, as aprecia de doua ori mai mult. Daca intr-adevar mi-as si redobandi sanatatea in urma ajutorului primit as fi, cred, in stare sa dau acatiste la biserica pt cel care m-a ajutat 🙂 (sper sa nu jignesc pe nimeni…)

    Si ca sa ma duc sa cercetez de una singura, nu e asa simplu. Trebuie sa fie cineva cu mine, si nici atunci nu e chiar asa de simplu. O cercetare superficiala sa zicem ca o pot face, poate o sa am noroc si o sa dau de ceea ce ma intereseaza, sau poate o sa trec pe langa, si ma aleg DOAR cu sportul si O2 inspirat. Si ar mai fi o problema…mi-e cam teama sa nu care cumva sa dau de o zona cu probleme, ca se stie ca sunt si dintr-acestea. Si in loc sa imi fie mai bine ma daram mai rau. Am inteles ca aceste zone opuse ca proprietati sunt asezate orecum in apropiere una de cealalta, asa ca…

    Va doresc tot binele lume (si din cer 🙂 ), Dl SNV ! La fel si lui Adrian ! Si mult spor la treburile pe care le aveti de rezolvat, Dl Adrian 🙂 !

    Apreciază

    1. Aerul de pe Bucegi vindeca pe oricine…cred ca poate fi chiar contagios, poate crea dependenta, dar vindeca, asta e important 🙂 Conteaza foarte mult cu ce ganduri calci pe munte…multumesc pentru urare Cristina 🙂 Lasa-l pe DL. 🙂

      Apreciază

  15. Cristina! spune:

    Am uitat un lucru. Legat de: ,,nu grupul ce urca trebuie sa fie cunoscut si sa indeplineasca cerintele tale ci invers” are intr-adevar o parte de adevar. Doar nu mi-ar placea sa va incurc in vre-un fel (mai ales la ritmul de mers). Daca nu exista intelegere, bunavointa de ambele parti nu se poate cladi nimic in nici o situatie, decat daca cele doua parti sunt asemanatoare ca doua picaturi de apa, dar cum se stie ca asa ceva se intampla mai rar (doar se zice ca fiecare suntem unici), de cele mai multe ori se apeleaza la intelegere si la liantul care ne leaga pe toti: omenia. Sunt de acord cu ce a spus Dl Adrian, nu am interpretat ca fiind o forma de ironie sau mai stiu si eu ce, ci un sfat. Tocmai pt a nu deranja in vreun fel pe cineva, o solutie ar fi emailul promis.

    Numai bine ! Si sanatate, ca-i mai buna decat toate!

    Apreciază

    1. Iti dai seama ca atunci cand mergem mai multi si traseul este acceptabil, nu plecam sa ne rupem picioarele ci sa vedem ceva…vom gasi o solutie 🙂 Toate cele bune si tie 🙂

      Apreciază

  16. supernaturallvibes spune:

    D-na Cristina,sunt in asentimentul dv. si exact in favoarea aceluiasi lucru pledez si eu: „OMENIA”. Insa constat cu regret ca nu-mi luati in considerare invitatia pe care v-am facut-o atat dv. cat si sotului,prietenului dv,etc.

    Nu credeti ca am avea un profund sentiment de implinire sufleteasca atunci cand vom reusi prin forte proprii (oricat de greu ar fi) ,sa gasim toate punctele de interes si sa ne atingem scopul prin descoperirea rand pe rand a tuturor acestor lucruri minunate care ne animeaza imaginatia?

    Asa ca haideti sa demonstram ca suntem oameni integri si avem macar un anumit grad de verticalitate care ne indeamna sa ne atingem scopul fara a cersi mila nimanui.
    In definitiv de ce sa stam in expectativa,asteptand un E-mail cand putem in tot acest timp sa ne organizam incet-incet si sa punem bazele unei minunate aventuri care sa ne duca cu pasi mari spre implinirea sufleteasca pe care ne-o dorim cu atata ardoare?
    Haideti D-na Cristina sa demonstram ca suntem in stare sa ne indeplinim visele!!!

    Numai bine! Multa sanatate si liniste sufleteasca.

    Apreciază

  17. Cristina spune:

    Multumesc pt invitatie. O sa va anunt in functie de cum evolueaza anumite aspecte din plan personal si profesional.
    Intre timp, astept noutati de la Adrian.
    Numai bine!

    PS: As vrea sa va spun ca nu e nevoie sa imi mai spuneti D-na, caci am 26 de ani (dar par mai degraba de 18).

    Apreciază

    1. Cu placere, nu am uitat!

      Apreciază

      1. Cristina spune:

        🙂

        M-au urmarit zilele astea mesajele voastre datatoare de speranta si de foarta de a fi proactiv (capitole la care nu stau prea bine…)

        Multumesc si pt asta!

        Apreciază

        1. Cu placere, din pacate sunt prins cu atatea treburi incat nu am avut timp de ceea ce ti-am promis. Ma bucur ca ai simtit sensul mesajelor noastre 🙂

          Apreciază

  18. supernaturalvibes spune:

    Multumesc foarte mult pentru urari D-ra Cristina. Inseamana ca in principiu ramane stabilit si o sa incercam noi prin forte proprii sa intreprindem cateva incursiuni,in speranta ca vom reusi sa atingem punctele de interes.
    Daca pe parcurs rezultatele pe care le vom obtine nu se vor ridica la nivelul asteptarilor noastre,il vom contacta pe Adrian si vom apela la bunavointa lui,solicitandu-i sprijinul in demersurilor noastre.
    Dar eu am convingerea ca rezultatele noastre vor fi peste asteptari si nu vom avea nevoie de ajutorul lui 😉 😉

    Prin urmare astept sa-mi comunicati stadiul in care va aflati cu regularizarea aspectelor din plan personal si profesional.
    Va astept cu drag.
    Numai bine.Multa sanatate si succes in activitate.

    Apreciază

    1. Neaparat Adrian va raspunde cu promptitudine in caz de nevoie 🙂 Probabil nu va fi nevoie dar sa fie… 🙂

      Apreciază

  19. supernaturalvibes spune:

    Nu credem ca va fi nevoie ,ne descurcam si singuri fara probleme,o scoatem la capat orice ar fi.
    Stim ca esti foarte ocupat,asa ca nu te mai deranjam 😉

    Apreciază

    1. Multumesc, multumesc :))

      Apreciază

  20. Cristina spune:

    Dupa Paste o sa revin cu informatii.
    Dar parca prevad ca cele ma multe sanse sunt de a nu avea pe cine sa iau pe m-te…

    Apreciază

    1. Cred ca glumesti Cristina :)))

      Apreciază

  21. Cristina spune:

    As fi vrut eu sa glumesc! 🙂

    Apreciază

  22. bercea sergiu spune:

    Buna seara
    Unde poate fi gasita aceasta apa ? in ce magazine ? In bucuresti am cautat-o in hypermarket-uri si nu s-a auzit de ea. A disparut ???

    Apreciază

    1. Salut! Eu nu am mai vazut-o de mai bine de un an de zile. Fabrica este sau era in localitatea Moroeni, iar izvoarele sunt aproape de lacul Scropoasa din Bucegi.

      Apreciază

    2. VP spune:

      de-asta e blog….ca sa CITESTI
      VP, on februarie 11, 2011 at 09:48 said:
      0 0 i
      Rate This
      iata ce am gasit pe o eticheta cu…7 izvoare Provine din Carst
      Parcul national Bucegi, zona ocrotita a Academiei Romane – Orzea. izvor situat la 1300m altitudine.
      Sursa: 7 izvoare Scropoasa
      Produsa de SC RAM PROD SRL
      Punct imbuteliere Moroeni, DB

      Răspunde

      Apreciază

      1. Multumesc VP! Ma bucur sa stiu ca functioneaza, ca merge treaba!

        Apreciază

      2. Alin spune:

        Buna,
        Un nr de telefon sau date de contact ale acestei firme????
        In trecut am vandut aceasta apa minunata.Acum am un proiect pentru aceasta apa.

        Multumesc

        Apreciază

        1. Salut! Sper sa-ti raspunda, el este cel mai in masura. Nu am niciun fel de date despre ce firma mai detine fabrica 7 Izvoare. M-as bucura sa mai existe aceasta activitate.

          Apreciază

  23. Razvan spune:

    Buna seara tuturor!
    Cu toate ca nu am comentat pana acum absolut nici un articol pe net- cred ca lucrul acesta este pura pierdere de timp, consider ca este o chestiune de bun simt din partea mea, de a interveni si poate, de a ajuta macar pe unii, sa INTELEAGA despre ce este vorba. In primul rand, fac precizarea ca nu doresc sa conving pe nimeni de nimic. In al doilea rand, precizez ca am mers in Bucegi de zeci de ori, mai ales in ultimii ani. In al treilea rand, Bucegii nu sunt ceea ce par, ei sunt cu totul si cu totul altceva ( puteti sa radeti sau sa ma luati peste picior, nu ma supar- eu vorbesc despre ceea ce am vazut, am trait si am descoperit in acesti…,,munti,,). Astfel, sunt ferm convins ca orice om poate urca in Bucegi insa cred cu toata convingerea ca fiecare va simti si va percepe diferit. Mai bine zis, ca i se va da fiecaruia diferit, in functie de energia persoanei respective si de frecventa acestei energii (muntele va rezona diferit cu fiecare individ, acordandu-se pe frecventele fiecaruia). Evident ca, in functie de ,,puritatea,, spirituala a fiecaruia, de puterea si forta credintei, oamenii vor primi, chiar si subliminal, anumite informatii, care necesita un timp pentru a lucra in fiecare dintre noi. Nimanui nu i se va da, nu i se va releva totul, deodata. Cine isi imagineaza asa ceva, se inseala amarnic! Unora nu li se va da nimic, pentru ca ei nu cred, nu rezoneaza cu energiile de acolo, in consecinta nu vor simti nimic. Acolo opereaza alte legi, eu am simtit aceste legi pe propria persoana si sunt convins ca nu ajunge o viata pentru a ajunge suficient de pur pentru a ti se releva tot adevarul. Important cred eu, este sa ti se dea si o parte din adevar, atunci viata ta capata alt sens, alte dimensiuni si continuui sa cauti si restul (a cauta inseamna a te desavarsi, a te lupta cu tine pentru a te eleva spiritual, a te descotorosi de tot ceea ce promoveaza dogmatic, ideologic si material actuala societate). Din nou nu ma supar daca vreti sa radeti, nu te poti supara pe cineva care nu intelege anumite lucruri. Este ca si cum te-ai supara pe un orb care nu nimereste o usa, pentru ca el nu o vede, când de fapt, tot ceea ce trebuie sa faci, este sa-l ajuti pe acel om si sa-l conduci la usa. Sunt foarte multe de spus dar ma opresc aici, precizând ca:
    1. exista cele 7 izvoare si sunt adevarate toate proprietatile apei de acolo;
    2. exista si alte zone, cel putin la fel de uluitoare- prin efectele lor asupra omului, cu proprietati de neimaginat pentru oamenii societatii actuale;
    3.acel munte este altarul si leaganul poporului nostru, el ascunzând lucruri absolut cutremuratoare pentru lumea bolnava de astazi;
    4. daca simtiti ca vreti sa mergeti in Bucegi, atunci mergeti! Nu este intamplator si nu incercati sa intelegeti imediat despre ce este vorba, o sa vina vremea când o sa intelegeti!
    P.S. Absolut toate locurile sfinte la care fac referire mai sus, le-am cautat (uneori neprevazutul jucând un rol determinant), le-am descoperit singur, am trait experiente incredibile in zonele lor (uneori fiind insotit de alte persoane) si cred cu toata convingerea ca fiecare roman (ca sa nu spun geto-dac) are datoria de a le cauta, a le cinsti si a intelege mesajul lor!
    Asa sa va ajute Dumnezeu!

    Apreciat de 1 persoană

    1. marcel spune:

      Va salut dle Razvan … am rezonat perfect cu punctul dstra de vedere …Numele meu este Marcel Claudiu… eu simt si cred intuitiv tot ceea ce a ti sintetizat mai sus … nu am experienta in explorarea sau macar cutreierarea minunatelor locuri din Bucegi … vreau insa sa fac o excursie cu cei doi copii ai mei si varul lor, in aceasta vara , in iunie … sper sa ii initiez in lumea aceasta din care ne tragem seva si istoria …traiesc in Bucuresti …si instinctiv ma gandesc cu speranta la tot ce inseamna locurile de mai sus ca evolutie in spirit, in credinta si apartenenta la un neam … in Bucuresti ma usuc pe picioare incet si sigur …acolo sunt convins ca ma voi regenera…este posibil sa comunic cu dstra prin e mail pt a va cere anumite sfaturi, informatii utile ? nu am decat o saptamana la dispozitie pt copii, cel mare face fotbal de performanta si locuieste in Olanda…vine in vacanta… vreau sa cunoasca cu adevarat Romania dincolo de mall uri si pseudo valori …sau de propria noastra auto victimizare perpetua …dintre toate postarile am simtit o rezonanta in postarea dstra … mailul meu este dumiclau @ gmail.com … practic vreau sa va intreb cate ceva despre aceste locuri, despre km patrat de energie pura, locatie, cat de pregatit trebuie sa fii, etc… daca se poate… si cititi bineinteles aceasta rugaminte…

      Apreciază

  24. Liviu spune:

    Am fost ieri, 21.05.2017, la cascada 7 Izvoare din Bucegi pentru a 4-a oara. Abia ieri am descoperit tunelul/crevasa care duce in spatele stancii de unde izvoreste izvorul principal. Este incredibil acel loc. La un moment dat trebuie sa traversezi un loc umplut cu apa, ca sa continui drumul prin tunel. Iti trebuie echipament si lumina. Merita pe deplin. Am masurat alcalinitatea apei de acolo. Are 7,75 alcalinitate. Oricine poate face rost de tester de alcalinitate sa probeze binefacerile acelui izvor incredibil de curat.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Salut. Este un tunel mai mare, cred ca la acesta te referi, dai cateva curbe si ajungi la micul lac din interiorul stancii. E foarte frumos si apa aceea pare ca in povesti. Multumesc.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.